Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņkērlingistu uzlabotais sniegums atnes pirmo uzvaru pasaules čempionātā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas ratiņkērlingistu uzlabotais sniegums atnes pirmo uzvaru pasaules čempionātā
Poļina Rožkova, Agris Lasmans
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 1.maijā Latvijas jauktā pāra izlase šīs dienas otrajā pasaules ratiņkērlinga čempionāta spēlē Lohjā, Somijā sacentās ar Vāciju. Izcīnītie pieci punkti ceturtajā endā deva komfortablu pārsvaru, ko izdevās noturēt līdz pat spēles beigām, izcīnot pirmo uzvaru ar 9:5.

Ar pēdējā akmens tiesībām spēle tika atklāta ar diviem punktiem mūsu izlases labā. Vācieši šos divus punktus atspēlēja otrajā paņemot vienu, bet trešajā endā nozogot vienu (2:2). Vācijas pāra pieļautās kļūdas ceturtajā endā dod Latvijas izlasei cerību uz daudz punktiem, kas tā arī notiek, paņemot piecus un lielajā pārtraukumā ejot 7:2 vadībā. Vācieši uzreiz pēc tam ņem “power play”, tomēr tas dot tikai punktu, ko atkal izdodas papildināt ar vienu nozagtu pie mūsu “power play” izspēles sestajā endā, pretiniekiem pietuvojoties līdz -3 (4:7). Lielisks pēdējais septītā enda metiens uz centru ļauj mūsējiem izcīnīt divus punktus (9:4), bet precīzie metieni mūsu ratiņkērlingistu izpildījumā astotajā endā nedod iespēju vāciešiem atspēlēt zaudēto, paņemot tikai punktu (5:9). Līdz ar to Latvijas izlase tiek pie pirmās uzvaras šajā čempionātā.

Latvijas ratiņkērlinga izlases komentārs pēc spēles ar Vāciju:
“Dabūjām pārsvaru, ko šoreiz noturējām. Vairāk sitāmies. Agris pēc trešā enda bija nedaudz uzvilcies un gribēja mainīties, bet tad spēle aizgāja, jo sākumā atkal ledus bija lēns, bet vēlāk ieskrējās. Agra viens veiksmīgais metiens tālāk sekmēja pārējās labās lietas. Kurš pirmais mājā tuvāk centram ieliek, tam arī labāk, jo ar sišanas metieniem šeit ir grūti.”

Komandas vispirms aizvadīs apļa turnīru grupā. Katras grupas labākās trīs nodrošina vietu play-off kārtā. Pirmo vietu ieguvējas automātiski kvalificējas pusfinālam, savukārt A2 ar B3 un A3 ar B2 savstarpēji noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 5.maijā plkst. 16:00 cīnīsies par pirmos pasaules čempionu titulu.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans.

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra spēļu grafiks:

4:8 – Kanāda
8:9 – Norvēģija
9:5 – Vācija
/02.05./ 09:30 – Čehija
/02.05./ 16:30 – Turcija
/03.05./ 09:30 – Dānija (TIEŠRAIDE)
/03.05./ 16:30 – Slovākija
/04.05./ 09:30 – ASV

Kopvērtējums B apakšgrupā:

1. Norvēģija 4-3-1
1. Čehija 4-3-1
3. Dānija 4-2-2
3. Vācija 4-2-2
3. Slovākija 4-2-2
6. Kanāda 3-1-2
6. ASV 3-1-2
6. Latvija 3-1-2
6. Turcija 3-1-2

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlase čempionātā startē ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wwh...
Tiešraižu grafiks: https://sites.google.com/kisakallio...
Tiešraide: https://www.youtube.com/c/CurlingFi...