Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Kuru atstāt mājās? Izvēle būs grūta"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Kuru atstāt mājās? Izvēle būs grūta"
Latvijas izlases treneri Raimonds Vilde un Uģis Krastiņš
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau rīt un parīt aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Igaunijas izlasi, turpinot gatavošanos Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Portāls Sportacentrs.com lūkoja noskaidrot mūsu izlases galvenā trenera Raimonda Vilde viedokli par komandas gatavošanās procesu.

„Pārsteigumu kandidātu sarakstā nav. No kurienes smelties pārsteigumus? Andrejs Baburovs… Man īsti nelikās, ka viņš būtu bijis jāaicina uz treniņiem. Neliekas arī pēc pirmajiem izlases treniņiem. Izskatās, ka šobrīd te ir visi labākie, izņemot Gundaru Celitānu,” pārliecināts par savu izvēli ir Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Bez nopietnas spēļu prakses šobrīd ir Armands Celitāns un Lauris Iecelnieks, taču pirmie trenera novērojumi liecina, ka viss ir kārtībā. „Laurim nedaudz patraucēja neliels potītes savainojums, bet kopumā viņš ir labā formā,” pauž treneris, to pašu sakot arī par Armandu Celitānu. Arī ārzemnieku šī brīža varējums treneris novērtē atzīstami. „Var redzēt, ka sezona sākusies, šobrīd visi ir krietni gatavāki nekā bija uz spēlēm pret ungāriem. Laika nav daudz, tāpēc šobrīd jācenšas visu salkt pa vietām un jāspēlē,” vērtē Vilde. Tāpat treneris pauž, ka ļoti daudz parādīs pārbaudes spēles pret igauņiem piektdien un sestdien.

Vaicāts, kā izskatītos komandas starta sešinieks, ja pirmā kvalifikācijas turnīra spēle būtu šodien Vilde ilgi nevilcinās – Deniss Petrovs, Hermans Egleskalns, Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns un Ingars Ivanovs. Pārsteigumu nav un, ja viss būs kārtībā, tiem arī nav liela pamata. „Nekrītam panikā! Protams, labāk būtu, ja komandā būtu Gunča (Gundars Celitāns), tomēr arī Egleskalns ir pierādījis, ka var spēlēt labi – apostījis gaisu Čempionu līgā,” arī izlases līderim un kapteinim aizstājējs ir atradies.

Tāpat treneris pauž, ka ļoti daudz parādīs pārbaudes spēles pret igauņiem piektdien un sestdien. Liekais, kurš uz Franciju nedosies tiks nosaukts pavisam īsi pirms izbraukšanas. „Izvēle būs grūta. Šobrīd ļoti labi izskatās Austris Štāls. Pirmais temps vai pusīte… spēles ar igauņiem noteikti dos lielāku skaidrību,” pārliecināts ir Latvijas izlases treneris.

Pastiprināti mūsējo pretinieki kvalifikācijas turnīrā pagaidām nav pētīti, taču izlases treneru rīcībā ir video ieraksti no pēdējā Eiropas čempionāta. Varam būt droši pretinieki tiks izanalizēti, pie tā strādā arī Vildes viens no palīgiem – Latvijas volejbola enciklopēdija Ainars Cīrulis.

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2012. gada olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā ir Beļģijas, Čehijas, Vācijas, Francijas un Grieķijas izlases. Komandas ir sadalītas divās apakšgrupās, kur izspēlēs apli katra ar katru. Katras apakšgrupas pēdējās komandas izstāsies no turpmākās cīņas. Abu apakšgrupu pirmās divas komandas izspēlēs pusfinālus, to uzvarētāji tieksies finālā, kur uzvarētājs iekļūst 2012. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas 2012. gada maijā notiks Bulgārijā.

Latvijas izlases kandidāti:

Deniss Petrovs, Artis Caics (cēlāji), Austris Štāls, Ingars Ivanovs (libero), Hermans Egleskalns (diagonāles spēlētājs), Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs (pirmā tempa spēlētāji), Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks (otrā tempa spēlētāji).

Olimpiskās priekškvalifikācijas turnīra kalendārs: Latvijas Volejbola Federācija | OLIMPISKĀ...