Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts LJČ fināla posms volejbolā U-14 meitenēm un U16 puišiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Aizvadīts LJČ fināla posms volejbolā U-14 meitenēm un U16 puišiem
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Rīgas Volejbola skolā tika aizvadīts Latvijas Jaunatnes čempionāta (LJČ) jaunākās grupas fināls volejbolā rudens/ziemas posmā U-14 vecuma meitenēm. Savukārt Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola uzņēma U-16 zēnu komandas, lai noskaidrotu spēcīgākos.

Kopumā U-14 meiteņu grupā bija pieteiktas 7 komandas. Jāatzīmē, ka šī vecuma grupa tikai šajā sezonā uzsākusi spēlēt volejbolu 6 spēlētāju sastāvā uz lielā laukuma, pārejas periodā komandām pirms tam aizvadot vien dažas spēles. Turpretī zēniem U-16 vecuma grupas konkurencē kopskaitā 8 komandas piedalījās rudens/ziemas posmā.

Meitenēm uzvaru izcīnīja Rīgas Volejbola skolas (RVS) komanda, kuras treneris ir Normunds Lūsis. Finālspēlē RVS komanda uzvarēja Liepājas Sporta spēļu skolas meitenes, kuras trenē Inguna Valdmane, liepājniecēm iegūstot godpilno otro vietu. Trešo vietu un bronzas medaļas izcīnīja Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda ar treneri Zoju Ivanovu.

Liepājas komandas trenere Valdmane uz jautājumu par meiteņu gatavību spēlēt, atbild: “Šī ir ceturtā reize, kad meitenes spēlē 6 pret 6. Sestdienas spēlēs meitenēm bija stress, bija sabijušās, trūkst tā spēļu pieredze, tāpēc arī ir stresiņš. Bet vienu gan es varu teikt, ka šīs ir motivētas meitenes, tas ir atkal tāds cikls, kad man ir ļoti paveicies. Meitenes pašas grib, kas ir tāds retums, bērni paši nāk motivēti un iztur to grūto treniņu procesu.” Trenere uzsver, ka tikai nedēļu pirms fināla sāka gatavoties, jo pirms tam komandu skāra Covid-19 vīruss. Taču kopumā, jaunajiem volejbolistiem ir svarīgi sākt laicīgi trenēties, no sagatavošanas grupas, ir laicīgi jāizvēlas savs sporta veids. “Es vēl noteikti novēlu mērķtiecību, un tas grūtais sūrais darbs arī nes darba augļus. To arī noteikti meitenes pierādīja gan šodien, gan vakar,” uzsver trenere Valdmane.

Zēniem U-16 grupas konkurencē spēcīgākie bija Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas zēnu komanda, kura zelta spēlē pieveica Jēkabpils Sporta skolas/Aizkraukles novada Sporta skolas komandu, kuru trenē Raivis Obrumans un Ivars Māliņš. Cīņā par trešo vietu, uzvaru guva Rīgas Volejbola skolas spēlētāji ar treneriem Jorenu Janišoni un Oskaru Aizporieti.

Apvienotajā Jēkabpils un Aizkraukles komandā, par labāko tika atzīts Oskars Kalnozols, kurš par aizvadīto finālu saka, ka, lai uzvarētu pietrūka koptreniņu, jo komanda ir apvienota, līdz ar to bija grūti ieiet ritmā un saprasties vienam ar otru uz laukuma, taču ar katru kopīgo spēli, komandai veidojas aiz vien labāka saspēle. “Es uzskatu, ka mūsu priekšrocība ir divi treneri, kuri katrs ir ar pieredzi lielajā volejbolā un ar māku motivēt katru spēlētāju,” tā par komandas treneriem saka Oskars, piebilstot, ka pašam vislabāk sanāk uzbrukumi, kā arī piestrādājot pie tā, lai arī serves būtu vislabākās.

Šīs nedēļas nogalē 18. un 20. februārī Rīgas Volejbola skolā norisināsies Latvijas Kausa izcīņa jauniešiem U-19 vecuma grupā, kur par zelta medaļu puišiem cīnīsies Daugavpils, Kuldīgas, Jelgavas un Rīgas komandas, taču meitenēm 3 komandas pārstāvēs Rīgas Volejbola skolu, bet kā ceturtā pievienosies Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija