Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases kalnu slēpotājs M.Onskulis trešais slalomā Irānā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas izlases kalnu slēpotājs M.Onskulis trešais slalomā Irānā
Mārtiņš Onskulis. Foto:Infoski.lv

Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis vakar otro dienu pēc kārtas izcīnīja trešo vietu FIS sacensībās kalnu slēpošanā Irānā, tikai šoreiz slaloma disciplīnā, bet Danielam Fogelim 43 dalībnieku vidū 9.vieta. Savukārt, Agnese Āboltiņai 53.vieta Superkombinācijā Austrijā.

Irānā FIS sacensības kalnu slēpošanā notiek jau kopš 2007.gada, un šīs valsts pārstāvji, it īpaši vīriešu konkurencē nav nekādi „eksotiskie austrumnieki”, kas knapi turētos uz slēpēm (daži no irāņiem vairākas reizes ir ieguvuši zem 30 FIS punktiem – aut.piez.). Viņiem ir kalni un daudz labāki apstākļi treniņiem, nekur nebraucot, nekā mums. Vīriešiem slalomā piedalījās nedaudz vairāk dalībnieku nekā iepriekšējā dienā milzu slalomā un tika pārstāvētas 10 valstis – Irāna, Latvija, Turcija, Indija, Tadžikistāna, Libāna, Pakistāna, Grieķija, Ungārija un Austrumtimora (šīs valsts pārstāvim labākais rezultāts ir 121 FIS punkts – aut.piez.).

Arī slalomā Mārtiņš Onskulis iekļuva trijniekā, izcīnot vēl vienu trešo vietu Irānā. Slalomā SK „Pantera” pārstāvis jau bija par pussekundi tuvāk uzvarētājam divu braucienu summā, zaudējot 1,14 sekundes un nopelnot 34,6 FIS punktus, kas par diviem punktiem atpaliek no šīs sezonas labākā rezultāta. Pēc pirmā brauciena, kurš neizdevās tik sekmīgs, Onskulis bija ceturtajā pozīcijā pusotru sekundi aiz līdera, bet otrajā braucienā mūsu kalnu slēpotājs nodemonstrēja savu meistarību, uzrādot ātrāko laiku. Daniels Fogelis slalomā nostartēja labāk nekā milzu slalomā. Viņš abu braucienu summā bija par nepilnām astoņām sekundēm lēnāks nekā M.Onskulis un ieņēma 9.vietu, nopelnot 80 FIS punktus.

Tikmēr 17 gadus jaunā Agnese Āboltiņa, kas otro gadu dzīvo un trenējas Norvēģijā, jaunā gada sākumā piedalījās Austrijā Inerkremsā supergigantā un Superkombinācijā Tā kā tas bija nacionālais junioru čempionāts, kurā piedalījās arī pāris vecākas sportistes, tad Superkombinācijā nobrauciena vietā bija supergigants, kura rezultāts tika atsevišķi vērtēts kā FIS disciplīna. Pirmajā dienā sacensības uzsāka 82 sportistes, no kurām finišu sasniedza 74. Agnese ar laiku 1:02,77, kas par sešām sekundēm atpalika no labāko laiku uzrādījušās Anna Feningeres (austriešu kalnu slēpotāja daudzas reizes ir bijusi trijniekā pasaules kausa posmos un vairākas reizes uzvarējusi – aut.piez.), ieņēma 74.vietu. Slalomā trīs nestartēja, 17 nefinišēja, bet divas sportistes Agnesei izdevās apdzīt, līdz ar to Superkombinācijā iegūta 53.vieta. Labākajām slalomā viņa zaudēja gandrīz astoņas sekundes. Šodien viņai Superkombinācijā 55.vieta no piecdesmit piecām, kas sasniedza finišu abos braucienos, bet kopā startēja atkal 82 kalnu slēpotājas. Abas dienas Superkombinācijā triumfēja Anna Feningere. Superkombinācijā abas dienas Agnese uzrādīja gandrīz vienādu rezultātu, jo nopelnīja attiecīgi 151 un 152 FIS punktus, bet supergigantā otrajā dienā ieguva zem simts punktiem – 91 FIS punkts.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-08 17:04, pirms 10 gadiem


Cerams, Bimbis šito neizlasīs

     [+] [-]

, 2014-01-08 17:06, pirms 10 gadiem
irānā... skan interesanti...tā mūsu čiksa gan stabili mauc.. kāda jēga tad naudu ceļam tērēt...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-08 17:57, pirms 10 gadiem
Čikse jau startēja Austrijā! Jūti starpību?

     [+] [-]

, 2014-01-08 17:58, pirms 10 gadiem
Protams, sākotnēji Irāna izkalsuās eksotiski, bet rakstā jau skaidrots, ka nekādi švakuļi viņi nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-08 22:14, pirms 10 gadiem
Rygel rakstīja: Protams, sākotnēji Irāna izkalsuās eksotiski, bet rakstā jau skaidrots, ka nekādi švakuļi viņi nav.
Es pat teiktu,ka viņi tāpat kā mūsējie ir kalnu slēpošanas elite!