Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Zināms PČ kvalifikācijas turnīra volejbolā kalendārs

Jānis Celmiņš

Zināms PČ kvalifikācijas turnīra volejbolā kalendārs
Jānis Pēda
Foto: cev.lu

No 2009. gada 2. - 4. janvārim Rīgā risināsies Pasaules volejbola čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas B grupas spēles. Apstiprināts arī sacensību kalendārs, Latvijas izlase spēles aizvadīs 2009. gada 3. un 4. janvārī.

Pasaules volejbola čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas B grupas spēlēs Latvijas vīriešu volejbola izlasei pretī stāsies Zviedrijas un Norvēģijas valstsvienības. Baltkrievijas izlase, kas arī sakotnēji bija mūsu grupā, pārcelta uz A grupu, pēc tam, kad Islandes izlase finansiālu apsvērumu dēļ atteicās no līdzdalības kvalifikācijas turnīrā.

Pasaules volejbola čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas B grupas spēles risināsies Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā.

Pirmajā sacensību dienā 2. janvārī savā starpā spēlēs Zviedrijas un Norvēģijas izlases, bet Latvijas izlase ar abām šīm komandām spēlēs 3. un 4. janvārī. Trešajā ar Norvēģijas, bet ceturtajā janvārī ar Zviedrijas izlasi.

Paredzams, ka Latvijas izlases kodolu šajā turnīrā veidos VK "Rīga / Lāse-R" spēlētāji un daži ārzemēs spēlējošie latvieši - Gundars Celitāns, Jānis Pēda (attēlā) un Viktors Koržeņevics. Šobrīd tiek vestas sarunas ar spēlētāju pārstāvētajie klubiem. "Esam izsūtījuši oficiālas vēstules visiem klubiem un šobrīd gaidām atbildes. Lielākās problēmas varētu būt ar Jāni Pēdu, jo viņam tajā laikā ir spēles Itālijas čempionātā," portālam eSports.lv pastāstīja LVF ģenerālsekretārs Egils Cīrulis.

Pēc portāla eSports.lv rīcībā esošās informācijas izlasē varētu spēlēt arī Vjačeslavs Grimailovs no SK "ELVI / Kuldīga". Viņš esot devis mutisku piekrišanu palīdzēt izlasei.

"Pateicoties pretimnākšanai no Latvijas televīzijas abas spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos visticamāk tiks translētas LTV7 kanālā. Joprojām tiek vestas saruna, taču izskatās, ka viss būs kārtībā," teica Cīrulis.

Otrajā kārtā B grupas uzvarētāji spēlēs vienā grupā ar Nīderlandes, Turcijas un Igaunijas izlasēm.

Pasaules čempionāta B grupas kvalifikācijas turnīra kalendārs:

2. janvāris, OSC, pl. 16.00 Norvēģija - Zviedrija
3. janvāris, OSC, pl. 14.00 Latvija - Norvēģija
4. janvāris, OSC, pl. 15.00 Latvija - Zviedrija

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +6 [+] [-]

, 2008-11-20 15:17, pirms 16 gadiem
Nez vai izlase, kura balstīta uz nepārāk stabili spēlējošā kluba VK "Rīga / Lāse-R" spēlētājiem tālu tiks. Bet protams ir cerības uz ārzemēs spēlējošajiem. Tikai nav īsti skaidrs, kāpēc Medenis un Ramma nebūs izlasē?

  +2 [+] [-]

, 2008-11-20 15:19, pirms 16 gadiem
hotuļevs nav vajadzīgs?!
vispār protams ceru kad volejbola izlase beidzot sāks realizēt savu potenciālu...

  +4 [+] [-]

, 2008-11-20 15:29, pirms 16 gadiem
tagadējie + bijušie Lāses spēlētāji = izlase !!!

vai nevajadzētu tomēr treneri nomainīt ?

  -2 [+] [-]

, 2008-11-20 15:32, pirms 16 gadiem
Visa sāpju sakne ir federācija...
Gribētos iegūt info par Murjāņu sporta skolas nākotni!

  -2 [+] [-]

, 2008-11-20 15:44, pirms 16 gadiem
Izlases pamatsastavs: Petrovs, J. Šmēdiņš, J. Pēda, G. Celitāns, A. Celitāns, V. Koržeņevics, M. Pļaviņš (libero).

ja neizdodas tikt pie Pēdas, tad viņa vietā L. Iecelnieks. Koržeņevica vietā var būt arī A. Zavarotnijs.

tāda mana vīzija par izlases pamat 6nieku!

  -2 [+] [-]

, 2008-11-20 16:46, pirms 16 gadiem
prima почему Петров а не Гримаилов?

  +3 [+] [-]

, 2008-11-20 17:07, pirms 16 gadiem
Ļoti jocīga tā izlase veidojas. Nenotiek arī nekādas pārbaudes spēles utt. Volejbols jau it kā ir komandas spēle, vajadzētu saspēleties arī tā kā. Nav arī nekādas atlases, konkurence lieti noderētu, bet te jau paņem 12 spēlētājus, kuriem vieta jau ir garentēta, ne Hotuļeva, ne Rammas, ne Medeņa(šis pats atteicās), tas pats Sorokins vēl, nebūtu slikti, ja šie visi savā starpā dabūtu pacīnīties par vietu, nevis paņemtu Lāses spēlētājus un atkal nekā. Galīgi nav ticības šaj izlasei.

     [+] [-]

, 2008-11-20 17:53, pirms 16 gadiem
kautkas ar voleju pie mums toch nav kārtībā.. Potenciāls bešennijs a rezultātu kā nav tā nav..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-20 18:01, pirms 16 gadiem
Ja zaudes zviedriem tad kadas pasakas atkal Vilde mums visiem stastis par neveiksmi?Visas atmaskas jau bijusas.Ka tik nenakas vinam kaut kur savas atrunas atkartoties.

     [+] [-]

, 2008-11-20 19:48, pirms 16 gadiem
Machilowka pa 4ornomu....
G.Celitaans paraadiis welnu par paareejiem gruuti spriest
Bet wienu es zinu droshi -->buus labi!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-20 21:57, pirms 16 gadiem
Zhils rakstīja: Ļoti jocīga tā izlase veidojas. Nenotiek arī nekādas pārbaudes spēles utt. Volejbols jau it kā ir komandas spēle, vajadzētu saspēleties arī tā kā.
Šajā laikā klubiem oficiāli nevienu uz turnīru nav jālaiž, tāpēc būs grūti visus dabūt! Turklāt laika pārbaudes spēlēm nebūs. Doma tāda - sanākam kopā uzlaizham tris, chetrus treninjus un maucam!

Shoreiz taa specifika ir tada shim turniram.

Ja galvenais treneris ir parliecinats, ka Ramma, Medenis un Hotuļevs nav vajadzīgi, tad nav jēgas viņus raustīt! Ja būs kaut viens zāģis, tad par to atbildēs treneris. vismaz tā tam būtu jābūt!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-20 21:57, pirms 16 gadiem
Didijs rakstīja: Ja zaudes zviedriem tad kadas pasakas atkal Vilde mums visiem stastis par neveiksmi?Visas atmaskas jau bijusas.Ka tik nenakas vinam kaut kur savas atrunas atkartoties.
jaa, ja zaudēs zviedriem vai norvegiem, tad Vildem ir jākrāmē koferi un jālaiž pie izlases kādu citu.

  +4 [+] [-]

, 2008-11-21 01:38, pirms 16 gadiem
''Pēc portāla eSports.lv rīcībā esošās informācijas izlasē varētu spēlēt arī Vjačeslavs Grimailovs no SK "ELVI / Kuldīga". Viņš esot devis mutisku piekrišanu palīdzēt izlasei.''

Līdz kam tā LVF ir nodzīvojusies. Jau agrāk ārzemēs spēlējošie ne īpaši rāvās uz izlasi, tagad jau Latvijā spēlējošos jāsāk lūgties, lai palīdz izlasei. Neticu, ka viņi visi būtu tādi nepatrioti. Vienkārši viņi visi ir jau saskārušies ar izlasē un ap to valdošo atmosfēru. Protams, varam apspriest Medeņa paša uzvedību, bet laikam būs vien viņam jātic, ka tā atmosfēra un tas bardaks atstāj tikai mieles un negatīvas emocijas.
Piekrītu G. Celitānam par nerealizēto izlases potenciālu, bet ar rūgtumu jāsecina, ka pie pašreizējās LVF impotences šis potenciāls nekad netiks realizēts. Klusā cerībā, ka man nebūs taisnība, un ka vismaz pašiem volejbolistiem būs vēlēšanās un gribasspēks to pierādīt.........

  +1 [+] [-]

, 2008-11-23 15:58, pirms 16 gadiem
Paldies Medenim...
LVF shobriid ir kardinaali mainijusies.

Kraanus nomainija tik tieshaam lietprateeji....

atliek tik pashiem sewi pieraadiit
bet kaa jaw ieprieksh teicu laiks raadiis ..
buut wai nebuut winjiem Latvijas volejbolaa