Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jurdžas 38 punkti Baltijas līgā ļauj Latvijas komandām gadu noslēgt ar uzvarām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jurdžas 38 punkti Baltijas līgā ļauj Latvijas komandām gadu noslēgt ar uzvarām
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

“Optibet” Baltijas līgā volejbolā sievietēm gada pēdējā spēlē savā laukumā uzvaru pār Alītas “Prekyba-Parama” svinēja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU)/Minusas Volejbola skolas (MVS) volejbolistes, Rīgas vienībā uzbrukumā izceļoties Latvijas izlases spēlētājai Anijai Jurdžai.

Vispirms savās mājās Alītas komandu ar 3-0 (25:19, 25:21, 25:20) pārsēja “Jelgavas” volejbolistes. Pēc tam RSU/MVS daudz spraigākā spēlē lietuvietes pārspēja ar 3-2 (28:26, 23:25, 25:23, 23:25, 15:10).

Anijai Jurdžai padevās otrā izcilā spēle pēc kārtas. Latvijas kausa finālā, kurā piecos setos nācās piekāpties jelgavniecēm, viņas kontā bija 29 punkti, bet mačā pret Lietuvas vienību – 38 punkti, četri no kuriem gūti ar “eisiem”. Megija Dambrehte pievienoja 19, Anna Rīta 14 un Evelīna Rutkovska 11 punktus, trīs sakrājot ar servi. Alītas vienībā 24 punktus guva Žestkova.

“Noteikti lielāks prieks ir par uzvaru spēlē pret Alītas komandu nekā par 38 gūtajiem punktiem,” stāsta mača rezultatīvākā spēlētāja Anija Jurdža. “Gājām laukumā uzvarēt, jo tā bija gada pēdējā cīņa. Bijām ļoti priecīgas pēc Latvijas kausa spēlēm, kurās labi nostartējām, un Alītas vienību gribējās uzvarēt ar 3-0. Uzvara noteikti ir svarīgāka, un savus punktus neskaitu. Mēs zinājām, ka varam uzvarēt. Pirmajā spēlē izbraukumā zaudējām piecos setos, un gribējām revanšēties.”

“Pirms tam Latvijas kausa finālā “Jelgava” mūs uzvarēja, jo to vairāk gribēja. Finālā jau bijām iekļuvušas pēc uzvaras pār RVS/LU. Varbūt psiholoģiskās pārliecības pietrūka, lai uzvarētu piektajā setā. Arī meitenēm pēc zaudējuma finālā teicu, ka nav rūgtuma sajūtas, jo mēs cīnījāmies par katru bumbu, mums viss izdevās un spēle bija baudāma,” Jurdža daudz neskumst par zaudējumu Latvijas kausā, jo jau RSU/MVS dalību finālā maz kurš gaidīja.

38 punkti pret “Prekyba-Parama” ir otrā tempa spēlētājas Jurdžas punktu gūšanas rekords. Arī cēlājas uzticas Anijai, Latvijas kausa finālā uzbrukumus Jurdžai ļaujot pabeigt 70 reizes, bet spēlē pret Alītas vienību – 61 reizi.

“Pati sev uzdodu jautājumu, kāpēc pēdējās divās spēlēs gūstu tik daudz punktu, ja agrāk tā nebija. Latvijas kausa finālturnīram bijām labi sagatavojušās – gan fiziski, gan volejbola laukumā. Arī psiholoģiski gatavojāmies. Uzvara pret RVS/LU mums kļuva par lielāku dzinēju svētdienas mačam, kuru gribējām aizvadīt vēl labāk. Arī skatītāji tribīnēs palīdzēja nospēlēt labāk,” saka RSU/MVS vienības kapteine, kura kausa finālā visus pārsteidza ar rezultatīviem uzbrukumiem no sestās zonas, uzņemoties atbildību grūto bumbu atspēlēšanā.

Baltijas līgas turnīra tabulā “Jelgava” ar 27 punktiem 11 spēlēs ir ceturtā, RVS/LU ir 20 punkti 11 mačos un septītā vieta, RSU/MVS ar deviņiem punktiem 12 spēlēs turnīra tabulā iekārtojusies devītajā vietā, bet DU/”MiLATss” ar vienu punktu desmit cīņās ieņem 12. vietu 12 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija