Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Noskaidrotas finālistes Latvijas kausā volejbolā, būs jauna kausa ieguvēja

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidrotas finālistes Latvijas kausā volejbolā, būs jauna kausa ieguvēja
RSU/MVS meitenes sagādāja zināmu pārsteigumu, sasniedzot finālu. Foto: Kārlis Briedis

Šodien “Cewood” Latvijas kausa finālā iekļuva “Jelgavas” un “Rīgas Stradiņa Universitāte”/”Ingunas Minusas Volejbola skola” (RSU/MVS) volejbolistes, kuras attiecīgi trijos un četros setos pusfinālā apspēlēja savas pretinieces.

Vispirms VK “Jelgava” pirmajā pusfinālā savās mājās trijos setos ar 3-0 (25:13, 26:24, 25:15) apspēlēja “SK Daugavpils”/BJSS komandu. Līdzvērtīga cīņa sanāca tikai otrajā setā, kurā beigās “Jelgava” tomēr uzvarēja, kaut gan daugavpilietēm bija labas iespējas, esot vadībā ar 20:16, 23:20 un 24:22.

Jelgavniecēm ar 16 punktiem rezultatīvākā bija Liene Šimkuse, 14 punktus, no kuriem četrus blokā, nopelnīja Līva Sola, 13 punktus guva Līga Petuhova, bet vēl viena, kuras punktu ražu var rakstīt ar diviem cipariem, bija desmit punktus guvusī Līva Bredika. Tikmēr Daugavpils komandas rindās rezultatīvākā ar astoņiem punktiem bija Darja Tarasenko.

Otrā pusfinālā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā “Rīgas Volejbola skola”/”Latvijas Universitāte” (RVS/LU) četros setos ar 1-3 (25:18, 21:25, 19:25, 17:25) zaudēja RSU/MVS komandai. Līdz ar to būs jauna kausa ieguvēja, jo pērn par uzvarētājām kļuva RVS/LU komanda.

RVS/LU uzvarēja pirmajā setā, kaut arī atradās zaudētājos ar 6:11, bet nākamos trijos virsroku ņēma RSU/MVS, uzvarot visā spēlē un neļaujot finālā tikt titula aizstāvētājām. Uzvarētāju labā 21 punktu guva Megija Dambrehte. Pa 15 punktiem guva Anija Jurdža un Anna Rīta, kura izcēlās ar pieciem blokiem un guva izšķirošo punktu uzbrukumā. Desmit punktus pievienoja Evelīna Rutkovska. RVS/LU komandā 16 punktus nopelnīja Kristīne Kramēna, desmit – Vlada Pridatko, bet Lāsma Ozola no deviņiem punktiem četrus guva blokā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija