Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Krievijas sastāvs sievietēm noskaidrosies pēc Muonio sacensībām, vīriešiem jau zināms

Krievijas sastāvs sievietēm noskaidrosies pēc Muonio sacensībām, vīriešiem jau zināms
Foto: Thibaut/Nordic Focus.

Dalībai sezonas pirmajā pasaules kausa posmā distanču slēpošanā, kas norisināsies novembra pēdējā nedēļas nogalē Rukā (Somija), ir nosaukti Krievijas izlases dalībnieki vīriešiem, savukārt sieviešu komandas sastāvs būs zināms pēc nedēļas, kad tiks aizvadītas FIS sacensības Muonio (Somijā).

# Vadošajām slēpošanas valstīm, kāda ir arī Krievija, kvota dalībai pasaules kausa posmos ir sešas vietas. Taču Krievijai ir kontinentālā kausa uzvarētājs, kā arī Pasaules kausa uzvarētājs, tāpēc šīm sešām vietām klāt nāk divas, kopā veidojot astoņas.

# Krievijas vīriešu izlasē startam Rukā ir iekļauti četri no pagājušā gada pasaules kausa kopvērtējuma desmitnieka – Aleksandrs Boļšunovs, Jevgēņijs Belovs, Artjoms Maļcevs un Denis Spicovs (no desmitnieka nav vicelīdera Ivana Jakimuškina un Andreja Meļņičenko (8.vieta) –aut.piez.), sprinteris Gļebs Retivihs, kā arī Sergejs Ustjugovs un Aleksandrs Besmertnihs.

‘# Kā noslēdzošais astotais ir iekļauts kontinentālā kausa uzvarētājs Andrejs Larkovs.

# Šobrīd vēl nav skaidrs, vai sezonas pirmajā pasaules kausa posmā startēs veselības likstu vajātais Bolšunovs. Vienīgi ir zināms, ka viņš nepiedalīsies šīs nedēļas beigās FIS sacensībās Muonio.

# Sieviešu komandā ir palikušas vairākas brīvas vietas, tāpēc šīs nedēļas beigās FIS sacensības Muonio ir svarīgas. Par brīvajām vietām cīnīsies Alisa Žambalova, Kristiņa Macokina, Anastasija Kirilova, Valērija Davidzenka un Hanna Karaļova.

# No pagājušās sezonas līderēm vieta sastāvā ir garantēta Jūlijai Stupakai, Natālijai Ņeprajevai un Tatjanai Sorinai, kuras visas bija labāko sešiniekā kopvērtējumā, tiesa, ļoti maz startējot norvēģietēm.

# Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Muonio sezonas pirmajās sacensībās lieliski startējošā Patrīcija Eiduka apsteidza pasaules čempionātu medaļnieci Ņeprajevu.

Izmantotie resursi:
langrenn.com


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.