Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīriešu izlase Tartu sāks dalību Zelta līgā, dāmu izlase Bosnijā - Sudraba līgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vīriešu izlase Tartu sāks dalību Zelta līgā, dāmu izlase Bosnijā - Sudraba līgā
Foto: LVF

Šodien Latvijas volejbola izlase ar spēli pret Beļģiju Igaunijas pilsētā Tartu sāks dalību Eiropas Zelta līgā, līdz svētdienai aizvadot pirmo grupas apļa turnīru. Savukārt dāmu izlase no šodienas līdz 3. jūnijam Bosnijā un Hercegovinā izspēlēs visas grupas spēles Eiropas Sudraba līgā.

Šodien Igaunijas pilsētā Tartu Latvijas vīriešu izlase ar spēli pret Beļģiju uzsāks Eiropas Zelta līgu, bet dāmas Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā Eiropas Sudraba līgu sāks ar maču pret mājiniecēm bosnietēm.

Latvijas vīriešu izlase uz Tartu devās jau trešdien, taču jau iepriekš Igaunijā latvieši aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Igauniju, visās piedzīvojot zaudējumus. Izlase uz Igauniju devusies 14 spēlētāju sastāvā. Mājās palika otrā tempa uzbrucējs Patriks Pinka, bet no vēdera muskuļa savainojuma atgriezies Atvars Ozoliņš. Jau iepriekš tika ziņots, ka Zelta līgā izlasei nepalīdzēs tās līderi Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, kuriem dota atpūta pirms gaidāma Eiropas čempionāta.

“Igauņus zinām. Domāju, ka viņi cīnīsies par uzvaru Zelta līgā, jo ļoti labi izskatījās pārbaudes spēlēs. Viņi laikam ir grupas favorīti. Par pārējiem esmu dzirdējis, ka beļģi būs ar otro sastāvu, jo viņiem kā fināla četrinieka rīkotājiem vieta labāko četru vienību skaitā jau nodrošināta. Spāņiem arī būs dažas izmaiņas, salīdzinot ar Kipru, taču viņi būs gana spēcīgā sastāvā. Pagaidām no izlases vēl gaidīt neko nevajag. Šis Zelta līgas cikls jāizmanto pieredzes krāšanai, un dažiem jaunajiem spēlētājiem jāapbružājas šajā līmenī. Strādājam septembrim. Gribam iegūt pārliecību par saviem spēkiem, pozitīvas emocijas, labi nocīnītas spēles,” saka viens no izlases uzbrukuma līderiem Atvars Ozoliņš.

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības vīriešiem notiks no 28. maija līdz 6. jūnijam, aizvadot divus apļus divos sabraukumos. Vispirms komandas tiksies Tartu, bet otrajā aplī – Liepājā. Fināla četrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20. jūnijā. Latvijas izlases pretinieces Eiropas Zelta līgas grupā būs Igaunija, Spānija un Beļģija.

Latvijas vīriešu izlases spēļu grafiks pirmajā aplī

DatumsLaiksSpēleTiešraide
28.0520:00Latvija-BeļģijaLSM.lv
29.0519:00Latvija-IgaunijaLSM.lv
30.0516:00Latvija-SpānijaLTV7

Savukārt sieviešu izlase šodien ar spēli pret mājiniecēm Bosniju un Hercegovinu sāks Eiropas Sudraba līgu. Uz Bosniju sieviešu izlase devās jau pirmdien 13 spēlētāju sastāvā. Dažādu iemeslu dēļ uz turnīru nedevās Marta Kamēlija Levinska, Terēza Hrapāne, Irbe Andika Lazda un Līga Plāte. Tas devis iespēju uz turnīru doties Megijai Dambrehtei, Katrīnai Paulai Krustkalnei un 16 gadus vecajai Annai Rītai.

''Kārtis paliek tās pašas, un nekādus sevišķus pārsteigumus sagatavot, it īpaši pret mājiniecēm, nevaram. Video mums ir visām pretiniecēm, arī Portugālei, par ko jāpateicas statistiķim Aivim Kokinam. Viņš ir apkopojis informāciju, ko spēlētājām atliks vien izmantot laukumā. Šajās sešās spēlēs mērķis būs mēģināt uzvarēt Portugāles izlasi un mūžīgās konkurentes igaunietes. Mājinieces tomēr ir cita kaluma komanda. Viņas ir profesionāles ar spēlētājām pat no Itālijas līgas, kamēr mēs esam pusamatieres. Pilnīgi apmierināts būšu, ja tiksim Sudraba līgas finālturnīrā,” tā pirms turnīra saka izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs.

Eiropas Sudraba līgas A grupā spēlē Igaunija, Bosnija un Hercegovina, Portugāle un Latvija. Finālturnīrs ar četru komandu līdzdalību plānots 2021. gada 11. un 12. jūnijā Slovēnijas pilsētā Mariborā. Slovēnijai vieta finālčetriniekā jau ir nodrošināta.

Latvijas sieviešu izlases spēļu grafiks

DatumsLaiksSpēle
28.0518:00Latvija-Bosnija un Hercegovina
29.0518:00Latvija-Portugāle
30.0518:00Latvija-Igaunija
01.0621:00Latvija-Bosnija un Hercegovina
02.0618:00Latvija-Portugāle
03.0618:00Latvija-Igaunija

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija