Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LVF atklāj izlašu plānus, joprojām neskaidrības par Egleskalnu

Jānis Celmiņš

LVF atklāj izlašu plānus, joprojām neskaidrības par Egleskalnu
Hermans Egleskalns, Lauris Iecelnieks un Viktors Koržeņevičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlasēm jau maijā jāpiedalās Eiropas 2015. gada čempionāta kvalifikācijas turnīros. Izlašu kandidātu saraksti zināmi, treniņu un pārbaudes spēļu grafiki arī, taču pilnīgas skaidrības, kas spēlēs izlasēs pagaidām nav.

Vīriešu izlase bez Celitāna un Egleskalna (?)

Jau vēstīts, ka mūsu vīriešu volejbola izlase ielozēta vienā grupā ar Polijas un Slovēnijas izlasēm, bet trešā mūsējo pretiniece kļūs zināma tikai nepilnu nedēļu līdz kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmā mača sākumam. Garu sagatavošanās plānu šajā pavasarī nebūs, tas ir skaidrs. Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) ir palielinājusi Pasaules līgas dalībkomandu skaitu, tamdēļ Eiropas čempionāta kvalifikācijai atvēlēts ļoti īss laika sprīdis.

Latvijas izlase uz pirmo treniņu pulcēsies 14. aprīlī, taču jau tagad zināms, ka tajā piedalīsies tikai tie spēlētāji, kuri spēlē Latvijā, kā arī tie, kuriem sezona tobrīd būs noslēgusies ārzemju klubos. Treniņprocesa gaitā gaidāma arī visu pārējo spēlētāju pievienošanās treniņiem. 3. un 4. maijā mūsu valstsvienībai paredzēts starts pārbaudes turnīrā Lietuvā (arī lietuvieši startēs EČ kvalifikācijā), bet no 8. līdz 12. maijam viesosies Grieķijā, kur samēros spēkus ar šīs valsts izlasi. Nākamajās divās nedēļas nogalēs Latvijai jau priekšā kvalifikācijas turnīra spēles, kas divos sabraukumos tiks aizvadītas Polijā un Slovēnijā.

Jau tagad skaidrs, ka mūsu izlasei nāksies iztikt bez Gundara Celitāna, kura ģimenē gaidāms pieaugums. Vēlmi šajā laikā būt kopā ar ģimeni Gundars sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda jau aizvadītā gada decembrī (http://sportacentrs.com/volejbols/13122013-g_celitans_izlases_kreklu_nakamaja_vasara ), taču nu kuluāros runā, ka Gunčam beidzot esot jātiek skaidrībā ar veselību. Tāpat pagaidām nav skaidrs, vai izlasē redzēsim Hermanu Egleskalnu, kurš šovasar plāno spēlēt pludmales volejbolu kopā ar Mārtiņu Pļaviņu. Egleskalns jau esot informējis Volejbola federāciju, ka klasisko volejbolu šovasar nevēlas spēlēt, taču LVF vēl centīšoties spēlētāju pārliecināt par pretējo. Šis jautājums tiks izskatīts jau tuvākajās federācijas Valdes sēdēs.

Kandidātu vidū pirmo reizi iekļauts Reinis Pekmanis, kurš šosezon spēlē vienā no Beļģijas spēcīgākajām komandām. Viņš varētu būt pamatsastāva diagonāles pozīcijas spēlētājs, ja izlasei atkārtotu „nē” teiks Egleskalns. Zemāk redzamais kandidātu saraksts gan vēl varētu tikt papildināts, korekcijas tajā var ieviest volejbolistu savainojumi.

Dāmas sāks ar kvalifikācijas turnīra 1. kārtu

Arī ar dāmām situācija ir interesanta, taču šeit stāsts ir cits. Mūsu izlasei turnīrs jāsāk ar kvalifikācijas turnīra 1.kārtu, kas nozīmē, ka gadījumā, ja mūsu dāmas to pārvarēs, 2. kārtas spēles jāaizvada jau pēc nedēļas vai divām. Ja uz Zviedriju, kur paredzētas 1.kārtas spēles biļetes Volejbola federācija var iegādāties jau šobrīd, tad uz 2. kārtas norises vietu to darīt varēs tikai pēc 1. kārtas beigām. Tik bagāta, lai pirktu biļetes uz visām pusēm Latvijas Volejbola federācija vēl kādu laiku nebūs… 1.kārtā Latvijas izlasei pretī stāsies Zviedrijas, Norvēģijas un Gruzijas labākās volejbolistes.

Mūsu dāmas uz pirmo treniņu pulcēsies 21. aprīlī, taču jau tagad zināms, ka izlasē spēlēs gan Jana Jaudzema, gan Lana Sorokina, gan Olga Ativi, ar piebildi, ja negadīsies kāds savainojums. Patiesībā izklausās ļoti neslikti, tagad Jānim Leitim jāsaliek dāmas īstajās pozīcijās, un vismaz 2.kvalifikācijas kārta tiks sasniegta. Jau šobrīd esot sarunātas četras pārbaudes spēles ar Lietuvas izlasi (1. – 4. maijs). Zemāk redzamais izlases kandidāšu saraksts gan ir ļoti plašs, un skaidrība par to, kura no dāmām palīdzēs izlasei, kura nē, būs tuvojoties pirmajam valstsvienības treniņam.

Izlašu kandidātu saraksti (vēl var tikt papildināti)

Vīriešu izlase:

Deniss Petrovs, Artis Caics, Ingars Ivanovs, Austris Štāls, Gundars Celitāns, Hermans Egleskalns, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Andrejs Zavorotnijs, Jānis Vāvers, Pēteris Aukmanis, Jānis Liepiņš, Ansis Mednis, Romāns Saušs, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks, Valters Ramma, Reinis Pekmanis, Andrejs Baburovs, Aleksandrs Kudrjašovs, Toms Vanags.

Sieviešu izlase:

Sanda Ragozina, Alise Elizabete Pastare, Marta Ozoliņa, Kristīne Lece, Ilze Liepīņlauska, Jana Jaudzema, Ļubova Tihomirova, Inese Jursone, Ance Auziņa, Lana Sorokina, Olga Ativi, Anete Briņķe, Agnese Caica, Zane Malaševska, Dagnija Mediņa, Ieva Tetere, Monta Strazdiņa, Alise Lece, Līva Sola, Rūta Treija, Ieva Sneidere, Enija Bidzane, Monta Urbane, Alise Pētersone, Anna Embrekte, Jekaterina Stepanova.