Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Izlases trenere: "Meitenes ar katru spēli progresē un vairāk iegūst pieredzīti"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Izlases trenere: "Meitenes ar katru spēli progresē un vairāk iegūst pieredzīti"
U17 meiteņu volejbola izlase. Foto: CEV / Latvijas Volejbola federācija

Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā notiekošajā U17 Eiropas čempionāta pirmās kārtas atlases turnīrā Latvijas jaunās volejbolistes sestdien ar 3-1 uzvarēja Lietuvu un iekļuva otrās kārtas kvalifikācijas sacensībās. Mūsu izlases galvenā trenere Ieva Ņečiporuka uzskata, ka ilgāka sagatavošanās perioda gadījumā komanda varētu nospēlētu daudz, daudz labāk. Par to vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Sestdienas cīņā Anete Čelnova guva 20 punktus (tostarp astoņi eisi un pieci bloki). 20 punktus sakrāja arī Līva Ēbere, bet astoņus un sešus pievienoja attiecīgi Karmena Struka un Aleksandra Timbere, kurai četri bloki.

Ceturtajā nogrieznī mūsējās nonāca iedzinējos ar 16:21, bet tad veica 9:1 izrāvienu, uzvarot setā (25:22) un arī mačā (3-1). "Motivācijas vārdi bija tieši tādi paši kā iepriekš - teicu, ka svētdien ir pirmā advente un nav jāgaida Ziemassvētku brīnums. Pašām jāspēlē," informē Latvijas izlases galvenā trenere Ieva Ņečiporuka. "Ieraudzīju, ka Lietuvas izlase arī šoreiz bija salikusi laikam savu radu un mīļo cilvēku attēlus. Jau iepriekš teicām, ka spēlēsim sev, mammām, tētiem, brāļiem un māsām. Mēs izpildījām uzdevumu - tas nebija piecos setos, bet gan četros, tas jau ir progress. Man ir prieks, ka meitenes ar katru spēli progresē un vairāk iegūst pieredzīti."

Svētdienas mačā par piekto vietu spēkosies Latvija un Igaunija. Tad kļūs zināma mūsu izlases iegūtā vieta, taču jau sestdien tika izcīnīta ceļazīme uz otrās kārtas kvalifikācijas turnīru. "Mēs esam gatavas arī svētdienas spēlei. Man prieks, ka arī rezervistes iekļaujas spēlē un var palīdzēt komandai," saka Latvijas izlases trenere. "Manuprāt, ja mums būtu bijis ilgāks sagatavošanās periods, tad mēs nospēlētu daudz, daudz labāk, ņemot vērā visu šo situāciju un cik vispār meitenes ir līdz šim spēlējušas."

Jau pirms turnīra tika lēsts, ka Latvijas un Lietuvas mačā tiks noskaidrota pēdējā izlase, kura iekļūs Eiropas čempionāta otrās kārtas kvalifikācijas turnīrā. Bažas raisīja šo valstu atšķirīgā pieeja Covid-19 ierobežošanas pasākumos, šis būtiskais aspekts varēja nosvērt svaru kausus par labu lietuvietēm, jo viņu sagatavotības līmenim bija jābūt labākam. "Mūsu lielākā problēma ir spēļu pieredzes trūkums, jo nāksies iztikt bez [pārbaudes] spēlēm un būs tikai treniņi. Dažas meitenes Covid-19 ierobežojumu dēļ šosezon vispār nav spēlējušas - ne izlasē, ne savā komandā," pirms Daugavpils turnīra teica trenere Ņečiporuka.

Eiropas U-17 meiteņu čempionāta otrās kārtas kvalifikācijas turnīrs ieplānots nākamā gada aprīlī, savukārt finālsacensības ar 12 komandu piedalīšanos norisināsies 2022. gada jūlijā Čehijas pilsētās Olomoucā un Prostejovā.

U17 Latvijas izlases spēles Daugavpilī

25.11.18:30Latvija – Polija0-3 (6:25 12:25 19:25)
26.11.18:30Latvija – Baltkrievija1-3 (25:20 13:25 17:25 17:25)
27.11.18:30Latvija – Lietuva3-1 (25:20 26:24 18:25 25:22)
28.11.13:30Latvija – Igaunija

Latvijas meiteņu izlases sastāvs Daugavpilī: Karmena Struka, Diāna Sedliņa, Aleksandra Timbere, Laura Šmīdenberga, Līva Ēbere, Katrīna Struka, Ginta Leveika, Helēna Rīta, Anete Čelnova, Jeļizaveta Izotova, Eva Brokāne, Marta Kluša, Rēzija Bikava.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +2 [+] [-]

, 2021-11-28 01:06, pirms 2 gadiem
Ja pats izdarīsi visu iespējamo, tad Ziemassvētku brīnumam būs vieglāk notikt.

     [+] [-]

, 2021-11-28 08:45, pirms 2 gadiem
Lai izdodas uzvarēt!