Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases cīnīsies par pirmajām uzvarām EČ atlases otrajā kārtā

Volejbola izlases cīnīsies par pirmajām uzvarām EČ atlases otrajā kārtā
Latvijas izlases volejbolisti blokā
Foto: www.cev.lu

Šodien Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlases aizvadīs otrās spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā. Vīri sacentīsies ar Slovēniju, savukārt dāmām pretī stāsies šveicietes.

Vīriešu izlase

Vīri vakar sāka turnīru ar zaudējumu trīs setos. Pretī stājās spēcīgā Polijas izlase, un vienā (otrajā) setā latvieši lika mājiniekiem pamatīgi pasvīst, tomēr beigās piekāpās ar 23:25. Pārējos setos poļi bija krietni labāki – ar 25:15 pirmajā un 25:16 trešajā setā.

Šodien vīriem pretī stāsies slovēņi, kuri vakar piecos setos tika galā ar Maķedoniju. Pirms šī turnīra mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde atzina, ka tieši ar Slovēnijas un Maķedonijas volejbolistiem varētu mēģināt cīnīties.

Uz Poliju izlase ir devusies šādā sastāvā: Deniss Petrovs, Artis Caics (cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Toms Švāns (1.tempa uzbrucēji), Aivars Petruševics, Ansis Medenis, Aleksandrs Kudrjašovs, Toms Vanags, Romāns Saušs (2.tempa uzbrucēji), Hermans Egleskalns (diagonāles spēlētājs), Ingars Ivanovs (libero).

Otrā kvalifikācijas kārta tiek aizvadīta divos apļos. Tajā startē 24 izlases, kas ir sadalītas sešās grupās. Otrās kārtas grupu pirmās vietas ieguvējas komandas kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvējas kvalificēsies trešajai kārtai.

Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs spēles pēc principa mājas-viesi, tādējādi trīs uzvarētājvalstis kvalificēsies finālturnīram. Eiropas čempionātā startē 44 izlases. Finālturnīrā (2015.gadā) vietu jau nodrošinājušas organizētājas valstis - Bulgārija un Itālija, kā arī piecas labākās izlases pamatojoties uz reitingu - Krievija, Serbija, Francija, Vācija un Beļģija. Finālturnīrā kopskaitā startēs 16 valstu izlases.

Sieviešu izlase

Arī dāmas vakar turnīru sāka ar zaudējumu sāka trīs setos (15:25, 21:25, 24:26 pret Ukrainu), bet šodien sacentīsies ar Šveici. Arī šveicietes vakar piedzīvoja zaudējumu trīs setos, ar 16:25, 13:25 un 18:25 piekāpjoties Polijai.

Otrā kvalifikācijas kārta tiks aizvadīta divos apļos. Tajā startē 24 izlases, kas sadalītas sešās grupās. Latvijas izlase no 16.-18.maijam Šveicē aizvadīs pirmo apli, bet no 23.-25.maijam Polijā aizvadīs otrā apļa spēles. Otrās kārtas grupu pirmās vietas ieguvējas komandas kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvējas kvalificēsies trešajai kārtai.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļas nogalē Latvija trīs setos (25:15, 25:22, 25:18) uzveica Gruziju, pārvarot pirmo kvalifikācijas kārtu. Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs spēles pēc principa mājas-viesi, tādējādi trīs uzvarētājas valstis kvalificēsies finālturnīram.

Eiropas čempionātā sievietēm startē 44 izlases. Finālturnīrā (2015.gadā) vietu jau nodrošinājušas organizētājas valstis - Beļģija un Nīderlande, kā arī piecas labākās izlases pamatojoties uz reitingu - Krievija, Serbija, Itālija, Vācija un Horvātija. Finālturnīrā kopskaitā startēs 16 valstu izlases.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2014-05-17 13:35, pirms 10 gadiem
Paredzu, ka pret SLO vairāk par 1 setu neatdosim
Meičām gan varētu būt laba iespēja nospēlēt 5 setus un uzvarēt!

LATVIJA!!!