Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta izloze: Igaunija spēlēs pret mājinieci Poliju

Agris Suveizda

Eiropas čempionāta izloze: Igaunija spēlēs pret mājinieci Poliju
Igauņu fani
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Polijas pilsētā Krakovā vakar aizritēja nākamā gada Eiropas volejbola čempionāta grupu izloze. Mājiniece Polija Gdaņskā spēlēs vienā grupā ar serbiem, somiem un igauņiem.

2017. gada Eiropas čempionātā piedalīsies 16 komandas. Automātisku vietu finālturnīrā ieguva mājiniece Polija, kā arī pagājušā finālturnīra stiprākās izlases Francija, Slovēnija, Itālija, Bulgārija, Krievija un Serbija.

Pārējās deviņas vietas tika noskaidrotas kvalifikācijas turnīrā. Kā otrā posma grupu uzvarētājas ceļazīmi uz Poliju ieguva Vācija, Somija, Beļģija, Slovākija, Nīderlande un Čehija, bet "play-off" kārtā pa ceļazīmei izcīnīja arī Turcija (3-0, 3-2 pret Portugāli), Spānija (3-0, 2-3 pret Grieķiju) un Igaunija (3-2, 3-0 pret Latviju).

Neskaitot mājinieci, izlozes pirmajā grozā tika izsētas arī Itālija, Krievija un Eiropas pašreizējā čempione Francija, kas 2015. gadā Bulgārijā un Itālijā notikušā finālturnīra finālā ar 3-0 pārspēja Slovēniju. Mūsu ziemeļu kaimiņi un pāridarītāji "play-off" kārtā dosies uz Gdaņsku, savukārt mūsu apakšgrupas uzvarētāja Slovākija Ščecinā spēlēs pret Itāliju, Vāciju un Čehiju.

"Mums visiem joprojām ļoti labā atmiņā ir 2014. gada pasaules čempionāta fantastiskā organizācija, kad Polija demonstrēja savu entuziasmu, zināšanas un to, cik ļoti viņi atbalsta mūsu sporta veidu," teica Eiropas Volejbola konfederācijas prezidents Aleksandars Boričičs. "Šī Polijai būs vēl viena iespēja kļūt par paraugu, kā jāorganizē vērienīgi volejbola turnīri."

AGdaņskaPolijaSerbijaSomijaIgaunija
BŠčecinaItālijaVācijaSlovākijaČehija
CKrakovaKrievijaBulgārijaSlovēnijaSpānija
DKatoviceFrancijaBeļģijaNīderlandeTurcija

Izmantotie resursi:
cev.lu

  +2 [+] [-]

, 2016-11-16 14:24, pirms 8 gadiem
Tagad vien var sapņot par to, ka Latvija būtu igauņu vietā...
Izloze interesanta, pa lielam visās grupās grūti noteikt pirmo vietu, izņemot c grupā, domājāms, ka Krievija dominēs. A grupā arī Polija un Serbija sadalīs pirmo vietu. Pārējās grupās jebkura komanda var būt pirmā un jebkura komanda var būt pēdējā. Cerams, ka franči reabilitēsies par neviksmi Rio un spēs aizstāvēt savu Eiropas čempiones titulu, taču tas būs diezgan grūti!

     [+] [-]

, 2016-11-16 19:14, pirms 8 gadiem
Igauni trapija super speciga grupa