Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlase ilgi gaidītajā EČ finālturnīrā tiek pie spēcīgiem pretiniekiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas volejbola izlase ilgi gaidītajā EČ finālturnīrā tiek pie spēcīgiem pretiniekiem
Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. Foto: Gertrud Alitaire Photography/LVF

Somijas galvaspilsētā Helsinkos šodien notika Eiropas čempionāta finālturnīra izloze. Igaunija izvēlējās Latvijas volejbolistus kā savus pirmos pretiniekus. D grupā Tallinā spēlēs arī Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija.

Pagājušajā gadā Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Mūsu volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995. gadā un ieguva 11. vietu. "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā vīriešu volejbola izlase tika atzīta par 2020. gada Latvijas labāko komandu.

1. līdz 19. septembrī Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā notiks Eiropas čempionāta finālturnīrs, piedaloties 24 izlasēm. Finālsacensībās startēs četras rīkotājvalstis (Igaunija, Somija, Polija, Čehija), astoņas izlases pēc ranga no iepriekšējā Eiropas čempionāta finālturnīra (Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija, Beļģija), septiņas kvalifikācijas grupu uzvarētājas (Nīderlande, Bulgārija, Turcija, Latvija, Slovākija, Melnkalne, Portugāle) un piecas labākās otro vietu ieguvējas kvalifikācijas grupās (Horvātija, Ziemeļmaķedonija, Spānija, Grieķija, Baltkrievija).

24 izlases tika izvietotas pa četrām finālturnīra grupām. Katrai rīkotājvalstij jau iepriekš bija piešķirta sava grupa. Turklāt grupas saimnieces izvēlējās pa vienai izlasei - tādējādi kļuva zināms, ka D grupā "Saku Suurhall" arēnā spēkosies Igaunija un Latvija. Izlozes kārtībā atlikušās 16 izlases nokļuva attiecīgajās grupās.

EČ finālturnīra D grupa: Igaunija, Latvija, Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija. Grupā būs jāizcīna vismaz ceturtā vieta, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Spēļu kalendārs tiks publiskots vēlāk.

"Izloze notika mūsu treniņa laikā. Visi ielozētie pretinieki ir stipri. Bija iespēja dabūt Ziemeļmaķedoniju un Grieķiju, bet sanāca attiecīgi Horvātija un Slovākija. Bet par citām komandām vienalga, pārējās ir ļoti spēcīgas," komentē Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. "Mūsu mērķim jābūt - tikt tālāk, tas ir normāli. Būtu dīvaini, ja mēs teiktu: nekādu mērķu nav, jau ir labi, ka šeit spēlējam. Konkrēts mērķis ir uzvarēt vienu vai divas komandas, lai tiktu tālāk. Šis čempionāts mums būs ļoti interesants."

.

Latvijas volejbola izlase jau rīt iesaistīsies Eiropas Zelta līgas pirmā apļa turnīrā, kur pretinieki būs beļģi, igauņi un spāņi. Grupu turnīrs norisināsies divos apļos: 28.-30. maijā izlases spēkosies Tartu, bet 4.-6. jūnijā spēlēs Liepājā. 19. un 20. jūnijā Beļģijas pilsētā Kortrijkā iecerētas finālčetrinieka cīņas.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  -4 [+] [-]

, 2021-05-27 20:19, pirms 3 gadiem
Pilnīga bezcerība...

     [+] [-]

, 2021-05-27 20:37, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Pilnīga bezcerība...
Tavā regbijā?