Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RSU/MSĢ trenere Ikauniece uzskata, ka pirmajā setā veiksmi nesušas serves

Andris Liepa
Andris Liepa

RSU/MSĢ trenere Ikauniece uzskata, ka pirmajā setā veiksmi nesušas serves
Inguna Minusa un Inga Ikauniece. Foto: Artūrs Stiebriņš, LVF

Latvijas volejbola kluba "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) spēlētājas trešdien Rīgā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa 1/32 fināla atbildes mača pirmajā setā ar servēm panāca sev labvēlīgu iznākumu, pēc spēles aģentūrai LETA pastāstīja RSU/MSĢ trenere Inga Ikauniece.

Jau ziņots, ka RSU/MSĢ volejbolistes atbildes spēlē ar 1-3 (25:20, 22:25, 14:25, 12:25) zaudēja Atēnu AEK volejbolistēm, divu maču summā piekāpjoties ar 2-6.

RSU/MSĢ galvenā trenere Inguna Minusa pēc pirmās spēles uzsvēra, ka liela nozīme būs servēm. Ja ar tām izdotos apgrūtināt AEK komandas teicamo pirmā tempa spēlētāju uzbrukumus, būtu izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

"Mums bija uzdevums agresīvi servēt, un pirmajā setā ar servi izdarījām, ko gribējām. Līdz ar to mums bija sakārtotāks bloks un aizsardzība. Un pretiniecēm laukumā bija Evangelija Hantava, kura bija mūsu "kliente" servju uzņemšanā," par uzvarēto pirmo setu, kurā Hantava četrreiz kļūdījās servju uzņemšanā, saka Ikauniece.

"Pēc tam Hantavu sāka slēpt no mūsu servēm. Pretinieki veica izmaiņas, Hantavu paslēpa, atstājot laukumā, bet atbrīvojot no servju uzņemšanas, un pēc tam servju uzņemšana viešņām bija labāka. Tāpēc viņas jaudīgāk varēja uzbrukt," pavērsienu spēlē komentē trenere, piebilstot, ka RSU/MSĢ spēlētājām tomēr bija pārāk daudz kļūdu servēs un mēģinājums riskēt šoreiz neattaisnojās.

"Pretinieces bija jaudīgākas. Stūra uzbrucējas bija lielas un jaudīgas. Mēs it kā pareizi visu darījām, pareizā vietā bloku likām, bet viņas tik augstu un ar tik lielu jaudu uzbruka, ka mēs vienkārši nespējām ar to tikt galā," AEK uzvaras recepti skaidroja Ikauniece, piebilstot, ka arī RSU/MSĢ uzbrucējas rada teicamus risinājumus uzbrukumā, taču pretiniecēm meistarība bija labāka.

Ikauniece norāda, ka ceturtajā setā rīdziniecēm bija emocionāla bedre un treneri vairs nespēja atjaunot to noskaņojumu, kas komandā bija mača sākumā. Tomēr maiņas netika veiktas, jo "laukumā mums bija labākais iespējamais virknējums un treneriem nebija sajūtas, ka, uzlaižot laukumā citas spēlētājas, izdosies atjaunot emocionālo dzirksti".

"Mēs apliecinājām, ka varam cīnīties ar Grieķijas trešo spēcīgāko komandu, kas šosezon ir papildinājusies ar daudzām jaudīgām spēlētājām. Šādas spēles dod ticību, ka mēs varam," par startu Izaicinājuma kausā nozīmi saka trenere.

Šī spēle Latvijas izlases kapteinei Paulai Ņečiporukai šosezon kļuva par pēdējo RSU/MSĢ rindās.

"Priecājamies, ka Paula brauc prom uz spēcīgu čempionātu, un ceram, ka viņai Itālijā viss izdosies," saka Ikauniece. "Mēs rēķinājāmies ar to, ka tā var būt. Mums ir prieks, ka viņa mums varēja palīdzēt Izaicinājuma kausā."

Trenere uzsvēra, ka Ņečiporukas, kura tika atzīta par labāko mājinieču rindās, aizbraukšana dos iespējas sevi pierādīt citām spēlētājām.

Pēdējoreiz kādā no Eiropas kausu izcīņām volejbolā startēja RVS/LU komanda, 2022./2023.gada sezonā pārvarot kvalifikācijas kārtu un tiekot līdz 1/16 finālam.