Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Tīruma: "Pirmo reizi karjerā netiku galā ar trasi"

Jānis Pārums

Tīruma: "Pirmo reizi karjerā netiku galā ar trasi"
Maija Tīruma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura pēdējos divos Pasaules kausa posmos divreiz izcīnīja16. vietu, sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka pieticīgais sniegums skaidrojams ar braukšanu trasē, nevis tehniku vai fizisko sagatavotību.

Sportiste atklāja, ka pēc pēdējiem startiem optimisms nedaudz ir noplacis, jo "neveiksmes atmiņā paliek ilgāk nekā uzvaras, par neizdevušos startu sarūgtinājums ir lielāks nekā prieks par ļoti veiksmīgām sacensībām".

"16. vieta nav tā, par kuru braucu cīnīties. Manā gadījumā tā ir totāla izgāšanās. Vinterbergā pie vainas bija neveiksme startā otrajā braucienā, pašu trasi izbraucu bez problēmām. Par Kalgari ir cits stāsts, kas man vēl šobrīd neliek mieru. Pirms sacensībām parasti ir septiņi braucieni. Trijos no tiem kritu, bet pārējos četrus veicu ar problēmām. Pirmo, un ceru, ka pēdējo, reizi karjerā bija tā, ka netiku galā ar trasi," sarūgtināta ar notikumiem aizvadītajā nedēļā bija kamaniņu braucēja. "It kā teorētiski zināju, kā jābrauc, gāju skatīties citu valstu treniņus, konsultējos gan ar vācu un austriešu treneriem, gan vietējiem kanādiešu braucējiem. Bija iestājies jau neliels izmisums, bet tā arī līdz galam ar visu skaidrībā netiku."

Sportiste šaubās, ka labākus rezultātus liegusi parādīt pirms sezonas izslimotā slimība un tās sekas, tādejādi arī treneraprāt sliktā sportiskā forma: "Diez vai. Vaina jau bija tieši trases izbraukšanā. Par kamanām nevaru pateikt nevienu sliktu vārdu, tās man ir labas. Protams, būtu labi, ja līdzi būtu mehāniķis, kas palīdzētu kamanas padarīt stabilākas, bet līdz ar to tās kļūtu lēnākas."

"Līdz labāko sešiniekam ir patālu un šobrīd uz to īpaši neiespringstu," Tīruma atbild, jautāta par pirms sezonas nospraustajiem mērķiem (pirmais sešnieks, šobrīd gan latviete kopvērtējumā ieņem vien 15. vietu – aut.). "Galvenais tikt galā ar sevi, savu sportisko formu, jo priekšā vēl ir gara sezona. Rezerves, uz kuru pamata varētu uzlabot rezultātu, ir acīmredzamas – [sekmīgs] starts un trases izbraukšana."

  +3 [+] [-]

, 2010-12-13 15:14, pirms 13 gadiem
''Pirms sacensībām parasti ir septiņi braucieni. Trijos no tiem kritu, bet pārējos četrus veicu ar problēmām. ''

Malacis, ka saņēmās un tomēr nobrauca līdz galam.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-13 16:20, pirms 13 gadiem
Labi, ka ir paškritika un ka dara visu, lai uzlabotu rezultātu. Lai izdodas Maijai