Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Baltijas līgā dāmām sestdien 1/4 fināla cīņas sāks RVS/LU, ''Jelgava'' un RSU/MSĢ

Baltijas līgā dāmām sestdien 1/4 fināla cīņas sāks RVS/LU, ''Jelgava'' un RSU/MSĢ
Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē, ka sestdien, 11. februārī, pirmās ceturtdaļfināla spēles Baltijas līgā volejbolā sievietēm aizvadīs trīs Latvijas komandas - RVS/LU, ''Jelgava'' un RSU/MSĢ.

Baltijas līgā dāmām ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām pirmās spēles tiks aizvadītas to komandu laukumos, kuras pamatturnīrā ierindojās zemāk par pretiniecēm.

Pirmajā cīņā viesos cīnīsies RVS/LU, kas Tartu pirmajā spēlē tiksies pret TU/”Bigbank”. Pamatturnīrā abās spēlēs ar 3-1 un 3-0 pārākas bija rīdzinieces.

“Tartu vienība šobrīd ir viens no vislielākajiem izaicinājumiem, jo pēdējā laikā tā ir ievērojami uzlabojusi spēli. Visu laiku komanda bija astotajā – devītajā vietā, taču tās potenciāls ir krietni lielāks,” par pretiniecēm saka RVS/LU komandas galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. “Tartu ir interesants uzbrukums, taču tā ir komanda, kura ir uzvarama, jo tai ir dažas vājās vietas. Tomēr mums ir jābūt patiešām labiem, lai tās izmantotu, kā mēs to izdarījām divās šīs sezonas savstarpējās spēlēs. Tagad tās tomēr būs “play-off” spēles. Pēdējos divos līdz trijos mēnešos mūsu spēles līmenis ir vairāk vai mazāk stabils. Meitenēm jau teicu, ka esam labāko skaitā.”

VK “Jelgava”, kas pamatturnīrā ierindojās sestajā vietā, pirmajā spēlē mājās tiksies ar “Kaunas-VDU”. Pamatturnīrā abās spēlēs ar 3-1 uzvaru svinēja Kauņas volejbolistes.

“Pirms izslēgšanas spēlēm esmu piesardzīgi optimistisks, par pamatu ņemot pēdējās nedēļas divas spēles pret Kauņas un Jonavas vienībām. Pret Kauņu pirmajā setā nospēlējām ļoti kvalitatīvi, viss sanāca. Spēlē pret Jonavu ļoti aktīvi nospēlēja “pirmie tempi”. To gribu jau visu sezonu. Vēlētos, lai tas ir vairāk nekā vienu setu,” pirms cīņas ar Kauņas komandu saka VK “Jelgava” galvenais treneris Edmunds Pūliņš.

“Kauņas komanda pēc pirmā seta ļoti labi servēja, konsekventi servējot pa vienu cilvēku. Ilgstoši nenoturam serves uzņemšanu. Ja izdosies šajā elementā spēlēt labāk, Kauņai galva sāpēs ilgāk,” pretinieces raksturo treneris. “Kauņa, tikko labi uzņem serves, arī aktīvi iesaista pirmos tempus, tāpēc mums jābūt agresīvai servei. Patīk Kauņas cēlāja, kura labi izmētā bumbas, izmanto visas spēlētājas uzbrukumā vienmērīgi. Nav ērtākais pretinieks.”

RSU/MSĢ pirmo spēli aizvadīs Jūrmalā, uzņemot pamatturnīra otrās vietas īpašnieces Tallinas “TalTech/Tradehouse” volejbolistes. Pamatturnīrā Tallinas komanda abās spēlēs uzvarēja trijos setos.

“Gatavojamies. Pēc pamatturnīrā redzētā ar jebkuru komandu var spēlēt, un jebkuru var uzvarēt. Meitenes ir motivētas, pacilātas un gatavas cīnīties. Noskaņojums ir labs. Iekšējā balss teic - kā komanda varam labi nospēlēt,” pirms “play-off” cīņām saka RSU/MSĢ vienības galvenā trenere Inguna Minusa.

“Abās regulārās sezonas spēlēs pret Tallinas komandu iekritām uz vienas pretinieču spēlētājas gremdservēm. Punkti krājās līdzīgi, bet pāris novietojumos pretinieces guva vairākus punktus pēc kārtas. Pievērsīsim uzmanību tam, lai to novērstu. Vēl jaunums pretinieču komandā ir cēlāja, kura iepriekš bijusi Igaunijas izlases pamatcēlāja."

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija


2024. gada Baltijas Volejbola līgas uzvarētāja Tallinas "Selver"/"TalTech". Foto: TalTech Volleyball

"Selver" piecu setu kaujā pieveic Tartu un Širjakovu, izcīnot astoto titulu Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem astoto reizi vēsturē triumfējusi Tallinas "Selver"/"TalTech", kura savā laukumā notikušo finālčetrinieka sacensību kulminācijā ar 3-2 (16:25, 25:15, 20:25, 25:22, 15:12) pārspēja latvieša Andra Širjakova pārstāvēto Tartu "Bigbank".
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: TalTech Volleyball
4

RSU/MSĢ volejbolistes triumfē Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā sievietēm negaidīti uzvarējusi "Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" komanda, kura finālčetrinieka sacensības Tallinā noslēdza ar 3-1 (25:22, 20:25, 25:21, 25:19) uzvaru pār "Tartu Ülikool"/"Bigbank".
"Jēkabpils Lūšu" volejbolisti Armands Āboliņš (Nr. 5), Zigurds Adamovičs (Nr. 11) un Eduards Stieģelis (Nr. 17). Foto: SK Jēkabpils Lūši

"Jēkabpils Lūši" apspēlē daugavpiliešus un trešo reizi Baltijas līgā izcīna bronzu

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem šosezon uz goda pjedestāla kāpusi "Jēkabpils Lūšu" komanda, Tallinā notiekošā finālčetrinieka sacensību spēlē par trešo vietu ar 3-0 (25:18, 25:19, 25:22) pārspējot "Ezerzemi"/"Daugavpils Universitāti".