Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas Volejbola federācijas prezidentu ievēlēts Buks

Rolands Eliņš

Par Latvijas Volejbola federācijas prezidentu ievēlēts Buks
Jānis Buks. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Šodien Latvijas Volejbola federācijas kopsapulcē par tās prezidentu tika ievēlēts Jānis Buks, kurš šo amatu ieņems no tā aizgājušā Ata Sausnīša vietā. Buks bija vienīgais kandidāts, un par viņu nobalsoja 45 no 57 klātesošajiem federācijas biedriem. No 71 balstiesīgā biedra sapulcē bija 57, no kuriem 45 balsoja par, viens - pret, bet astoņi atturējās.

Vēlēšanās pret Buka kandidatūru balsoja tikai RTU sporta kluba pārstāve. Reizē ar federācijas prezidentu tika arī apstiprināta jaunā valde, kas strādās šādā sastāvā: Māris Trušelis, Jānis Valerts, Indulis Laškovs, Andris Blaka, Toms Reiziņš, Kaspars Timermanis, Linda Mežgaile, Andris Konošonoks

“Strādāšu, lai dabūtu valdē kādu pašvaldības smagsvaru, tāpat mums ir par maz sieviešu un strādāšu arī pie tā,” pēc valdes apstiprināšanas norādīja Buks.

Jānis Buks uzrunā pirms vēlēšanām iepazīstināja ar sevi, jo daudzi tik labi viņu nepazīst, kā vienu no savām vērtībām nosaucot, ka pirms četriem gadiem apņēmies nekad vairs nemelot. Jaunais organizācijas prezidents decembra beigās pameta “Luminor” (pirms tam “Nordea”) banku, kur kopš 2010. gada vadīja korporatīvo departamentu, bet pašlaik ir vecākais finanšu padomnieks SIA “Calidus Capital”.

“Nepieciešams nolikt malā vēsturiskās greizsirdības un vienoties kopējam mērķim - kopējai volejbola attīstībai. Mēs esam spējīgi sasēsties pie viena galda, izvirzīt vienotus mērķus - jāaiziet prom no personiskiem apvainojumiem, jāstrādā volejbolam. Šo redzu kā savas rīcības virsmērķi,” teica Buks. “Katram padomes loceklim gadā federācijas kasē jāienes 25-50 tūkstoši eiro, federācijas darbs jāpadara efektīvāks, sistemātiskāks. LVF nedrīkst uzņemties finansiālās saistības, kas nav pamatotas ar reāliem ieņēmumiem. Man jau tagad ir 30 uzņēmumi, pie kuriem esmu gatavs iet un runāt par finansējumu.”

“Ja mums nebūs bērnu un jaunieši, pēc gadiem varēsim rīkot vienīgi veterānu čempionātu. Jāiegulda milzīgs resurss bērnu un jauniešu piesaistē, kā arī jāceļ volejbola prestižs - lai spēlēt volejbolu būtu prestiži. Jāveido pasākumi bērniem, lai viņiem būtu prieks,” pirms ievēlēšanas pauda Buks.

Ar ļoti asu uzrunu kopsapulces sākumā uzstājās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) viceprezidents Māris Pēkalis, kurš uzrakstījis iesniegumu par atkāpšanos no LVF valdes locekļa amata. Pēkalis apgalvoja, ka CEV pārstāvji izteikuši bažas par notiekošo Latvijā, bet CEV prezidents paudis nožēlu par Sausnīša atkāpšanos.

“Atis Eiropā un pasaulē bija to prezidentu vidū, kurus vienmēr uzslavēja saistībā ar enerģiju un paveikto darbu. CEV ir ieinteresēta stiprā katras valsts federācijā, lai iesāktais darbs neapsīkst. Arī līdz Eiropai nonākusi informācija par netīro, nomelnojošo kampaņu, kas divu gadu laikā tika veikta pret federāciju, neizrādot ne mazāko cieņu cilvēkiem ar sirmām galvām,” apgalvoja Pēkalis. “Esam zaudējuši volejbola prestižu gan Eiropā, gan pasaulē, jo pašas biedri tiesājas ar federāciju.”

“Tik labi nepazīstu Buka kungu, bet intervijās esmu lasījis, kurās viņš norāda, ka nav perfektas zināšanas par federāciju, tomēr tās ir kampaņas vadībai un Kasparam Timermanim. Ļoti baidos, ka turpināsies šīs kompānijas ietekme. Volejbola sabiedrība ir gudra, atšķirībā no citiem sporta veidiem, balsojiet domājot līdzi,” teica Pēkalis, pēc šādas runas saņemot aplausus.

Paša Sausnīša runa bija daudz mierīgāka, viņam aicinot nevis atvadīties, bet šodienu uztvert kā svētkus. Pēc tam federācija viņam uzdāvināja izlases kreklu ar 17.numuru.

     [+] [-]

, 2019-01-18 17:30, pirms 6 gadiem
Patīk citāts: "Atis Eiropā un pasaulē bija to prezidentu vidū, kurus vienmēr uzslavēja saistībā ar enerģiju un paveikto darbu."

Slavēt jau var, bet kā ar rezultātu?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-18 17:38, pirms 6 gadiem
Lai izdodas attīstīties!!!!

     [+] [-]

, 2019-01-18 18:34, pirms 6 gadiem
Apsveicu Valertu, federāciju un volejbola lielo saimi!
Par izaugsmi!

     [+] [-]

, 2019-01-18 19:58, pirms 6 gadiem
Kā var celties prestižs, ja volejbols nav tik populārs kā daudzi citi sporta veidi ? (hokejs, basketbols, futbols u.c.)