Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils Universitāte" turpmāk bez Krūmiņa

Jānis Celmiņš

"Daugavpils Universitāte" turpmāk bez Krūmiņa
Andris Krūmiņš
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Gatavošanos jaunajai volejbola sezonai uzsākusi arī „Daugavpils Universitātes” komanda, kuras kreklā nākamajā sezonā neredzēsim pieredzējušo Andri Krūmiņu. Skaļu sastāva papildinājumu komandā nav un, tāpat kā aizvadītajā sezonās vienība uzsvaru liks uz savas pilsētas sporta skolas audzēkņiem.

Aizvadītajā sezonā „Daugavpils Universitātes” komanda „Schenker” līgas regulārajā turnīrā ierindojās septītajā vietā un 1/4 finālā atzina „Parnu” pārākumu, bet Latvijas čempionātā ieņēma ceturto vietu, cīņā par bronzu piekāpjoties „Lāses” volejbolistiem.

Lielu izmaiņu komandā nebūs, portālu Sportacentrs.com informēja Daugavpils komandas menedžeris Elmārs Rudovičs. „Komandā vairs nebūs Andra Krūmiņa, kurš mums palīdzēja pēdējās divas sezonas. Lai arī kopumā ar viņa pakalpojumiem esam apmierināti, jāsaprot, ka komandas cēlēja piebraukšana tikai uz spēlēm nav nopietna lieta. Andra devums komandā ir liels, viņš palīdzēja gūt pieredzi un progresēt Mārtiņa Jansonam. Viņš deva neatsveramu stimulu jaunajiem, ko mēs ļoti novērtējam, bet komandai ir nepieciešams cēlājs, kas ikdienas treniņos ir kopā ar to,” skaidroja Rudovičs, piemetinot, ka lielā mērā komandā izmaiņu nebūs. „Klāt nāks divi gados jauni spēlētāji tepat no sporta skolas,” pastāstīja komandas pārstāvis.

Komandu arī šogad vadīs Edgars Savickis. Vaicāts vai komandas sastāvā varētu būt kāds papildinājums, Rudovičs atbildēja noraidoši, vien pieļaujot, ka kāda jauna seja komandā varētu parādīties ap Ziemassvētkiem.

Komandas mērķi jaunajā sezonā būs līdzīgi kā pagājušajā gadā – spēlēt „Schenker” līgas izslēgšanas spēlēs, kā arī finālā Latvijas čempionātā. „Paredzu, ka Latvijas komandas spēkos būs līdzīgas, tāpēc kaut ko prognozēt ir ļoti grūti,” uzskata Rudovičs. Visas savas spēles komanda aizvadīs Daugavpils olimpiskajā centrā.

8. un 9. septembrī Daugavpilī risināsies Starptautisks turnīrs, kurā startēs arī tā organizatori „Daugavpils Universitāte”. Tāpat sagatavošanas posmā komanda dosies uz Poliju, Baltkrieviju, kur aizvadīs pārbaudes spēles ar šo valstu klubiem, bet pavisam īsi pirms „Schenker” līgas sākuma paredzēts starts pārbaudes turnīrā Lietuvā.