Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Celitāns: "Būtu jāuzvar gan viesos, gan savā laukumā"

Jānis Celmiņš

Celitāns: "Būtu jāuzvar gan viesos, gan savā laukumā"
Gundars Celitāns
Foto: Romualds Vambuts

„Šobrīd esam optimālā fiziskajā kondīcijā un, ja paši nesataisīsim brīnumus, būtu jāuzvar,” apņēmību pirms došanās uz Ungāriju, kur jau rīt Latvijas vīriešu volejbola izlase aizvadīs pirmo Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtas spēli.

Latvijas izlase cīņu par iekļūšanu Olimpiskajās spēlēs, kas 2012. gadā risināsies Londonā, uzsāks no izslēgšanas kārtas, kur mūsu pretinieki būs Ungārijas izlase. Šajā kārtā piedalīsies 12 valstu izlases un tiks spēlēts pēc sistēmas mājas-viesi. Latvijas izlasei pirmā spēle viesos 26. augustā, savukārt atbildes spēle Latvijā 3.septembrī plkst.19.00, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā.

Uz Ungāriju izlase devās šopēcpusdien 12 spēlētāju sastāvā: Deniss Petrovs, Agris Leitis (cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers, Armands Celitāns (pirmie tempi), Valters Ramma, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks, Ansis Medenis (otrie tempi), Gundars Celitāns, Hermans Egleskalns (diagonāles) un Ingars Ivanovs (libero). Mājās palika Andrejs Zavorotnijs un Austris Štāls.

„Domāju, ka būtu jāuzvar abas spēles. Cik man zināms, tad divi viņu potenciālie izlases līderi ( Verešs un Mesarošs) šajā ciklā nespēlēs. Par pārējiem neko daudz nezinu un neesmu dzirdējis. Kad junioru izlases sastāvā spēlējām pret Ungāriju, viņi bija diezgan spēcīgi, taču šobrīd nekas nav dzirdēts,” īsi pirms došanās izbraukumā pauž Latvijas izlases līderis un komandas kapteinis Gundars Celitāns.

„Pirmās pāris nedēļas nebija vieglas,” Gunča atklāj, ka izlases treneri spēlētājus treniņnometnes sākumā nav saudzējuši. „Divus mēnešus nekas nebija darīts un sākums bija grūts, bet šobrīd sāk atgriezties svaigums,” piebilst Celitāns.

Tāpat volejbolists atklāj, ka personīgi viņam par sevi joprojām liek manīt mikrotraumas – sāp plecs un arī kājas ikrs, kas nomocīja viņu aizvadītajā sezonā. Uz klubu Turcijā Gundaram dosies 11. septembrī. „Sarunāju, ka pēc pēdējās spēles izlasē man vēl būs brīva nedēļa,” skaidro Celitāns, kurš „Halkbank” komandā pagaidām ir vienīgais ārzemnieks. Spēlētājs atklāj, ka starpsezonu periodā bijuši piedāvājumi arī no spēcīgiem Polijas un Itālijas (A1 līgas) klubiem. „Gribētos pamēģināt uzspēlēt, piemēram, Itālijā, redzēsim, varbūt pēc gada,” pauž Celitāns.

Jau šovakar Ungārijā mūsu izlasei paredzēts viegls treniņš, bet pirmo maču pret ungāriem Latvijas izlase aizvadīs jau rīt pulksten 19.00 pēc Latvijas laika.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 14:08, pirms 13 gadiem
lai visiem kopā izdodas Jūs to varat

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 14:08, pirms 13 gadiem
redzeet speeli jau nekur nevareees, ne?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-25 14:46, pirms 13 gadiem
Man tas 11 augusts nelīmējas kopā..???

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 15:26, pirms 13 gadiem
dukats.a rakstīja: Man tas 11 augusts nelīmējas kopā..???
septembris tur bija domāts!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-25 19:56, pirms 13 gadiem
Vai varēs spēlei sekot līdzi ?