Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Startē "Schenker" līgas sestā sezona

Jānis Celmiņš

Startē "Schenker" līgas sestā sezona
Aizvadītajā sezonā plecu pie pleca, šosezon katrs savā komandā - Austris Štāls, Deniss Petrovs un Artjoms Andilevko
Foto: Renārs Buivids

Šodien ar piecām spēlēm – trim Latvijā un divām Igaunijā startēs jaunā "Schenker" volejbola līgas sezona. Latviju līgā šosezon pārstāvēs četras komanda, igauņiem nemainīgi palikušas sešas, bet līgu paplašinājusi komanda no Krievijas "RGU Yantar".

Igaunija bez izmaiņām, Latvijai +1, klāt arī krievi

Aizvadītajā sezonā "Schenker" volejbola līgā startēja vien trīs Latvijas komandas – VK "Lāse-R / Rīga", "Daugavpils Universitāte", kā arī "Biolars / Olaine - Ozolnieki", taču jaunajā sezonā mūsu valsti līgā pārstāvēs četras vienības. Komanda "Biolars / Olaine - Ozolnieki" sadalījusies divās un nu "Schenker" līgā būs gan Jelgavas, gan Ozolnieku komandas. Igauniju "Schenker" līgā pārstāvēs visas sešas iepriekšējos gados startējušās komandas, bet līgu papildinājis Krievijas Superlīgas kluba "Dinamo-Yantar" fārmklubs "RGU Yantar".

Spēku samērs – pagaidām neskaidrs

Pirmās spēles tika aizvadītas jau šodien, kad laukumā dosies desmit no vienpadsmit komandām. Diezgan droši, ka arī šosezon līgas favorīte būs Tallinas "Selver" komanda. Šādu viedokli visi kā viens pauž arī Latvijas klubu pārstāvji. Atlikušo komandu spēka samēru grūti prognozēt, kas sola intrigu cīņā par otro līdz pat sestajai vai septītajai vietai. Tur pat aiz "Selver" vajadzētu būt Ozolnieku, Jelgavas un Rīgas komandām, kā arī Igaunijas klubiem "Tartu Pere leib", "TTU" un "Parnu".

Visneskaidrākās šobrīd ir Krievijas Superlīgas kluba "Dinamo-Yantar" fārmkluba "RGU Yantar" spējas. Pieteikumā septiņpadsmit gadnieki, interesanti ko neapšaubāmi talantīgie puiši (komanda atlasīta no visas plašās Krievija) iespēs pret "Schenker" līgas veču komandām. Pieteikumā gan arī divi mūsējie – pieredzējušais Vladislavs Hotuļevs un gados jaunais Reinis Pekmanis.

Igaunijas klubi savos sastāvos iekļāvuši vairākus Latvijas spēlētājus. Latvijas izlases pamatsastāva cēlājs Deniss Petrovs meistarību turpinās slīpēt pie Avo Kēla "Selver" rindās, "Parnu" komandā spēlēs vēl divi mūsu izlases volejbolisti - Austris Štāls un Agris Leitis. Dzirdētas runas, ka Tartu vienībai varētu pievienoties arī Lauris Iecelnieks, šī informācija gan pagaidām nav oficiāla.

Vairāk par Latvijas klubiem un to sastāviem lasiet šeit: "Schenker" līgas sestā sezona: Iepazīstam...

Izspēles sistēma

Pamatturnīrā 11 līgas dalībkomandas izspēlē divu apļu turnīru pēc prncipa mājas - viesi. Pēc pamatturnīra rezultātiem tiek noteikts komendu reitings un labākās astoņas komandas turpina cīņu "play-off" sacensībās. Uzvarētājkomanda tiek noteikta "Final four" turnīrā.

Pirmās spēles jau šodien Tallinā, Pērnavā, Daugavpilī, Ozolniekos un Rīgā. Sezonas oficiālā atklāšanas spēle šovakar SN "Daugava", kur spēkiem mērosies "Lāse-R / Rīga" un "Rakvere Grossi TK" komandas. Īsi pirms mača arī dažādas uzrunas. Uz tikšanos volejbola laukumos un tribīnēs!

"Schenker" līgas sestās sezonas pirmās spēles (16. oktobris):

TTU – Valio Voru plkst. 17.00, Tallina
Parnu – Selver plkst. 17.00, Pērnava
DU – Tartu Pere leib plkst. 17.00, Daugavpils Olimpiskais centrs
Poliurs / Ozolnieki - RSU-Yantar plkst. 18.00, Ozolnieku SN
Lāse-R / Rīga - Rakvere Grossi TK plkst. 19.00, SN Daugava

     [+] [-]

, 2010-10-16 08:35, pirms 14 gadiem
Kur Live var redzeet Parnu - Selver! Iemetiet kaads linku! Paldies

     [+] [-]

, 2010-10-16 10:28, pirms 14 gadiem
Pasakiet ludzu cik bus ieeja uz Lāse-R /Rīga speli?

  +1 [+] [-]

, 2010-10-16 11:19, pirms 14 gadiem
spoks22 rakstīja: Pasakiet ludzu cik bus ieeja uz Lāse-R /Rīga speli?
bezmaksas

     [+] [-]

, 2010-10-16 11:42, pirms 14 gadiem
esi parliecinats?!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-16 12:18, pirms 14 gadiem
All matches shouldb be with live scores:
Livestats
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-16 18:21, pirms 14 gadiem
Par translāciju internetā jau nu gan beidzot varēja padomāt!
Nesaprotu, tas ir dārgi vai arī tik liela popularitāte, ka nav nepieciešama?
P.S. Uz reklāmu jau ar varētu ko atsist!!!

     [+] [-]

, 2010-10-16 19:59, pirms 14 gadiem
kads rezultats?!

     [+] [-]

, 2010-10-16 20:23, pirms 14 gadiem
Oži 3-0 vinnēja!Ļoti švaki tie krievi.