Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Toms Kalniņš un Monta Urbāne – vērtīgākie Latvijas komandu volejbolisti novembrī

Toms Kalniņš un Monta Urbāne – vērtīgākie Latvijas komandu volejbolisti novembrī
Foto: volejbols.lv

Ņemot vērā gan treneru balsojumu, gan statistikas rādītājus, noteikti novembra vērtīgākie spēlētāji Baltijas līgā vīriešiem, “Optibet” Baltijas līgā sievietēm, “Optibet” Latvijas meistarsacīkstēs vīriešiem un “Optibet” Latvijas meistarsacīkstēs sievietēm.

Baltijas līgā vīriešiem par mēneša labāko spēlētāju ir atzīts 21 gadu vecais “RTU Robežsardze"/"Jūrmala” diagonālais spēlētājs Toms Kalniņš, kurš šosezon klubā vietu laukumā savā pozīcijā dala ar pagājušās sezonas līgas rezultatīvāko spēlētāju Matīsu Gabdulļinu.

Kalniņš četrās Jūrmalas komandas novembra spēlēs guva 51 punktu, pa sešām reizēm izceldamies blokā un ar servi, kā arī uzbrukumā gūdams punktu 39 no 85 uzbrukumiem un sakrādams +/- rādītāju +26. 1,97 metrus garais spēlētājs bija “džokers azotē”, kuru izvelkot, Jūrmalas klubs tika pie vienīgās uzvaras četrās novembra spēlēs, viesos piecos setos pieveicot “Jēkabpils Lūši” volejbolistus.

Baltijas līgā sievietēm par novembra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta 27 gadus vecā Monta Urbāne, kura Jelgavas klubā aizvada otro sezonu. Triju janvāra spēļu laikā pirmā tempa spēlētāja guva 44 punktus, četrus sakrādama ar servi un 13 – blokā. Uzbrukumā viņa punktu guva 27 no 61 uzbrukuma, sakrājot +/- rādītāju +28.

181 centimetru garā spēlētāja ar 33 blokiem ir līgas trešā labākā bloķētāja, trešo vietu ieņemot arī vidēji setā sakrātajos blokos (0,82) un efektīvāko uzbrucēju sarakstā (49% sekmīgu uzbrukumu). Novembrī Urbāne trijās spēlēs palīdzēja VK “Jelgava” izcīnīt punktu mačā ar līgas līdervienību Tallinas “TalTech”, kā arī uzvarēt Tartu “Bigbank”.

Latvijas čempionātā vīriešiem (Nacionālā līga) mēneša "MVP" nosaukumu izpelnījās VK “Jelgava” komandas centrālais bloķētājs Mikus Podkalns. Mikus trijās Latvijas čempionāta spēlēs sakrāja 42 punktus, 11 no tiem gūstot ar bloku. Viņa kontā arī 56% efektivitāte uzbrukumā. 24 gadus vecais un divus metrus garais volejbolists ar 22 blokiem ir otrajā vietā līgā. Visās trijās spēlēs Jelgavas komanda novembrī piedzīvoja zaudējumus, punktu savās mājās atņemot Latvijas kausa pusfinālā iekļuvušajiem “Vecumniekiem”. Tieši šajā spēlē viņš aizvadīja rezultatīvāko cīņu aizvadītajā mēnesī, gūstot 21 punktu.

Par LU/RVS komandas līderi šosezon ir kļuvusi profesionālo volejbolistes karjeru beigusī 21 gadus vecā Kristīne Kramēna, kura pirms gada tika atzīta par labāko Baltijas līgā. Latvijas čempionātā sievietēm novembra labākā spēlētāja trīs spēlēs guva 62 punktus, 11 no tiem gūstot ar servi un trīs – ar bloku. 174 centimetrus garā Kristīne bija komandas galvenais spēks uzbrukumā, gūstot punktu 48 no 109 mēģinājumiem. Viņa palīdzēja komandai izcīnīt divas piecu setu uzvaras četrās spēlēs, pieveicot RSU/MSĢ 2 komandu un “SuFA klubs”/DU un divās no cīņām kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju. Kramēna ar 98 gūtajiem punktiem un 24 “eisiem” ieņem pirmo vietu līgā.

Izmantotie avoti:
https://volejbols.lv/zina/toms-kaln...


2024. gada Baltijas Volejbola līgas uzvarētāja Tallinas "Selver"/"TalTech". Foto: TalTech Volleyball

"Selver" piecu setu kaujā pieveic Tartu un Širjakovu, izcīnot astoto titulu Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem astoto reizi vēsturē triumfējusi Tallinas "Selver"/"TalTech", kura savā laukumā notikušo finālčetrinieka sacensību kulminācijā ar 3-2 (16:25, 25:15, 20:25, 25:22, 15:12) pārspēja latvieša Andra Širjakova pārstāvēto Tartu "Bigbank".
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: TalTech Volleyball
4

RSU/MSĢ volejbolistes triumfē Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā sievietēm negaidīti uzvarējusi "Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" komanda, kura finālčetrinieka sacensības Tallinā noslēdza ar 3-1 (25:22, 20:25, 25:21, 25:19) uzvaru pār "Tartu Ülikool"/"Bigbank".
"Jēkabpils Lūšu" volejbolisti Armands Āboliņš (Nr. 5), Zigurds Adamovičs (Nr. 11) un Eduards Stieģelis (Nr. 17). Foto: SK Jēkabpils Lūši

"Jēkabpils Lūši" apspēlē daugavpiliešus un trešo reizi Baltijas līgā izcīna bronzu

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem šosezon uz goda pjedestāla kāpusi "Jēkabpils Lūšu" komanda, Tallinā notiekošā finālčetrinieka sacensību spēlē par trešo vietu ar 3-0 (25:18, 25:19, 25:22) pārspējot "Ezerzemi"/"Daugavpils Universitāti".