Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vīru volejbola izlase sākusi gatavošanos EČ kvalifikācijas cīņām

Vīru volejbola izlase sākusi gatavošanos EČ kvalifikācijas cīņām
Labu piemēru treniņos čaļiem rāda arī izlases galvenais treneris Raimonds Vilde...
Foto: facebook.com/LatvijasIzlase

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau trīs dienas Olimpiskajā Sporta centrā lej sviedrus, gatavojoties, iespējams, svarīgākajām spēlēm pēdējo gadu laikā. Jūnija sākumā mūsu vīriem jāaizvada divas cīņas ar turkiem, kurās noskaidrosies, vai pēc daudzu gadu pārtraukuma Latvijas vīriešu volejbola izlasei izdosies nodrošināt vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Treniņus mūsu izlase uzsāka pirmdien, kad pulcējās Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā. Vienīgais izlases kandidāts, kurš vēl nav noslēdzis klubu sezonu, ir Aivars Petruševics (cīnās Somijas čempionāta finālā). Šobrīd Raimonda Vildes vadībā treniņos piedalās deviņi spēlētāji – Artis Caics, Deniss Petrovs, Ansis Medenis, Ingars Ivanovs, Austris Štāls, Gundars Celitāns, Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers un Andrejs Zavorotnijs. Pēc individuālas programmas pagaidām darbojas Armands Celitāns, kuram situācija ar kāju neesot tik laba, kā gribētos, taču cerības viņu redzēt izlases kreklā joprojām ir.

Nedaudz potīte sāpot Romānam Saušam, kurš no Šveices pārvedis šīs valsts čempionāta zelta medaļu. Nekas nopietns gan neesot, jāveic pārbaudes, apstiprina izlases menedžeris Ainārs Dakša. Nelielas problēmas ar plecu ir Hermanim Egleskalnam, taču viņš arī būs gatavs pievienoties komandai jau tuvākajās dienās. Rīgā jau ir arī Lauris Iecelnieks, taču viņš pagaidām vēl atvelk elpu pēc sezonas klubā. Arī Valters Ramma pagaidām nav kopā ar valstsvienību, taču līdzīgi kā Iecelnieks, būšot tuvākajās dienās. „No nākamās nedēļas plānojam jau būt pilnā sastāvā, redzēs, kā Somijā veiksies Petruševicam,” situāciju komentē izlases menedžeris. Aivara pārstāvētā „Hurrikaani” komanda Somijas finālsērijā šobrīd atrodas iedzinējos 2-3, un sesto maču aizvadīs jau šovakar. Ja būs nepieciešama arī septītā sērijas spēle, tā risināsies sestdien.

Šobrīd izskatās, ka treniņos tomēr nepiedalīsies „Biolars/Jelgava” pārstāvji Pēteris Aukmanis un Andrejs Baburovs, kuriem maizes darbs nav volejbols. „Kandidātu vidū abi bija, bet treniņos piedalīties izskatās, ka nevarēs. Šobrīd izskatās, ka viņi treniņos izlasei nepievienosies,” secina Dakša. Tāpat pilnā sastāvā vēl nav arī treneru korpuss, Vilde un Co tuvākajās dienās gaida pievienojamies Uģi Krastiņu.

No 17. – 19. maijam izlasei paredzēts aizvadīt pārbaudes spēles, viesos tiekoties ar Grieķijas izlasi. Lai gan izskanējušas runas par iespējamajām papildus pārbaudes spēlēm, izlases menedžeris atklāj, ka par katru cenu iespēja uzspēlēt vēl kādu maču netiks meklēta. „Katra pārbaudes spēle nozīmē konkrētu finansējumu. Bija daži varianti, taču ļoti dārgi. Pārbaudes spēļu pretinieki tiek meklēti, taču ne par katru cenu,” pauž izlases pārstāvis.

Jāatceras, ka no 24. – 26. maijam Igaunijas pilsētā Rakverē Latvijas izlase aizvadīs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra trīs spēles, kas arī būs kā laba sagatavošanās jūnijā gaidāmajam kontinenta čempionāta kvalifikācijas turnīram. „Nebrauksim eksperimentēt un speciāli kādam zaudēt, bet viss uzsvars tiks likts uz mačiem Eiropas čempionāta kvalifikācijā,” iepriekš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja izlases treneris Vilde.

Izlases kalendārs:

No 22. aprīļa – treniņprocess Olimpiskajā sporta centrā Rīgā
17.-19. maijs – pārbaudes spēles ar Grieķijas izlasi Grieķijā
24.-26. maijs – pasaules čempionāta kvalifikācijas 1.kārta Igaunijā (Rakverē)
2. jūnijs – Eiropas čempionāta kvalifikācijas 3.kārta Turcijā
9. jūnijs - Eiropas čempionāta kvalifikācijas 3.kārta Latvijā, Zemgales Olimpiskajā centrā


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".
Foto: volejbols.lv
1

Latvijas volejbolistes arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpjas Igaunijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Tallinā arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpās Igaunijas valstsvienībai.