Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Latviju Baltijas līgās volejbolā pārstāvēs septiņi klubi - trīs vīriešu, četri sieviešu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latviju Baltijas līgās volejbolā pārstāvēs septiņi klubi - trīs vīriešu, četri sieviešu
''Jēkabpils Lūši'' volejbolisti. Foto: volejbols.lv

LETA. Latviju Baltijas līgā volejbolā sievietēm šosezon pārstāvēs četri klubi, bet vīriešiem - trīs komandas, sarunā ar ziņu aģentūru LETA apstiprināja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) sacensību koordinators Edgars Zaiženijs.

Zaiženijs informēja, ka vīriešiem Latviju pārstāvēs RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un Daugavpils "Ezerzeme"/DU.

Startam līgā pieteikušās septiņas komandas - arī Igaunijas klubi Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un Edvarta Buivida pārstāvētā Veru "Barrus".

Šosezon līgā nespēlēs Jelgavas komanda, kā arī iepriekšējā sezonā Latvijas izlases trenera Austra Štāla trenētā Klaipēdas "Amber Volley".

Sieviešu sacensībās Latviju pārstāvēs "Jelgava", ''Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU), "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) un "SuFA klubs"/"Daugavpils Universitāte".

Līgā spēlēs desmit komandas. Igauniju pārstāvēs "Barrus"/"Voru", Tartu TU/"Bigbank", Tallinas "TalTech"/"Tradehouse" un "Audentese SG"/NK, bet Lietuvu - Jonavas "Aušrine-KKSC" un "Kaunas".

"Turnīra sākums paredzēts oktobra sākumā, bet par galīgajiem termiņiem un kalendāru tiks spriests pēc 15.septembra, kad komandām jāiesniedz pieteikumi," saka Zaiženijs.

Viņš piebilda arī, ka šobrīd norit sarunas arī par iespēju redzēt visas sieviešu un vīriešu līgas spēles televīzijas kanālos.

Savukārt Entuziastu Volejbola līgas (EVL) valdes loceklis Jānis Stukuls, kurš atbild arī par Balatijas līgu mārketinga jautājumiem, informēja, ka sievietēm līgas ģenerālsponsors, tāpat kā iepriekšējā sezonā būs "Optibet", bet vīriešiem, līgai iepriekšējā sezonā nesot "Credit24" meistarlīgas nosaukumu, sarunas par ģenerālsponsora piesaisti vēl turpinās.

Pagājušajā sezonā finālčetrinieku spēles pagāja bez Latvijas klubiem.

Vīriešiem uzvarēja Tartu "Bigbank" volejbolisti, finālā savā laukumā pārspējot Tallinas "TalTech", bet bronzas medaļas izcīnīja Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Avo Kēla vadītā un Latvijas izlases volejbolista Toma Švana pārstāvētā "Parnu", pieveicot trenera Štāla trenēto Klaipēdas "Amber Volley".

Sievietēm par uzvarētājām kļuva "Kaunas ASU" volejbolistes, kuras finālā uzvarēja Tartu TU/"Bigbank" vienību, bet bronzas medaļas ieguva Jonavas "Aušrine-KKSC".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-09-07 20:34, pirms 2 gadiem
Galīgi šķidri.Vēl nesen spēlēja 13 komandas.