Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Viss izšķīrās otrā seta galotnē"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Viss izšķīrās otrā seta galotnē"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

"Neizmantojām savas iespējas spēles otrajā setā un grieķi to nepiedeva," pēc zaudējuma (0:3) pret Grieķijas izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā kārtas spēlē, sarunā ar portālu Sportacentrs.com, atzina Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau ziņojām, ka Latvijas volejbola izlase vakar piedzīvoja zaudējumu Grieķijā notiekošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas 2. kārtas otrā posma B apakšgrupas pirmajā mačā, ar 0:3 (13:25, 27:29, 17:25) piekāpjoties mājiniekiem grieķiem.

"Otrā seta galotnē pieļāvām divas nepiedodamas kļūdas servju uzņemšanā, divas reizes nespējām atspēlēt uz vienu bloku un grieķi tādas vaļības nepieļāva. Grieķi jau ar pirmajām izspēlēm sāka servēt pa Medeni un viņš īsti netika galā. Saprotams, ja visu sezonu esi spēlējis diagonāles pozīcijā, adoptēties par "pusīti" (serves uzņēmēju) ir ļoti grūti," pēc spēles, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde, piebilstot, ka savu paveica arī tiesneši, taču tās nav bijušas izšķirošas kļūdas. "Paši nospēlējām slikti, grieķi, kā jau dienvidnieki, savu skatītāju klātbūtnē, labi nokapāja aizsardzībā."

Latvijas izlases izredzes uz otro vietu grupā nu samazinājušās līdz minimumam. "Pagaidām neko neesam rēķinājuši. Sāksim skaitīt, ja šovakar paņemsim somus," atzīst Vilde. Latvijas izlasei šodien jāuzvar somi un rīt arī Lielbritānijas izlase – tas ir skaidrs. Atkāpties vairs nav kur!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-29 12:14, pirms 14 gadiem
Ar dievu. Somus nu nepaņems. Ja tas būtu Radiotehniķa laikā, tad saprotams, bet tagad.......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-29 12:50, pirms 14 gadiem
Ar lielu veiksmi jau somus paņemt var. Rīgā gandrīz paņēmām! Par lielu Latviju!

     [+] [-]

, 2010-05-29 13:28, pirms 14 gadiem
Ne jau otrā setā viss izšķīrās, bet izšķīrās jau tad, kad Vilde atkal jau kuro gadu palika par izlases treneri!

     [+] [-]

, 2010-05-29 13:30, pirms 14 gadiem
dekstors rakstīja: Ar lielu veiksmi jau somus paņemt var. Rīgā gandrīz paņēmām! Par lielu Latviju!
Jāaizmirt vārdiņš "gandrīz" un jāņem vērā, ka nespēlēsim mājās un ne tuvu Grieķijā nebūs tas atbalsts, kas arēnā "Rīga". Tomēr novēlu veiksmi un iekšēji ceru, ka šī būs tā retā reizi, kad spēle ies un arī veiksme stāvēs blakus. Par Latviju!!!

     [+] [-]

, 2010-05-29 13:32, pirms 14 gadiem
Kurmītis rakstīja: Ne jau otrā setā viss izšķīrās, bet izšķīrās jau tad, kad Vilde atkal jau kuro gadu palika par izlases treneri!
Kādu tu treneri vēlies? Padalies ar visiem un tad arī pārējie izteiks savu analīzi.

     [+] [-]

, 2010-05-29 13:50, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka trenerim vajadzētu būt tādam, kurš, pirmkārt, jau netrenē nevienu vīriešu klubu Latvijā, lai viņš varētu objektīvi izvēlēties izlases sastāvu, otrkārt, labi būtu ja viņš pats nebūtu spēlējis volejbolu, jo patiesībā tas traucē (varbūt tas skan paradoksāli, bet tā ir). Kurš tas varēu būt? Nu kaut vai Larionovs, Leitis, Lapiņš, Paršins, Bomiņš, Lūsis u.c.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-29 15:16, pirms 14 gadiem
Kurmītis rakstīja: Es domāju, ka trenerim vajadzētu būt tādam, kurš, pirmkārt, jau netrenē nevienu vīriešu klubu Latvijā, lai viņš varētu objektīvi izvēlēties izlases sastāvu, otrkārt, labi būtu ja viņš pats nebūtu spēlējis volejbolu, jo patiesībā tas traucē (varbūt tas skan paradoksāli, bet tā ir). Kurš tas varēu būt? Nu kaut vai Larionovs, Leitis, Lapiņš, Paršins, Bomiņš, Lūsis u.c.
Es par Bomiņu.

     [+] [-]

, 2010-05-29 17:11, pirms 14 gadiem
Kurmītis rakstīja: Es domāju, ka trenerim vajadzētu būt tādam, kurš, pirmkārt, jau netrenē nevienu vīriešu klubu Latvijā, lai viņš varētu objektīvi izvēlēties izlases sastāvu, otrkārt, labi būtu ja viņš pats nebūtu spēlējis volejbolu, jo patiesībā tas traucē (varbūt tas skan paradoksāli, bet tā ir). Kurš tas varēu būt? Nu kaut vai Larionovs, Leitis, Lapiņš, Paršins, Bomiņš, Lūsis u.c.
Nu jau, nu jau. Pirms 15 gadiem tie būtu neslikti kandidāti. Daži, protams, vēl kaut ko jaudā, bet tādā līmenī viņiem būtu grūti kaut ko panākt.
Arī es neesmu īsti sajūsmā par Vildi, tas ir tiešais trenera pienākums panākt to, lai spēlētāji nesalūzt pēc zaudētas seta galotnes. Rīgā viņš izdarīja vairākas ļoti veiksmīgas maiņas, bet domāju, ka bija iespējams vēl veiksmīgāk nospēlēt, kaut kas nedaudz treneriem pietrūkst. Bet nu nav arī galīgi slikti.

  +6 [+] [-]

, 2010-05-30 00:03, pirms 14 gadiem
Žēl, tagad, ka vakar nepaņēma to otro setu, varbūt spēle tad būtu ievirzījusies pavisam citā gultnē!

  +9 [+] [-]

, 2010-05-30 21:43, pirms 14 gadiem
Apriebusies šī tukšā runāšana...