Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Medenis: "Sagādājām svētkus gan sev, gan skatītājiem"

Jānis Celmiņš

Medenis: "Sagādājām svētkus gan sev, gan skatītājiem"
Ansis Medenis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latvijas volejbola izlases spēlētāji Ansis Medenis un Ingars Ivanovs pēc otrās uzvaras pār Spānijas izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pauda, ka komanda kļuvusi pārliecinātāka par saviem spēkiem un ieguvusi pieredzi, kas bijis izšķiroši šajā spēlē.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase šovakar Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā nedēļas laikā otro reizi apspēlēja 2007. gada Eiropas čempionus spāņus un nodrošināja sev otro vietu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupā. Šis sasniegums ļaus Latvijas izlasei turpināt cīņu par iekļūšanu kontinenta čempionāta finālturnīrā.

„Kas gan var būt labāks kā uzvarēt tik svarīgā spēlē, turklāt pie tik pilnām tribīnēm,” pēc spēles vaicājoši teica Ansis Medenis. „Ar savu spēli šovakar sagādājām svētkus gan sev, gan skatītājiem. Daudzas lietas ir galvā, bet pārliecību deva uzvara pār spāņiem Ungārijā. Jau iepriekš bijām labi spēlējuši pret spēcīgām komandām, taču vienmēr kaut kas pietrūka. Ļoti progresējis Egleskalns, pārējie aizvadījuši labas sezonas klubos un šodien izšķirošajos brīžos pratām saglabāt vēsas galvas, kas šādās cīņās ir pat ļoti svarīgi. Ungārijā apspēlējām spāņus, atspēlējoties no 1:2, šeit – divas setu galotnes izvilkām no kapiem. Tas par kaut ko tomēr liecina,” pauda Latvijas izlases otrā tempa uzbrucējs Ansis Medenis.

Pus pa jokam Ansis atbildēja arī uz pavisam vienkāršu jautājumu – kur notiks svinības? „Pie manis mājās, Torņkalnā, bet tas rīt,” skaļi smejot teica Medenis.

Ivanovs: „Noticēt ļāva uzvara pirmajā spēlē”

„Lielu lomu šajā spēlē nospēlēja arī skatītāji. Es savā volejbolista karjerā neatceros šādu atbalstu un domāju, ka neviens no šīs paaudzes spēlētājiem neko tamlīdzīgu Latvijā nebija izjutuši. Paldies arī tev par līdzjutēju aicināšanu „nocelt jumtu” olimpiskajam centram, paldies visiem, kuri atbrauca, atmosfēra bija fantastiska. Liels prieks par komandu un to, ka šoreiz mums izdevies sasniegt ko lielāku,” pauda Latvijas izlases libero spēlētājs Ingars Ivanovs, kurš abas spēles pret spāņiem aizvadīja ļoti augstā līmenī un arī pats piekrita šim vērtējumam.

Lielās rezultāta svārstības Ingars komentēja vienkārši. „Domāju, ka pie vainas lielā nervozitāte. Spāņi jau kopš paša spēles sākuma pamatīgi nervozēja. Skaidrs, ka zaudējumus no viņiem neviens ne šovakar, ne pirms nedēļas negaidīja. Spānijā volejbols tomēr kotējas krietni augstāk nekā Latvijā. Arī paši, protams, nervozējām, taču pirmajā spēlē izcīnītā uzvara ļāva noticēt, ka varam uzvarēt arī šovakar,” teica Ivanovs.

„Treneris jau pirms spēles teica, ka pret spāņiem par māņu sitieniem jāaizmirst, bet jāuzbrūk spēcīgi,” spēlētājs iezīmēja uzstādījumu, kādu pirms mača devis Raimonds Vilde. „Ja pret ungāriem punktus guvām arī ar māņu sitieniem, tad šovakar, manuprāt, tikai vienu – Aivariņš (Aivars Petruševics). Spāņi lieliski spēlēja aizsardzībā, bet mēs centāmies turēt līdzi. Spānijas komanda spēli lasa lieliski, bloks un aizsardzība nepārtraukti ir vietā, taču domāju, ka mēs šodien daudz neatpalikām,” pauda Ivanovs.

Tāpat Ingars atklāja faktu, kas licis sodīt spāņus. „Pirmā sabraukuma laikā viņi vēroja vienu mūsu treniņu un ņirgājās, izturējās lecīgi. Tas deva papildu stimulu,” atklāj mūsu izlases libero pozīcijas spēlētājs, kurš pirmo maču pret spāņiem aizvadīja ļoti veiksmīgi un arī šovakar bija ne mazāk svarīga persona mūsējo kopējā spēlē. „Paldies par komplimentiem. Pirmo maču nospēlēju tiešām labi, varu būt apmierināts. Pirmajā mačā pret spāņiem bija epizodes, kurās pat īsti nesapratu, kā es tās bumbas varēju pacelt,” neslēpj Ingars Ivanovs.

Latvijas volejbola izlase izcīnījusi divas lielas uzvaras, taču vietu finālturnīrā vēl nav nodrošinājusi. Par ceļazīmi mūsu vīri cīnīsies jau maijā, kad samēros spēkus ar A grupas otro spēcīgāko komandu (šobrīd šķiet, ka tā būs Portugāle).

  +3 [+] [-]

, 2012-09-15 23:29, pirms 12 gadiem
Jap, un paldies par to!

     [+] [-]

, 2012-09-16 00:03, pirms 12 gadiem
Go Ansi,Go Ansi, Go Ansi Ansi Ansi

  +1 [+] [-]

, 2012-09-16 01:07, pirms 12 gadiem
Viens no labākajiem sportiskajiem vakariem. Pie kam vakars un spēle ar "svaru". Abi ar džusi ekstāzē! Paldies!

     [+] [-]

, 2012-09-18 15:08, pirms 12 gadiem
lieliska spēle veči,Čiekurs Eglesdēls ar Ansi Medeni bija super!!!