Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas 2. kārtā

Volejbola izlases startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas 2. kārtā
Izlases galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Agris Samcovs, zz.lv

Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlases šodien turpinās cīņu par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vīri ir devušies uz Poliju, kur spēkosies ar mājiniekiem, slovēņiem un maķedoniešiem, savukārt dāmas Šveicē sacentīsies ar mājinieču izlasi, Poliju un Ukrainu.

Vīriešu izlase

Latvijas vīriešu valstsvienība šovakar plkst.18:30 spēkosies ar Polijas izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē. Turnīrā Polijā startēs arī Slovēnija un Maķedonija. Mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pirms starta atzina, ka Latvija nav starp favorītiem, taču ar Slovēniju un Maķedoniju varētu mēģināt pacīnīties. Spēles ar šīm izlasēm Latvija aizvadīs rīt un parīt.

Gatavojoties kvalifikācijas turnīram, Latvija aizvadīja sešas pārbaudes spēles. Dānijā latvieši trīs reizes pārspēja mājiniekus, savukārt pēc tam izspēlēja trīs mačus Grieķijā, vienreiz arī uzvarot.

Uz Poliju izlase ir devusies šādā sastāvā: Deniss Petrovs, Artis Caics (cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Toms Švāns (1.tempa uzbrucēji), Aivars Petruševics, Ansis Medenis, Aleksandrs Kudrjašovs, Toms Vanags, Romāns Saušs (2.tempa uzbrucēji), Hermans Egleskalns (diagonāles spēlētājs), Ingars Ivanovs (libero).

Otrā kvalifikācijas kārta tiks aizvadīta divos apļos. Tajā startēs 24 izlases, kas sadalītas sešās grupās. Otrās kārtas grupu pirmās vietas ieguvējas komandas kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvējas kvalificēsies trešajai kārtai.

Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs spēles pēc principa mājas-viesi, tādējādi trīs uzvarētājas valstis kvalificēsies finālturnīram.

Eiropas čempionātā vīriešiem startēs 44 izlases. Finālturnīrā (2015.gadā) vietu jau nodrošinājušas organizētājas valstis - Bulgārija un Itālija, kā arī piecas labākās izlases pamatojoties uz reitingu - Krievija, Serbija, Francija, Vācija un Beļģija. Finālturnīrā kopskaitā startēs 16 valstu izlases.

Sieviešu izlase

Otro kvalifikācijas kārtu šovakar sāks arī dāmu izlase. Pagājušajā nedēļas nogalē Latvija trīs setos (25:15, 25:22, 25:18) uzveica Gruziju, pārvarot pirmo kvalifikācijas kārtu.

Šovakar latvietes sacentīsies ar Ukrainas izlasi, bet turpmākajās dienās aizvadīs spēles ar Šveici un Poliju. Turnīrs notiek Šveicē.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Leitis atzina, ka gaidāmajās spēlēs viss būs atkarīgs no pašu snieguma. Pretinieces ir pietiekami spēcīgas un no punktiem tik viegli nešķirsies.

Otrā kvalifikācijas kārta tiks aizvadīta divos apļos. Tajā startēs 24 izlases, kas sadalītas sešās grupās. Latvijas izlase no 16.-18.maijam Šveicē aizvadīs pirmo apli, bet no 23.-25.maijam Polijā aizvadīs otrā apļa spēles.

Otrās kārtas grupu pirmās vietas ieguvējas komandas kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvējas kvalificēsies trešajai kārtai.

Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs spēles pēc principa mājas-viesi, tādējādi trīs uzvarētājas valstis kvalificēsies finālturnīram.

Eiropas čempionātā sievietēm startē 44 izlases. Finālturnīrā (2015.gadā) vietu jau nodrošinājušas organizētājas valstis - Beļģija un Nīderlande, kā arī piecas labākās izlases pamatojoties uz reitingu - Krievija, Serbija, Itālija, Vācija un Horvātija. Finālturnīrā kopskaitā startēs 16 valstu izlases.

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2014-05-16 11:22, pirms 10 gadiem
Zinot, kā Polijā mīl volli, nešaubos, ka būs labas kvalitātes strīms. Gribētu redzēt, kā mūsu puiki izskatās pret pasaules varenajiem.

     [+] [-]

, 2014-05-16 11:33, pirms 10 gadiem
Jā poļi varētu kādu translāciju nodrošināt

     [+] [-]

, 2014-05-16 11:37, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-05-16 12:11, pirms 10 gadiem
Vynilz rakstīja: http://www.drakulastream.eu/volleyball-live-streaming-video.html
Lieliski, paldies par saiti. Spēle ir 16.30 pēc Latvijas laika?

     [+] [-]

, 2014-05-16 12:28, pirms 10 gadiem
Spēle ir 18.30 pēc Latvijas laika

Zhils rakstīja: Lieliski, paldies par saiti. Spēle ir 16.30 pēc Latvijas laika?

     [+] [-]

, 2014-05-16 12:52, pirms 10 gadiem
Jautājums lietpratējiem- Liepiņš, Švāns pirmie tempi labāki nekā Zavorotnijs Vāvers, Celitāns? Tiem visiem traumas? Otrie tempi arī tādi pašvaki izliekās, ne? Ansis jau labs, bet uzņemšanā ir pielicis? Ar ko varētu pastiprināt pusītes?

     [+] [-]

, 2014-05-16 15:40, pirms 10 gadiem
Brex rakstīja: Jautājums lietpratējiem- Liepiņš, Švāns pirmie tempi labāki nekā Zavorotnijs Vāvers, Celitāns? Tiem visiem traumas? Otrie tempi arī tādi pašvaki izliekās, ne? Ansis jau labs, bet uzņemšanā ir pielicis? Ar ko varētu pastiprināt pusītes?
Zavarotnijs, Vāvers un Celitāns traumēti... Ansis liek klāt nešaubīgi.
Neesmu gan optimists par šo pavasari-vasaru, lai man piedod volejbola draugi. Priecāšos, ja būšu kļūdījies!

     [+] [-]

, 2014-05-16 18:34, pirms 10 gadiem
Cikos ir spēles sākums, izskatās, ka tur treniņš uz spēle tad 22-00?