Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases galvenā trenera Kēla tēzes pirms Eiropas čempionāta sākuma

Jānis Celmiņš

Volejbola izlases galvenā trenera Kēla tēzes pirms Eiropas čempionāta sākuma
Avo Kēls. Foto: volejbols.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau šovakar aizvadīs savu pirmo spēli Eiropas čempionāta finālturnīrā. Mačs pret laukuma saimniekiem igauņiem mūsu izlasei būs atgriešanās kontinenta čempionāta finālturnīrā pēc 26 gadu pauzes. Portāls Sportacentrs.com lūkoja skaidrot, cik gatava mūsu izlase ir cīņām Igaunijā, uzrunājot Latvijas valstsvienības galveno treneri Avo Kēlu. Zemāk piedāvājam vairākas viņa atziņas un secinājumus par paveikto sagatavošanās posmā, kā arī to, ko sagaidīt no mūsu vīriem laukumā.

2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs būs otrais, kurā dalībkomandu skaits būs 24 (iepriekš 16). Turnīrs tiks aizvadīts četrās valstīs – Igaunijā, Čehijā, Somijā un Polijā. Latvija savas apakšgrupas (D) spēles aizvadīs Tallinā, kur samēros spēkus ar Igaunijas, Horvātijas, Slovākijas, Vācijas un Francijas valstsvienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas četras spēcīgākās izlases. Pirmā cīņa jau šovakar pret Igaunijas volejbolistiem.

Latvijas izlasi šajā finālturnīrā vadīs igaunis Avo Kēls, kura vadībā izlase arī ieguva tiesības piedalīties finālturnīrā. Iepriekš viņš līdz labāko Eiropas komandu pulkam pratis aizvest arī Igaunijas izlasi, bet nu pirmajā čempionāta spēlē pretiniekos tieši viņa tautieši. Piedāvājam viņa atziņas un tēzes pirms turnīra sākuma:
# Vasara pagājusi ļoti strauji, ieguldīts ļoti daudz darba. Kopumā puiši strādāja ļoti labi, progress ir jūtams.
# Konkurence uz vietu izlasē ir augusi, taču pamat kodols palicis nemainīgs. Gados jaunie spēlētāji paveikuši labu darbu, lai nopietni izlasē iesaistītos pēc dažiem gadiem.
# Patīkami, ka pēdējo pāris gadu laikā ir izauguši vairāki jaunie volejbolisti – Kristers Dardzāns, Gustavs Freimanis, Kristapš Šmits. Paaudžu maiņa izlasē un Latvijas volejbolā kopumā norit pietiekami veiksmīgi.
# Pārbaudes spēles parādīja, ka lielākais progress ir uzbrukumā.
# Pēdējos gados daudz strādāts pie servju uzņemšanas uzlabošanas un spēles aizsardzībā, taču tur solis uz priekšu varēja būt krietni platāks.
# Komandas vājās vietas – bloks un serves uzņemšana. Mūsdienu volejbols sākas tieši ar serves uzņemšanu.
# Lai cīnītos par uzvarām, būs nepieciešama agresīva un stabila serve.
# Stabilākais servju uzņēmējs izlasē šobrīd ir Romāns Saušs. Viņam ir plusi arī spēlē aizsardzībā.
# Ja servju uzņemšana būs uz trim vai četriem metriem, tad noderīgāki laukumā būs Kristaps Šmits un Atvars Ozoliņš.
# Igauņi iepriekš Latviju apspēlējuši ar agresīvu servi un mūsu nestabilo servju uzņemšanu.
# Ja liksim igauņiem nervozēt un uz rezultāta tablo turēsimies līdzās, mums ir iespējas. Viņi tomēr spēlēs savā laukumā, kur neizbēgami spiediens no skatītājiem būs.
# Turnīra kalendārs mums ir diezgan pateicīgs. Sākumā spēlējam ar komandām, kuras mums ir pa zobam. Pēdējās divas spēles ir pret Vāciju un Franciju.
# Francijas izlase ir mūsu apakšgrupas lielais jautājums. Kā ar saviem pienākumiem tiks galā jaunais treneris? Cik motivēti būs līderi? Vai olimpiskais zelts neatstās sekas? Tie visi ir jautājumi, kas raisa pārdomas.
# Eiropas čempionāta galvenie favorīti ir poļi. Izšķirošās spēles viņi spēlēs savā laukumā. Ja līdz tām tiks, tad var izdarīt lielas lietas. Sastāvs Polijai ir ļoti solīds.

Latvijas izlases sastāvā startam Eiropas čempionātā iekļauti cēlāji Deniss Petrovs un Edvīns Skrūders, diagonāles uzbrucēji Hermans Egleskalns, Kristers Dardzāns un Kristaps Platačs, pirmā tempa spēlētāji Toms Švans, Renārs Jansons un Gustavs Freimanis, otrā tempa uzbrucēji Atvars Ozoliņš, Kristaps Šmits, Edvarts Buivids un Romāns Saušs, libero Ingars Ivanovs un Artems Petrovs. Rezerves sarakstā paliek cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis.

Visas Latvijas izlases spēles tiešraidēs tiks demonstrētas LTV7 kanālā.

Pārbaudes spēles pirms EČ finālturnīra

6. augustsLatvija - Somija3-0 (25:22 25:17 25:19)
7. augustsLatvija - Somija3-1 (25:22 27:25 18:25 25:22)
13. augustsLatvija - Čehija1-3 (21:25 25:19 21:25 21:25)
14. augustsLatvija - Čehija1-3 (16:25 19:25 25:23 18:25)
22. augustsLatvija - Grieķija1-3 (20:25 25:21 21:25 22:25)
23. augustsLatvija - Grieķija0-3 (17:25 24:26 22:25)

Noderīgas saites

- D apakšgrupas spēļu kalendārs
- Viss Eiropas čempionāta spēļu kalendārs

     [+] [-]

, 2021-09-01 14:28, pirms 3 gadiem
Nu Šmits protams ir malacis, bet ar tik īsu augumu mūsdienās nepietiek. Atvars Ozoliņš neprot servēt.