Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Minusa: "Sāk parādīties ieguldītais darbs, Dolotova pastiprinājusi aizsardzību"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Minusa: "Sāk parādīties ieguldītais darbs, Dolotova pastiprinājusi aizsardzību"
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc pagājušās nedēļas nogalē uzvarētās spēles “Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) pār Rīgas Volejbola skolu/Latvijas universitāti četros setos Rīgas Stradiņa universitātes/MSĢ galvenā trenere Inguna Minusa izteicās, ka sāk parādīties sezonas laikā ieguldītais darbs un ka Elvita Dolotova ir devusi pastiprinājumu.

Iepriekš ziņojām, ka BSVL sacensībās sestdien abi Rīgas klubi derbijā pabeidza pamatturnīru, RSU/MSĢ četros setos ar 3:1 (20:25, 28:26, 25:12, 25:19) pārspējot RVS/LU un revanšējoties par pirmajā riņķī četros setos piedzīvoto zaudējumu.

“Mums pirmajā setā neizdevās izpildīt mērķus, un pirms otrā seta izdomājām, kā tos var izpildīt labāk. Pārkārtojām bloka un aizsardzības sistēmu, kā arī pamainījām spēli, saprotot, kā RVS/LU spēlē. Salauzām pretinieces arī psiholoģiski. Domāju, ka uzvarētā otrā seta galotne bija izšķirošā, kas mūs emocionāli spārnoja un deva papildu pārliecību. Tas izpaudās graujoši uzvarētajā trešajā setā, taču ceturtajā RVS/LU mēģināja rast pretspēli, un līdz seta vidum cīņa bija līdzīga,” uzvaru komentē RSU/MSĢ galvenā trenere Inguna Minusa.

“Sāk parādīties sezonas laikā ieguldītais darbs. Komandas papildināšana ar Elvitu pastiprināja aizsardzību pirmajā zonā, kas uzreiz dod rezultātu. Šosezon mums visām spēlētājām ir augšupejoša līkne gan tehniskajā, gan fiziskajā ziņā. Pirmais atskaites punkts bija Latvijas kauss, taču ar spēlētāju mikrotraumām īsti nesanāca. Baltijas līgas ceturtdaļfināls ir nākamais posms, tikai pagaidām nav zināms, vai vēlreiz būs jāspēlē ar RVS/LU vai Kauņas komandu. Gatavosimies abām,” par līdz šim padarīto saka Minusa.

“Uzvarēja labākā komanda. Protams, mums ir dažas savainotas vai pēc savainojumiem atgūstošās spēlētājas, taču meitenes laukumā izdarīja maksimumu un cīnījās. Pagājušā nedēļa mums bija īpaši grūta, jo bija brīdis, kad mums bija tikai septiņas veselas spēlētājas. Zinājām jau, ka finišēsim labāko četriniekā, tāpēc tagad darīsim visu, lai visas volejbolistes varētu spēlēt nākamajā nedēļas nogalē, kad sāksies ceturtdaļfināli,” par zaudējumu īpaši noskumis nebija arī RVS/LU vienības galvenais treneris Milans Bratičs.

“Teiksim, ka esam apmierināti. Galvenais uzdevums šosezon bija, lai spēlētājas progresē, tajā pašā laikā mēģinot sasniegt rezultātu. Ja tiekam galā ar abiem, – lieliski. Dažas spēlētājas varbūt vēlēsies pēc šīs sezonas izmēģināt spēkus kādā ārzemju klubā. Es redzu potenciālu daudzās spēlētājās un mēģinu palīdzēt viņām progresēt,” par pamatturnīra uzdevumiem un rezultātiem saka Bratičs.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols