Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākā volejboliste Levinska ar divām uzvarām sāk otro sezonu NCAA

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas labākā volejboliste Levinska ar divām uzvarām sāk otro sezonu NCAA
Marta Levinska, Imana Isanoviča un Ella Snaidere priecīgas, ka vairs nav jāspēlē maskās. Foto: Arizona State Volleyball

Iepriekšējo trīs gadu Latvijas labākā volejboliste Marta Levinska aizvadītajā nedēļas nogalē sāka savu otro sezonu ASV studējošo augstākā līmeņa (NCAA) sacensībās. Latvietes pārstāvētā Tempes "Arizona State" izcīnīja divas uzvaras un ar 2-3 piekāpās AVCA ranga 13. komandai.

Atgādinām, ka 2019.-2020. gada sezonā Levinska spēlēja Rīgas Volejbola skolas vienībā, kas triumfēja Baltijas līgā. 12. klases skolniece, diagonāles pozīcijas spēlētāja bija izteikta komandas uzbrukuma līdere un pelnīti tika atzīta par Baltijas līgas finālčetrinieka MVP. Levinska ir trīskārtējā Latvijas labākā volejboliste (2018, 2019, 2020).

Janvārī mūsu zvaigzne debitēja NCAA, kur volejbola sezona ierasti sākas augustā un beidzas decembrī, taču koronavīrusa pandēmijās dēļ starts tika pārcelts. Koronavīrusa ierobežojošo noteikumu dēļ "Arizona State" spēlētājas pagājušajā sezonā spēlēja maskās un sacentās tikai "Pac-12" konferences ietvaros. Levinskas pārstāvētā komanda neattaisnoja uz sevi liktās cerības, toties latviete bija viena no uzbrukuma līderēm.

Jaunās sezonas sākumā Tempē viesojās trīs komandas no citām konferencēm: "Texas A&M - Corpus Christi", Kalifornijas "Cal Poly" un Kentuki "Louisville" (#13). Teksas komanda tika apspēlēta salīdzinoši viegli (25:17, 25:13, 25:11), mača rezultatīvākā volejboliste Levinska guva 15 punktus. Arizonas vienība pieveica arī Kalifornijas komandu (25:22, 25:19, 25:22), latviete sakrāja 13.5 punktus un pārsteidza ar astoņiem "digiem". Sezonas trešajā mačā "Arizona State" atzina "Louisville" pārākumu (15:25, 26:24, 17:25, 26:24, 11:15), mūsu volejboliste guva 13 punktus un izcēlās ar astoņiem "digiem".

Pēc pirmajām trijām cīņām kā viena no komandas rezultatīvākajām spēlētājām izvirzījusies "Arizona State" jaunpienācēja Kleira Džetere, šī centra uzbrucēja ieradusies no citas skolas un tagad sakrājusi jau 40.5 punktus. Vairāk ir tikai pagājušās sezonas līderēm - latvietei Martai Levinskai 41.5 un bosnietei Imanai Isanovičai 42 punkti.

3. un 4. septembrī ieplānotas trīs izbraukuma spēles - pret latviešu izcelsmes amerikānietes Amberas Stivriņas pārstāvēto "Georgia, "Nebraska Omaha" un "Nebraska", kur pagājušajā sezonā spēlēja Amberas māsa Lorena Stivriņa.

NCAA pirmssezonas rangā "Arizona State" atradās vien 226. vietā (pirms iepriekšējās sezonas bija 53. pozīcija), līdz ar to AVCA rangā tagad nav "top 25" tuvumā.

Izmantotie resursi:
Top 25 - avca.org/polls
ncaa.com/rankings
Arizona State Volleyball