Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules kauss futbolā rada problēmas tramplīnlēkšanas saimei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules kauss futbolā rada problēmas tramplīnlēkšanas saimei
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Saistībā ar gada beigās gaidāmo Pasaules kausa finālturnīru futbolā Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) izskata dažādus variantus nākamās sezonas tramplīnlēkšanas Pasaules kausa kalendāram.

FIS plāno divas grafika iespējas, kuras izskatīt, lai pēc iespējās vairāk skatītāju vērotu tramplīnlēkšanas sacensības un tās nepārklātos ar futbola mačiem. Pasaules kausa finālturnīrs šogad notiks laikā, kad ziemas sporta veidos rit sezonas pirmais nogrieznis, bet tramplīnlēkšana ir vienas no televīzijas skatītāju iecienītākajām sacensībām.

Pirmā opcija ir saglabāt atklāšanas posmu Rukā, Somijā, no 26. līdz 27. novembrim, un otro posmu Vislā, Polijā, no 3. līdz 4. decembrim, taču šie posmi pārklātos ar futbola Pasaules kausa mačiem Katarā.

Otrā opcija būtu Polijas posmu pārcelt uz 5. un 6. novembri, pirms futbola turnīra sākuma, un pēc Somijas posma decembra sākumā būtu brīva nedēļas nogale.

Noprotams, ka FIS mērķis ir nodrošināt pēc iespējas lielāku televīzijas auditoriju.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21. novembra līdz 18. decembrim.

     [+] [-]

, 2022-04-19 10:47, pirms 2 gadiem
Konkurēt ar futbolu ir neiespējami, bet domāju, ka vienkārši jāsamierinās, nevis izmisīgi jāmaina kalendārs. Pirmais posms Rukā parasti ir kopā ar distanču slēpošanu un šaubos, ka to pārcels agrāk. Nav arī īsti datu, cik ļoti šīs auditorijas pārklājas.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-19 11:07, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Konkurēt ar futbolu ir neiespējami, bet domāju, ka vienkārši jāsamierinās, nevis izmisīgi jāmaina kalendārs. Pirmais posms Rukā parasti ir kopā ar distanču slēpošanu un šaubos, ka to pārcels agrāk. Nav arī īsti datu, cik ļoti šīs auditorijas pārklājas.
Es skatīšos abus sporta pasākumus, ja tie sakritīs. Es mierīgi varu skatīties tramplīnlēkšanu ierakstā, esmu tā vairākas reizes darījis, manu interesi tas nekādīgi nav mazinājis. Uzskatu, ka tramplīnlēkšana ir no tiem sporta veidiem, kuru var izbaudīt arī ierakstā.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-19 11:18, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Konkurēt ar futbolu ir neiespējami, bet domāju, ka vienkārši jāsamierinās, nevis izmisīgi jāmaina kalendārs. Pirmais posms Rukā parasti ir kopā ar distanču slēpošanu un šaubos, ka to pārcels agrāk. Nav arī īsti datu, cik ļoti šīs auditorijas pārklājas.
Ja Tu par Ruku, tad tur tramplīnlēkšanas sezona nav bijusi atklāta jau pasen - kopš 2011.gada. Jā, tur parasti notiek sacensības sezonas sākumā, bet jau vairākus pēdējos gadus ne atklāšana. Taisnība par distanču slēpošanu + ziemeļu divcīņā tur arī tiek atklāta sezona Pasaules kausā, vismaz tā bijis pēdējās sezonās.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-19 12:07, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja Tu par Ruku, tad tur tramplīnlēkšanas sezona nav bijusi atklāta jau pasen - kopš 2011.gada. Jā, tur parasti notiek sacensības sezonas sākumā, bet jau vairākus pēdējos gadus ne atklāšana. Taisnība par distanču slēpošanu + ziemeļu divcīņā tur arī tiek atklāta sezona Pasaules kausā, vismaz tā bijis pēdējās sezonās.
jā, es te mazliet neprecīzi uzrakstīju. Tramplīnlēkšana ir vienlaicīgi ar distanču slēpošanu, bet tas nav pirmais sezonas posms (distančniekiem gan ir).

Man arī šķiet, ka viņi par daudz satraucas ar to tiešraidi. Tie, kuri seko līdzi šim sportam, nelaidīs garām notikumu. Lai gan tiešraides skatītāju skaits arī ir svarīgs.

     [+] [-]

, 2022-04-19 12:30, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: jā, es te mazliet neprecīzi uzrakstīju. Tramplīnlēkšana ir vienlaicīgi ar distanču slēpošanu, bet tas nav pirmais sezonas posms (distančniekiem gan ir).

Man arī šķiet, ka viņi par daudz satraucas ar to tiešraidi. Tie, kuri seko līdzi šim sportam, nelaidīs garām notikumu. Lai gan tiešraides skatītāju skaits arī ir svarīgs.
Tu pats seko tramplīnlēkšanai vismaz rezultātu līmenī?

     [+] [-]

, 2022-04-19 12:51, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu pats seko tramplīnlēkšanai vismaz rezultātu līmenī?
Pārsvarā tiešraides, kas ir pirms/pēc distnaču slēpošanas, tai sekoju vairāk + nedaudz arī divcīņai. Pasaules čempionātos un OS gan sekoju vairāk nekā PK posmos.

     [+] [-]

, 2022-04-19 13:36, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Pārsvarā tiešraides, kas ir pirms/pēc distnaču slēpošanas, tai sekoju vairāk + nedaudz arī divcīņai. Pasaules čempionātos un OS gan sekoju vairāk nekā PK posmos.
Man ar OS ir stipri par maz tramplīnlēkšanas sakarā.

     [+] [-]

, 2022-04-19 14:08, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man ar OS ir stipri par maz tramplīnlēkšanas sakarā.
tas noteikti - ja seko līdzi kādam sporta veidam, tad ar mačiem reizi četros gados nepietiks
Tramplīnu vairākas reizes ir sanācis vērot dzīvē, tad tas viss šķiet daudz iespaidīgāk, bet šī jau cita tēma.

     [+] [-]

, 2022-04-19 14:12, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: tas noteikti - ja seko līdzi kādam sporta veidam, tad ar mačiem reizi četros gados nepietiks
Tramplīnu vairākas reizes ir sanācis vērot dzīvē, tad tas viss šķiet daudz iespaidīgāk, bet šī jau cita tēma.
Ieintriģēji. Kurā vietā biji? Kad? Kas par sacensībām?

  +1 [+] [-]

, 2022-04-19 14:19, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ieintriģēji. Kurā vietā biji? Kad? Kas par sacensībām?
ir sanācis būt gan tepat Otepē, gan Lahi, gan arī Oslo un Trondheimā (viss pirms covid). Oslo uz PK posmu ski-fest ietvaros. To iesaku, jo var vienā nedēļas nogalē apvienot arī ar slēpošanas sacensībām (atkarīgs no kalnedāra, bet pirms covid tā bija) un viegli nokļūt uz trasi ar sabiedrisko.

     [+] [-]

, 2022-04-19 14:23, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: ir sanācis būt gan tepat Otepē, gan Lahi, gan arī Oslo un Trondheimā (viss pirms covid). Oslo uz PK posmu ski-fest ietvaros. To iesaku, jo var vienā nedēļas nogalē apvienot arī ar slēpošanas sacensībām (atkarīgs no kalnedāra, bet pirms covid tā bija) un viegli nokļūt uz trasi ar sabiedrisko.
Otepē uz ziemeļu divcīņu biji?

     [+] [-]

, 2022-04-19 14:26, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Otepē uz ziemeļu divcīņu biji?
jā, bet tas nebija PK. Kaut kādas mazākas sacensības, īsti vairs neatceros. Sanāca apskatīt garāmejot, speciāli uz tā nebraucu.

     [+] [-]

, 2022-04-19 14:30, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: jā, bet tas nebija PK. Kaut kādas mazākas sacensības, īsti vairs neatceros. Sanāca apskatīt garāmejot, speciāli uz tā nebraucu.
Tramplīnlēkšanā zinu, ka tur pagājušogad bija FIS kauss, arī šosezon ir provizoriskajā kalendārā. Es gan vasaras sezonu neskatos. Ziņām gan starpsezonā aktīvi sekoju.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-19 15:09, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tramplīnlēkšanā zinu, ka tur pagājušogad bija FIS kauss, arī šosezon ir provizoriskajā kalendārā. Es gan vasaras sezonu neskatos. Ziņām gan starpsezonā aktīvi sekoju.
vasarā ir sanācis paskatīties treniņu gan tajā pašā Otepē, gan arī Planicā. Planicā ļoti intresanti, kā bērni mācās no mazajiem tramplīniem

     [+] [-]

, 2022-04-19 20:54, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: vasarā ir sanācis paskatīties treniņu gan tajā pašā Otepē, gan arī Planicā. Planicā ļoti intresanti, kā bērni mācās no mazajiem tramplīniem
Esmu ļoti priecīgs, ka tieši Planicā nākošgad notiks PČ slēpošanā.

     [+] [-]

, 2022-04-19 21:11, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Esmu ļoti priecīgs, ka tieši Planicā nākošgad notiks PČ slēpošanā.
Forša bāze. Neveiksmīgi, ka nenotika šīs sezonas posms, toties iepriekšējā bija zibens sacensību laikā

     [+] [-]

, 2022-04-20 01:21, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Forša bāze. Neveiksmīgi, ka nenotika šīs sezonas posms, toties iepriekšējā bija zibens sacensību laikā
Es vairāk to par tramplīnlēkšanu, ka priecīgs, jo slēpošana un divcīņa mani arī interesē, bet tomēr tā man paliek otrajā plānā.