Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Jāaudzina spēlētājos uzvarētāju psiholoģija"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Jāaudzina spēlētājos uzvarētāju psiholoģija"
Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

"Ņemot vērā visus apstākļus, ar rezultātu esmu apmierināts, taču vienmēr gribas uzvarēt. Plašāku analīzi gan pagaidām neesmu veicis," pavisam īsi pēc Eiropas volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlēm, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase vakar noslēdza dalību Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B grupā. Sešās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras un apakšgrupa ieņemtā trešā vieta Latvijas izlasei liedza turpināt cīņu par iekļūšanu kontinenta finālturnīrā. Šodien, kad emocijas jau nedaudz rimušās, portāls Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas izlases galveno treneri Raimondu Vildi, lai ne tik daudz runātu par pēdējo maču pret Lielbritānijas izlasi (3:1), bet gan atskatītos uz turnīru kopumā. Vilde šobrīd komandu atstājis sava asistenta Uģa Krastiņa uzraudzībā un devies uz Atēnām, kur līdz šīs nedēļas beigām ciemosies pie radiem un draugiem, kuri Grieķijā trenerim saglabājušies kopš laikiem, kad pats spēlējis šajā valstī. "Kopumā esmu apmierināts, protams, vienmēr gribas uzvarēt, taču jāsaprot visi blakus apstākļi, kas šoreiz radās. Ja mēnesi pirms turnīra kāds man būtu teicis, ka ar šo sastāvu mēs kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēsim ar grieķiem un somiem, tad es neticētu. Puiši – malači, labi strādāja treniņos un tas bija redzams arī laukumā. Nebijām optimālajā sastāvā taču līdz pat pēdējai spēlei mums bija izredzes turpināt cīņu par iekļūšanu finālturnīrā."

Vaicāts par zaudējuma iemesliem, atskatoties uz visu turnīru kopumā, Vilde atzīst, ka pietrūcis no visa pa druskai. "Izšķirošajos brīžos pieredze un aukstasinība, nedaudz arī pieredze. Pēc turnīra, sarunā ar čaļiem, teicu – no katra turnīra jāpaņem labākais. Jāņem vērā, ka mums ir jauna komanda. Jāaudzina uzvarētāju psiholoģija, bija jūtams, ka izšķirošajos brīžos neticam paši saviem spēkiem."

Vildem līgums ar Latvijas Volebola federāciju (LVF) ir beidzies, taču piedāvājuma gadījumā viņš ir gatavs domāt. "Pagaidām piedāvājuma turpināt darbu nav, šobrīd ir jāatpūšas un tikai tad varēs sākt domāt par nākotni. Būs piedāvājums, esmu gatavs apdomāt to. Baterijas šobrīd krietni nosēdušās, jāatvelk elpa."

Vaicāts vai ir skaidrība kāda nākamajā sezonā varētu izskatīties "Lāse-R/Rīga" komanda, Vilde ir neziņā. "Galvenie atbalstītāji ir devuši piekrišanu turpināt atbalstīt komandu, par sastāvu pagaidām skaidrības nav. Atgriezīšos mājās, tad sāksim domāt par sastāva komplektāciju," atzīst treneris.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-31 22:25, pirms 14 gadiem
Šitas pēdējā laikā ir Latvijas sportā pārcilātākais trūkums - neesošā uzvarētāju psiholoģija.
Kā kaut kas nesanāk, kaut kur pietrūkst, kaut kas pa īsu - tā vaina tiek meklēta psiholoģiskajā sagatavotībā.

     [+] [-]

, 2010-05-31 23:04, pirms 14 gadiem
rocky ,ja tu nezini tad psihologiskaa sagatavotiibaa ir sportaa pat noziimiigaakaa par fizisko dazreiz.un nesaliidzini ar citiem sporta veidiem vainas mekleesanas iemeslus,ja tas tik biezi ir pimineets truukst uzvareetaaja raksturaa,tad taa arii ir lv!!

     [+] [-]

, 2010-05-31 23:41, pirms 14 gadiem
...devies uz Atēnām, kur līdz šīs nedēļas beigām ciemosies pie radiem un draugiem, kuri Grieķijā trenerim saglabājušies kopš laikiem, kad pats spēlējis šajā valstī. Pie draugiem vēl varētu saprast,bet pa kuru laiku šis paspēja saradoties ar grieķiem???

  -1 [+] [-]

, 2010-05-31 23:52, pirms 14 gadiem
Es jau kuro gadu nevaru nokomplektēt izlasi ar labākajiem spēlētājiem, jau kuro gadu visu zaudēju, jau kuro gadu nekur netiekam, jau Latvijā visi aizmirsuši kas ir volejbols, bet ar rezultātu es esmu apmierināts... Ha! Tas nu patiešām vairs nav smieklīgi!!!

     [+] [-]

, 2010-06-01 09:18, pirms 14 gadiem
Rocky33 rakstīja: Šitas pēdējā laikā ir Latvijas sportā pārcilātākais trūkums - neesošā uzvarētāju psiholoģija.
Kā kaut kas nesanāk, kaut kur pietrūkst, kaut kas pa īsu - tā vaina tiek meklēta psiholoģiskajā sagatavotībā.
Peec Riigaa redzeetajaam speeleem, tas arii bija galvenais iemesls zaudeejumam, chalji zaudeeja seta galotni un nolaida rokas, naakamo setu atdodami bez ciinjas.
Augstaakaas klases komandaas arii ir psihologi, kas straadaa ar speeleetaajiem.