Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Raimonds Vilde: “Horvātiem ir izteikts līderis Igors Omrčens”

Raimonds Vilde: “Horvātiem ir izteikts līderis Igors Omrčens”
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Popradā ar spēli pret Horvātiju Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensības volejbolā uzsāk Latvijas vīriešu izlase. Pirms došanās ceļā izlases galvenais treneris vērtēja izredzes un pirmos pretiniekus.

Izredzes? Teikšu, ka sākumā visiem vienādas,” smejas vīriešu valstsvienības vadītājs Raimonds Vilde. “Uz starta līnijas gan Boltam, gan pārējiem ir vienādas izredzes. Es tik labi pretiniekus nepazīstu, lai prognozētu. Vispār man nepatīk prognozēt, jo bumba ir apaļa, un visādi var būt. Ceru, ka viņi var mūs nenovērtēt. Galvenais ir, lai mēs viņus nepārvērtējam un noticam saviem spēkiem. Mums tas būtu svarīgi. Ir vēsture, sasniegumi, reitingi un viss pārējais, taču kārtīgam vecim ar patmīlību nav jārespektē pretinieki. Ir jāciena, bet pārāk respektēt nedrīkst, lai tas mums netraucē atraisīties un demonstrēt labāko sniegumu.”

Lielākās rūpes pirms sacensībām sagādājusi informācijas iegūšana par pirmajiem pretiniekiem horvātiem, kuri divreiz ar 1:3 zaudējuši Melnkalnei. Tomēr neilgi pirms došanās uz Popradu arī video bijuši Latvijas izlases rīcībā: “Šobrīd esmu skatījies video tikai virspusēji, taču man ir svarīgs pirmais priekšstats. Viņi ir labi, un nav sliktāki par grupas favorītiem slovākiem. Horvātiem ir izteikts līderis – diagonālais spēlētājs Igors Omrčens, kas ir garš un spēlē labā augstumā. Mums būs svarīgi labi spēlēt aizsardzībā, ja viņš sitīs pāri blokam. Ja disciplinēti nospēlēsim, viss būs kārtībā.

Tā ir laba vidēja līmeņa komanda. Grūti uzreiz video novērtēt. Video var būt mānīgs. Turklāt tās ir treniņspēles. Divus setus spēlēja viens sastāvs, divus – otrs. Īsti nevar saprast, kurš ir pamatsastāvs. Tomēr visi spēlētāji tur ir, un apmēram nojaust var, kas mūs gaida. Diagonāle – skaidra, cēlājs viens ir pamazāka auguma, ko varētu izmantot kā caurumu blokā. Vidējie spēlētāji ir diezgan gari, bet blokā viņus var izprovocēt, ja mūsējie vidū būs pietiekami aktīvi, it īpaši pretuzbrukumā, jo tad viņi vidējo uzmana diezgan maz. Ir svarīgi viņus izraustīt, jo viņi ir diezgan lecīgi – lec, kur vajag un kur nevajag. Tas mums ir labi.

Serve. Diagonālajam ir laba serve lēcienā, spēcīga, pārējiem servju spēku video ir grūti novērtēt, jo filmēts ir no gala. Nekas tāds specifisks, ka servētu pa stūriem vai zonām, nav. Pa vidu liek, bet, cik spēcīgi, īsti saprast nevar. Turklāt īsti stabila servēšana arī nav.

Servju uzņemšana arī diezgan viduvēja. Ja labi servēsim, tas mums varētu lieti noderēt. Agresīvas serves mums būtu labs ierocis. Spēlēšanas vaina (smejas).”

Pagaidām uzmanība koncentrēta tikai pirmajiem pretiniekiem: “Slovākiju un Izraēlu pētīsim tur. Arī Izraēla nebūs nekāda vājā, un liekas, ka rezultāti varētu būt interesanti. Nesen viņi apspēlēja igauņus, tā kā viņi arī nav paredzami. Mums pret visiem ir jāstrādā par visiem simts – simts divdesmit procentiem, ja gribam vinnēt. Būs interesanti, es ceru.”

Popradas arēnā, kurā ietilpst gandrīz 2000 skatītāji, par finālturnīru Vildes un Borisa Kolčina vadībā cīnīsies Artis Caics, Deniss Petrovs, Ingars Ivanovs, Edvarts Buivids, Hermans Egleskalns, Andis Cimoška, Gatis Slavēns, Toms Švāns, Aivars Petruševičs, Romāns Saušs, Ruslans Sorokins un Toms Vanags.

Spēļu kalendārs

D grupa

16. septembris
16:30# Horvātija – Latvija
19:00 Slovākija – Izraēla

17. septembris

16:30 Horvātija – Izraēla
19:00 Slovākija – Latvija

18. septembris

16:30 Izraēla – Latvija
19:00 Horvātija – Slovākija
# Pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija
Neatkarīgā Rīta Avīze

     [+] [-]

, 2016-09-16 11:47, pirms 8 gadiem
i nekur neraada, ja?

     [+] [-]

, 2016-09-16 11:51, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka nerāda. Tikai cipariņiem varēs sekot līdzi cev.lu mājas lapā.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-16 11:59, pirms 8 gadiem
Šeit varētu pamēģināt
https://www.youtube.com/watch?v=x5b...

     [+] [-]

, 2016-09-16 17:36, pirms 8 gadiem
Jopcik, izskatās, ka pašlaik neslikti mums iet, pa setiem 2-0, LV vadībā