Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"LU/Jelgava" volejbolistes zaudē, bet saglabā vadību

Jānis Celmiņš

"LU/Jelgava" volejbolistes zaudē, bet saglabā vadību
SVK "Rīga" volejboliste Ieva Vīksna
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

No 27. līdz 28. februārim Daugavpilī norisinājās Latvijas volejbola čempionāta dāmā trešā sabraukuma spēles. Šodien tika izspēlēta sabraukuma centrālā spēle, kurā "LU/Jelgava" volejbolistes ar 2:3 piekāpās SVK "Rīga" komandai, taču neskatoties uz zaudējumu saglabāja vadību līgas turnīra tabulā.

Jau ziņojām, par sabraukuma pirmo četru spēļu rezultātiem - "LU/Jelgava" turpina uzvarēt , šodien tika aizvadītas noslēdzošās divas. Pirmajā svētdienas spēlē VK "Ropaži/MSĢ" ar 3:1 guva virsroku pār laukuma saimniecēm VK "Ezerzeme" volejbolistēm, bet otrajā čempionāta līderes "LU/Jelgava" volejbolistes piekāpās savām principiālākajām pretiniecēm no Rīgas – SVK "Rīga" – 2:3. Spēles gaitā jelgavnieces atradās vadībā ar 2:1, bet mača izšķirošajos brīžos veiksmīgākas izrādījās rīdzinieces.

Spēle starp daugavpilietēm un Ropažu volejbolistēm izvērtās negaidīti sīva. Pirmajā setā pārliecinoši triumfēja mājinieces, bet otrajā tikpat pārliecinoši reabilitējās viešņas. Visinteresantākā notikumi risinājās trešajā setā, kurā nevienai no komandām neizdevās veikt kādu nopietnu izrāvienu, tādēļ rezultāts auga ļoti līdzīga. Sets kopumā ilga apmēram 40 (!) minūtes un galu galā noslēdzās ar rezultātu 38:36 "MSĢ" labā. Ceturtajā setā mājinieces vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību.

Abu līdervienību spēle tāpat nesagādāja vilšanos skatītājiem, jo demonstrētais volejbols bija ļoti augstas klases. Šis mačs pierādīja, ka sieviešu volejbols Latvijā joprojām ir dzīvs un var piesaistīt plašu skatītāju uzmanību. Sīvā piecu setu cīņā pārākas izrādījās "Rīga" volejbolistes, kuras naski izmantoja pretinieču kļūdas.

Neskatoties uz zaudējumu jelgavnieces saglabā vadību Latvijas čempionāta turnīra tabulā. Par pieciem punktiem no viņām atpaliek rīdzinieces, bet vēl par pieciem VK "Ropaži/MSĢ" komanda. Turnīra tabulu noslēdz VK "Ezerzme", kas pagaidām uzvaru saldo garšu nav izjutusi.

Ceturtais un noslēdzošais čempionāta sabraukums risināsies no 12. līdz 14. martam RVS sporta zālē Rīgā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 17:44, pirms 15 gadiem
Interesanti, vai būs fotogrāfijas?

  -2 [+] [-]

, 2010-02-28 17:48, pirms 15 gadiem
labi,ka zinaami rezultaati pa setiem.

pffffffffff

yeee--riiga...........

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 18:04, pirms 15 gadiem
Gaidu kaadu galeriju

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 18:08, pirms 15 gadiem
Pacietību, galerija buus!

     [+] [-]

, 2010-03-03 10:26, pirms 15 gadiem
sets Laba intriga - vajag vēl. gan labu voleju, gan foto.

     [+] [-]

, 2010-03-03 10:39, pirms 15 gadiem
sets Varbūt pienāks Latvijas volejbolam tie laiki, ka sporta zāles būs pārpildītas, ka Latvijas sieviešu volejbola izlase spēlēs EČ. Vajg darīt, ne lekties, kā dažiem gadās...............