Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U22 Latvijas izlases kapteine: "Mums ir ļoti liela iespēja tikt uz finālturnīru"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U22 Latvijas izlases kapteine: "Mums ir ļoti liela iespēja tikt uz finālturnīru"
U22 Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: Margarita Vigule, CEV

U22 Latvijas sieviešu volejbola izlase nokļuvusi ļoti neparastā situācijā - vienīgajā kvalifikācijas spēlē Daugavpilī piekāpās spēcīgajai Polijai, taču saglabāja ļoti labu cerību kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Par to vēstīts Latvijas Volejbola federācijas mājas lapā.

Kā jau ziņots, Daugavpils Olimpiskajā centrā U22 Eiropas čempionāta kvalifikācijas ietvaros Latvijas sieviešu valstsvienība piektdien ar 0-3 (12:25, 16:25, 13:25) zaudēja Polijas volejbolistēm.

Pret spēcīgajām polietēm otrajā setā ilgstoši izdevās būt vadībā (13:11). “Mēs labi uzservējām un tādējādi labi nostājāmies blokā, kā arī sakārtojām aizsardzību un nospēlējām uzbrukumā,” informē izlases kapteine Megija Grundmane un skaidro ne tik labo turpinājumu. “Viņas ļoti mēģināja mūs izsist no servju uzņemšanas, bet mūsu uzdevums bija tikt galā ar viņu servēm un atspēlēt grūtās bumbas, ko arī centāmies darīt.”

Šajā kvalifikācijas grupā tā bija vienīgā spēle, jo Izraēlas izlase atteicās no brauciena uz Daugavpili. Izraēlietēm piešķirti tehniskie zaudējumi pret Poliju un pret Latviju. Noslēguma situācija grupā: Polijai 6 punkti, Latvijai 3, Izraēlai 0.

Pateicoties tehniskajai uzvarai pār izraēlietēm, Latvijas volejbolistes saglabā cerību kvalificēties finālturnīram. “Jā, mums ir ļoti liela iespēja, bet viss var notikt. Tā kā jācer uz to labāko,” atzīst izlases kapteine. “Salīdzinoši ilgajā gatavošanās procesā viena otru labi iepazinām. Galvenais uzdevums bija veidot komandas garu un saspēli, ko arī turpināsim darīt. Jau gaidām nākamo gadu, kad centīsimies parādīt arvien labāku spēli. Tā kā tikai uz priekšu!”

2024. gada jūnijā un jūlijā U22 EČ sieviešu finālturnīrs ieplānots Itālijā. Finālsacensībām kvalificēsies visu četru grupu uzvarētājas, kā arī trīs labākās otro vietu ieguvējas. Trijās grupās ir četras komandas, tāpēc labāko otro vietu ieguvēju noteikšanā tiks ņemti vērā tikai pirmo triju komandu savstarpējie rezultāti.

Daugavpilī mūsu izlasi pārstāvēja Alise Juršāne-Piņķe, Anastasija Andrjuščenko, Megija Grundmane, Rēzija Mazure-Mago, Evelīna Rutkovska, Anna Cepurīte, Anna Rīta, Arina Sosinoviča, Anete Čelnova, Junora Vagele, Laura Vāvere, Kristīne Leskinoviča un Vlada Pridatko.

U-22 Latvijas volejbola izlase B grupā Daugavpilī

20.07.23Polija – Izraēla3-0 (25:0 25:0 25:0)
21.07.23Latvija – Polija0-3 (12:25 16:25 13:25)
22.07.23Latvija – Izraēla3-0 (25:0 25:0 25:0)

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-07-22 11:57, pirms 11 mēnešiem
Mazajos punktos mums ir pārsvars, diez vai kāda citas grupas otrā izlase uzvarēs setus ar 25:0.
😎