Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vilde: "Iespējams, pat labi, ka dabūjām pa degunu"

Vilde: "Iespējams, pat labi, ka dabūjām pa degunu"
Raimonds Vilde sarunā ar Ansi Medeni
Foto: facebook.com/LatvijasIzlase

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu volejbola izlasei aizvadītajā nedēļas nogalē neizdevās pārvarēt 2014. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu. Latvijas izlases galvenais treneris sarunā portālu Sportacentrs.com atskatījās uz mačiem pret Baltkrieviju un Igauniju, paužot, ka kopējais komandas sniegums viņu apmierinājis. Tagad visas domas tiek veltītas cīņām Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret turkiem.

„Pirmo setu pret baltkrieviem grūti komentēt (mūsējie zaudēja setu, esot vadībā ar 24:19). Serve tajā brīdī viņiem aizgāja – ielika kā ar kāju sešas serves pēc kārtas. Paši arī esam vainīgi, taču kopumā spēlējām labi. Ar to vajadzēja pietikt, bet šoreiz nepietika. Es to norakstu uz neveiksmi, slikti ir tas, ka no šī trieciena atgājām nedaudz par ilgu. Otrajā setā palaidām viņus tālu, spējām pievilkt, izvirzīties vadībā, taču atkal zaudējām galotni. Ja domājam par spēlēm ar turkiem, tad, iespējams, pat labi, ka dabūjām pa degunu. Šī spēle parādīja, ka nedrīkstam atslābināties ne brīdi,” uz maču pret Baltkrieviju atskatījās Raimonds Vilde.

Ar spēli pret igauņiem treneris ir apmierināts, pat neskatoties uz to, ka komanda nesasniedza maksimālo rezultātu. „Spēli pret igauņiem aizvadījām labi. Neskatoties uz to, ka nav sasniegts maksimālais rezultāts, neliels solītis uz priekšu ir sperts. Spēles kvalitāte, noskaņojums un pašatdeve bija labā līmenī, cepuri nost,” maču komentēja treneris.

Spēles Rakverē vēl vairāk iezīmējušas Latvijas izlases sākumsastāvu. Lielākais jautājums joprojām ir otrā tempa uzbrucēji, taču Vilde atklāj, ka nu ir nedaudz lielāka skaidrība. „Pret igauņiem labi izskatījās Ansis un Lauris (Medenis un Iecelnieks). Kas attiecās uz Aivaru (Petruševicu), tad viņam esmu uzticējies daudz, taču visas tās spēles, kuras viņš ir sācis, nav aizvadījis tik veiksmīgi. Vairākkārt ir labi ienācis spēlē uz maiņu. Tas arī ir tas pamatojums, kāpēc pret igauņiem uzticējos Laurim ar Ansi,” klāsta Vilde.

Šodien komandai iedota brīvdiena, rīt paredzēti divi treniņi, bet trešdien un ceturtdien pa vienam. Jau piektdien izlase dosies ceļā uz Turciju, kur 2. jūnijā paredzēta pirmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas 3. kārtas spēle pret turkiem. Ceļš nebūs viegls, taču komandai būs diena, lai iejustos. Pēdējos treniņos Rīgā plānots vairāk piestrādāt pie servju uzņemšanas. „Jānostājas servju uzņemšanā – trijniekā. Ja līdz šim uzņemšanā strādājām divatā, tad tagad mēģināsim trijatā, lai čaļi vēl vairāk pieslīpētos viens pie otra. Tāpat nedaudz pagriezīsim sešinieku, piestrādāsim pie bloka, kur prasītos nedaudz agresīvāka spēle,” pēdējo dienu treniņplānu ieskicē Vilde.

Lai iegūtu ceļazīmi uz 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīru, mūsu vīriem divu spēļu summā jāpieveic turki. Pirmais mačs viesos, otrais – Zemgales Olimpiskajā centrā, attiecīgi 2. un 9. jūnijā. Abas spēles demonstrēs LTV7 kanāls.


, 2013-05-27 12:35, pirms 11 gadiem
Nu zaudēt no 24-19 un pret baltkrieviem, kaut vai kāds lielgabals tajā galā...nu nezinu nezinu, ko baltkrievi vispār ir sasnieguši voleibolā??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".
Foto: volejbols.lv
1

Latvijas volejbolistes arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpjas Igaunijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Tallinā arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpās Igaunijas valstsvienībai.