Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

DU volejbolisti uzvar turnīrā Polijā, Cinne - MVP

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

DU volejbolisti uzvar turnīrā Polijā, Cinne - MVP
Daugavpilieši Polijā

"Daugavpils Universitātes" volejbolisti turpina gatavoties jaunās sezonas sākumam. Iepriekšējā nedēļā komanda startēja starptautiskā turnīrā Polijā, kur astoņu komandu konkurencē ieguva pirmo vietu, kā arī uzvarēja Polijas jaunates čempionāta stiprāko klubu. Par vērtīgāko turnīra volejbolistu tika atzīts Vitālijs Cinne.

DU septembra sākumā Daugavpilī izcīnīja četras uzvaras starptautiskā turnīrā "Rektora kauss", savukārt aizvadītajās brīvdienās turpināja savu uzvaru gājienu Polijas pilsētā Andrihovā notiekošajā turnīrā "Polonijne Mistrzostwa Świata" [poļu pasaules čempionātā - turnīrā spēlēja poļu komandas un tās vienības, kurām ir poļu izcelsme vai jebkāda saistība ar Poliju]. Labi zināms, ka Daugavpilī mīt ļoti daudz poļu izcelsmes iedzīvotāju, tādēļ mūsējie tika sagaidīti silti. Kā portālam Sportacentrs.com pastāstīja daugavpiliešu galvenais treneris Edgars Savickis, vietējie līdzjutēji skaļi atbalstīja mūsu komandu:

Astoņas komandas no Kanādas, Polijas, Francijas, Baltkrievijas un Latvijas tika sadalītas divās apakšgrupās. Pirmajā dienā DU ar 2:0 pārspēja Kanādas izlasi un Grodņas "Sokol", bet otrajā arī "Polonia Wilno". Pusfinālā atkal gaidīja tikšanās ar "Sokol", kas tika uzvarēts smagā spēlē ar 3:1. Finālā pretī stājās rīkotjpilsētas Andrihovas vienība, kura tika uzvarēta viegli ar 3:0.

Savickis bijis ļoti apmierināts ar savu padoto sniegumu, jo pretinieki bijuši patiešām laba līmeņa. Viņaprāt, finālā vairāk pelnījusi bija tikt Grodņas komanda, jo mājinieki nebija tik spēcīgi. Jau pēc turnīra noslēguma DU samēroja spēkus ar "Zaksa" jauniešu komandu, kas ir Polijas junioru čempioni, kā arī Polijas augstākās līgas komandas dublieri. Šajā spēlē daugavpilieši uzvarēja ar 3:1 - 26:24, 24:26, 28:26, 29:27.

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Vitālijs Cinne, savukārt Mārtiņš Jansons bija labākais cēlājs, bet Sergejs Nikolajevs tika nosaukts par labāko aizsardzības spēlētāju.

Līdzīgs turnīrs notika arī dāmām, kur trešo vietu ieguva Daugavpils "Ezerzeme".

Izmantotie resursi:
Polonijne Mistrzostwa Świata

     [+] [-]

, 2012-09-20 20:27, pirms 12 gadiem
Tad jau šogad spēlēs kā vel nekad. nespēju jau vairs sezonu sagaidīt

     [+] [-]

, 2012-09-20 21:20, pirms 12 gadiem
Patīkams pārsteigums...