Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šodien startē Latvijas volejbola čempionāta fināli

Jānis Celmiņš

Šodien startē Latvijas volejbola čempionāta fināli
Vjačeslavas Grimailovs
Foto: www.rigavolley.com

Ar spēli Olimpiskajā Sporta centrā šodien startēs Latvijas vīriešu volejbola čempionāta finālsērija. Tāpat kā iepriekš, arī šogad zeltu dalīs Rīgas un Kuldīgas klubi – VK "Rīga / Lāse-R" un SK "ELVI / Kuldīga". Spēles sākums pulksten 19.40.

Lai gan uz iekļūšanu finālā tīkotāju šosezon bija krietni vairāk nekā iepriekšējos gados, reālais varējums palika neizmantots. Gan Cēsu, gan Ozolnieku volejbolisti cīnījās godam, taču Latvijas zeltu tāpat kā aizvadītajā gadā dalīs rīdzinieki un kuldīdznieki.

Problēmas netrūkst ne vieniem, ne otriem

Jau vairāk kārt ziņots par abu komandu problēmām ar sastāvu. Ja Rīgas klubu skārušas finansiāla rakstura problēmas, tad Kuldīgas komandai pēdējā laikā nav veicies citā ziņā. „Paldies” tika pateikts brazīliešu viesspēlētājam Pedro Madrugam un pēc pāris dienām nopietnu kājas savainojumu guva Gatis Vanags – viņam šī sezona jau beigusies.

Šobrīd abas komandas ir aptuveni vienādās pozīcijās. Stabils un labs pamat sešinieks ir gan Rīgas, gan Kuldīgas tīkla pusēs, bet uz rezervistu soliņiem kā vienā tā otrā pusē visai liels tukšums. Skaidrs, ka sērijas favorīti ir Rīgas kluba volejbolisti, taču aktuāls ir un paliek jautājums – vai favorītu statuss tiks pierādīts arī laukumā. Atcerēsimies, ka aizvadītā gada finālsērijā ne vieni, ne otri nespēja uzvarēt savā laukumā. Kā būs šogad?

Potenciālās finālsērijas zvaigznes:

Aivars Petruševics: ar Laura Iecelnieka došanos uz „siltajām zemēm”, līdz sezonas vidum uz rezervistu soliņa sēdošais, Petruševics beidzot tika arī laukumā. Lielā mērā tieši pateicoties viņam Rīgas klubs pārvarēja Cēsu kluba barjeru čempionāta pusfinālā un izskatās, ka Petruševics būs vies no lielākajiem un nopietnākajiem Rīga kluba „ieročiem” arī finālā.

Jānis Šmēdiņš: puisis, kuru visi pazīst kā Kuldīgas „augli”. Nogatavojies Kuldīgā Šmēdiņš, pēc visai skaļa skandāla, pārcēlās uz VK „Rīga / Lāse-R”, kur jau ar pirmajām spēlēm kļuva par komandas līderi. Ja Šmēdiņam izdosies tikt galā ar sāpošo plecu, tad viņš savam tēvam un SK „ELVI / Kuldīga” galvenajam trenerim Andrim Šmēdiņam sagādās lielas galvassāpes.

Deniss Petrovs: vēl viens jaunietis, kurš uz Rīgu pārnāca visai skaļā veidā – pēc skandāla Daugavpils pusē, Petrovs līdzīgi kā Šmēdiņš sezonu Rīgā aizvada pārliecinoši. Gados jaunais un talantīgais saspēles vadītājs ir savas komandas smadzenes. Tieši no viņa, lielā mērā, būs atkarīgs cik daudzveidīgs būs Rīgas kluba uzbrukums.

Andrejs Ļevčenko: tā nu sanācis, ka abu komandu diagonāles pozīcijas spēlētāju posteņos šobrīd spēlē nominālie pirmā tempa uzbrucēji, kuri iepriekš vairāk manīti spēlējam tīkla vidū. Kuldīdzniekiem pēc Vanaga traumas nācās pārkvalificēt tieši Ļevčenko, kurš pirmās spēles jaunajā pozīcijā aizvadījis pietiekami stabili. Ļevčnko, kuram daudzi jau paredz iespēju naturalizēties un kļūt par „latvieti” var būt Kuldīgas slepenais ierocis.

Jevgēņijs Grimaolovs: nenovērtētais VK „Rīga / Lāse-R” otrā tempa uzbrucējs pirms šīs sezonas pārcēlās uz Kurzemes pusi, kur sezonas sākumā īsti komandā nespēja iejusties, taču nu izskatās, ka spēlētājam ar izlases pieredzi ir ko darīt arī Kuldīgas pusē. Tuvojoties sezonas beigām Žeņa iekarojis Šmēdiņa vecākā uzticību un starta sešiniekā laukumā dodas ar vien biežāk.

Ilmārs Balodis: pieredzējušais spēlētājs sezonas sākumā ilgi ārstēja savainojumu, taču nu „pateicoties” Vanaga traumai spiests spēlēt daudz un kā rāda spēles pret Ozolnieku klubu pusfināla sērijā, dara to visai labi. Tieši viņa pieredze var nosvērt svara kausu par labu kuldīdzniekiem.

Sērijas līdz trim uzvarām pirmā spēle risināsies jau šodien Olimpiskajā Sporta centrā pulksten 19.40. Visas finālsērijas spēles tiks translētas LTV7 kanālā.

     [+] [-]

, 2009-03-31 09:44, pirms 15 gadiem
buus interesanta ciinja...
p.s. kaads zina, cik maksaa biljete uz speeli???

     [+] [-]

, 2009-03-31 09:45, pirms 15 gadiem
bez maksas!

  +6 [+] [-]

, 2009-03-31 09:47, pirms 15 gadiem
par Elvi!

  +4 [+] [-]

, 2009-03-31 10:08, pirms 15 gadiem
Ceru,ka vel viens čempionu kauss atceļos uz Kurzemi!
Lai Jums izdodās SK "ELVI / Kuldīga"!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-31 11:10, pirms 15 gadiem
Nu nezinu... man kaut kā liekas, ka Rīgai vajadzētu vinnēt - par to liecina gan visa sezona, gan arī pēdējās spēles.

Protams - vienmēr arī kādam var noveikties!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 12:47, pirms 15 gadiem
mošk kļūdos, bet vai tad Rīga pagājušo gad' pēdējā spēle nenotika Kuldīgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: strops

  +1 [+] [-]

, 2009-03-31 15:48, pirms 15 gadiem
Ar 3 spēlēm noteikti bus par maz lai noskaidrotu labākos... Rīgai būs grūti bez maiņām... Domāju ka 50/50%...

  -1 [+] [-]

, 2009-03-31 16:05, pirms 15 gadiem
Kas tiesās? Ja aklais ar kurlo, tad Rīga uzvarēs!

     [+] [-]

, 2009-03-31 16:13, pirms 15 gadiem
Es domāju ka uzvarēs tas, kas spēs uzvarēt viesos, jo abas komandas ļoti labi spēlē mājas spēles!

     [+] [-]

, 2009-03-31 16:41, pirms 15 gadiem
Par ELVI, lai gan ir aizdomas, ka varētu arī nesanākt... lai vai kā liela nozīme būs tieši šodienas spēlei, ja ELVI izceļ, tad paveras reālas iespējas....

     [+] [-]

, 2009-03-31 16:41, pirms 15 gadiem
Rīgai vajag Latvijas Kausu papildināt arī ar Latvijas čempionu!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-31 16:47, pirms 15 gadiem
veiksmi elvi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-31 19:35, pirms 15 gadiem
Riiga neorganizee nekaadus autobussus uz Kuldiigu?? neviens nezin kko par to?