Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RTU/"Robežsardze" zaudē Ozoliņam un Švanam cīņā par meistarlīgas bronzu

RTU/"Robežsardze" zaudē Ozoliņam un Švanam cīņā par meistarlīgas bronzu
Bronzas medaļu ieguvēji
Foto: Facebook/Parnu VK

"Credit24" meistarlīgā bronzas medaļas izcīnījuši Latvijas izlases vecākā trenera Avo Kēla vadītie Pērnavas volejbolisti, kas mačā par 3. vietu trijos setos apspēlēja Raimonda Vildes vadīto RTU/Robežsardzi. Bronza ceļos arī uz Latviju, jo pērnaviešu sastāvā uzvaru veicināja arī divi Latvijas izlases volejbolisti Toms Švans un Atvars Ozoliņš.

„Credit24” meistarlīgas finālā par 3. vietu RTU/Robežsardze šodien tikās ar Avo Kēla vadīto “Parnu VK”, kas vakar vēlajā pusfinālā ar 0:3 (-19, -22, -21) atzina pamatturnīra uzvarētāju “Bigbank Tartu” pārākumu. Pērnaviešu rindās Toms Švans guva 4 punktus, bet Atvars Ozoliņš nāca laukumā uz epizodi 2. setā un palika bez punktiem.

Pirmajos divos setos uzvarēt varēja abas komandas. Līdzīgā 1. setā pēc Aleksandra Avdejeva sitiena autā pērnavieši izvirzījās vadībā ar 12:7, taču rīdzinieki, gūstot 4 punktus pēc kārtas, atspēlējās ar tā paša Avdejeva uzbrukumu un “Parnu VK” cēlāja Marti Kēla kļūdu piespēlē – 20:19. Ar bloka palīdzību setā uzvarēja Kēla vīri – 25:23.
2. setā pēc Atvara Ozoliņa atduršanās Gata Garklāva blokā RTU/Robežsardze izvirzījās vadībā ar 4:1, taču seta liktenis atkal izšķīrās tā beigās. Trīsreiz uzbrukumā kļūdījās laukumā nākušais Renārs Pauls Jansons, un punktu setam ar “eisu” pielika Iļja Kovaļovs – 27:25.

Lai izcīnītu bronzu rīdziniekiem bija jāuzvar trijos setos pēc kārtas. Divu spēkos līdzīgu pretinieku cīņa laukumā norisinājās arī 3. setā. Ozoliņa vietā laukumā bija devies Tāvets Lepiks, bet rīdzinieku vecākais treneris Raimonds Vilde Jansonu atstāja laukumā.

Divu punktu pārsvaru pirmoreiz “Parnu VK” ieguva seta vidū pēc laimīga Kēla “eisa”, bumbai iekrītot laukumā pēc tīkla apskāvieniem – 14:12. Tomēr pēc Avdejeva bloka pret Atu Šizobu Eduardu Nevesu un Vladimira Visocka netveramas serves vadību izdevās atgūt – 17:16.

Setā beigas gan atkal piederēja meistarīgākajiem un pieredzējušākajiem Avo Kēla vīriem. Antons Nazarovs vienu mačbumbu uzbrukumā atspēlēja, bet Armands Āboliņš ieservēja tīklā, ļaujot gavilēt pērnaviešiem ar 3:0 (23, 25, 21). Rīdziniekiem Avdejevs guva 11, Jansons 8 un Nazarovs 6 punktus. Bronzas medaļniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Nevess, 11 punkti Kovaļovam. Švans komandai palīdzēja ar 7 punktiem (3 bloki), Ozoliņam, spēlējot tikai divus pirmos setus, 8 punkti.

Pulksten 17:00 spēle par pirmo vietu starp mājiniekiem “Bigbank Tartu” un “Saaremaa VK”.

Spēļu kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
1. marts17:00RTU/Robežsardze - “Saaremaa VK”1:3 (-32; -19; 20; -22)
20:00“Bigbank Tartu” - “Parnu VK”3:0 (19; 22; 21)
2. marts14:00RTU/Robežsardze - “Parnu VK”0:3 (-23; -25; -21)
17:00“Bigbank Tartu” - “Saaremaa VK”

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

     [+] [-]

, 2019-03-02 17:01, pirms 5 gadiem
Kāpēc Latvijas volejbola galvaspilsēta neizliek komandu šai turnīrā? Pērnava taču izmēra ziņā tāda pati sādža kā Skrunda.Treneri slikti? Tad jāatlaiž. Bērnu nav, lai ņem no Saldus,Kuldīgas.