Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Beļģiem uzvara un zaudējums pārbaudes spēlēs pret Francijas volejbolistiem

Jānis Celmiņš

Beļģiem uzvara un zaudējums pārbaudes spēlēs pret Francijas volejbolistiem
Beļģijas izlase
Foto: topvolleybelgium.be

Turpinot gatavošanos olimpiskās kvalifikācijas spēlēm, divas pārbaudes spēles pret Francijas volejbola izlasi aizvadījuši Latvijas izlases pretinieki kvalifikācijā beļģi. Pirmajā mačā beļģi piekāpās ar 2:3, otrajā ar tādu pašu rezultātu revanšējās.

Jau ziņojām, ka gatavošanos olimpiskās kvalifikācijas spēlēm Beļģijas izlase saka 9. novembrī un aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Latvijas izlases spēlētāja Hermana Egleskalna pārstāvēto „Noliko Maaseik” vienību, pa reizei uzvarot un zaudējot. Abas spēles noslēdzās piecos setos.

Ceturtdien un piektdien beļģi aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Francijas izlasi un arī šoreiz aizvadīja maksimālo setu skaitu. Pirmajā spēle beļģi piekāpās Francijas izlasei – 2:3 (32:30, 19:25, 25:21, 22:25, 21:25), bet otrajā prata revanšēties ar 3:2 (22:25, 25:20, 25:19, 23:25, 18:16).

Beļģijas izlases sastāvs: Depestels, Veršuerens, Cleiss, Verhanemans, Derū, Klinkenbergs, Verhīss, Kūlmans, Reivemeikers, Van Valle, Van den Driess, Dejončīrs.

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2012. gada olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā ir Beļģijas, Čehijas, Vācijas, Francijas un Grieķijas izlases. Komandas ir sadalītas divās apakšgrupās, kur izspēlēs apli katra ar katru. Katras apakšgrupas pēdējās komandas izstāsies no turpmākās cīņas. Abu apakšgrupu pirmās divas komandas izspēlēs pusfinālus, to uzvarētāji tieksies finālā, kur uzvarētājs iekļūst 2012. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas 2012. gada maijā notiks Bulgārijā.

Izmantotie resursi:
TopVolley Belgium | Volleyball Belgium