Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RTU un ''Ezerzeme''/DU cīnīsies par nonākšanu soļa attālumā no čempiontitula

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

RTU un ''Ezerzeme''/DU cīnīsies par nonākšanu soļa attālumā no čempiontitula
Matīss Gabdulļins un Patriks Pinka. Foto: Marko Uusküla / volejbols.lv

Šodien plkst. 16:00 ar sērijas trešo spēli turpināsies Latvijas volejbola čempionāta finālsērija. ''Ezerzeme''/DU savā laukumā uzņems RTU/''Robežsardze''/''Jūrmala'' komandu, abām cīnoties par nonākšanu vienas uzvaras attālumā no triumfa turnīrā. Spēles tiešraide LTV7 kanālā.

• Šodien plkst. 16:00 Daugavpilī gaidāms turpinājums Latvijas volejbola finālsērijai starp ‘’Ezerzeme’’/DU un RTU/’’Robežsardze’’/’’Jūrmala’’ komandām.

• Pagaidām sērijā rezultāts ir 1-1. Pirms nedēļas pirmajā mačā spraigā piecu setu cīņā uzvaru svinēja Daugavpils vienība, bet dienu vēlāk jūrmalnieki revanšējās, uzvarot četros setos.

• Par čempioni kļūs komanda, kura pirmā izcīnīs trīs uzvaras. Savā ziņā sērijas trešais mačs var kļūt arī par pagrieziena punktu visā sērijā, jo kāda no komandām nonāks uzvaras attālumā no triumfa čempionātā.

• Arī šonedēļ komandas aizvadīs divus mačus divās dienās – pēc šodienas cīņas Daugavpilī jau rīt tām gaidāms atkārtots duelis Jūrmalā.

• RTU/’’Robežsardze’’/’’Jūrmala’’ pēdējo reizi par čempioni Latvijas volejbola čempionātā kļuvusi 2016./2017. gada sezonā. Vēlāk tā allaž spēlēja finālos, bet četras reizes pēc kārtas atzina ‘’Jēkabpils Lūši’’ pārākumu.

• ‘’Ezerzeme’’/DU piedalās savā pirmajā Latvijas čempionāta finālā. Čempiona titula gadījumā tas veiks nozīmīgu ierakstu sava kluba vēsturē.

• Jūrmalas klubs šajā sezonā jau ticis pie divām trofejām – sezonas ievadās tas izcīnīja Latvijas Superkausu, bet vēlāk arī uzvarēja Latvijas kausa izcīņā. Tāpat vienība aizspēlējās līdz Baltijas ligas finālam, kur pietrūka pavisam maz, lai iegūtu čempiontitulu. Daugavpils klubs Baltijas līgā kļuva par bronzas medaļniekiem.

• ‘’Jēkabpils Lūši’’ galvenais treneris Mārcis Obrumans plašākā analīzē par pirmajiem diviem mačiem pauda, ka Daugavpils spēlētājiem tās noteikti vairojušas pašapziņu cīņās tieši pret Jūrmalas komandu. Savukārt RTU viens no trumpjiem var būt kapteiņa Slavēna darbības gan laukumā, gan savu komandas biedru uzmundrināšanā. Ar visu pirmo spēļu analīzi var iepazīties ŠEIT.

• Spēles tiešraide kanālā LTV7.

Finālsērija:

DatumsLaiksKomandasVietaRezultāts
08.04.19.40“Ezerzeme”/DU – “RTU/Robežsardze/Jūrmala”BJSS sporta zāle3-2
09.04.18.00“RTU/Robežsardze/Jūrmala” – “Ezerzeme”/DUJūrmalas valsts ģimnāzija3-1
15.04.16:00“Ezerzeme”/DU - “RTU/Robežsardze/Jūrmala”BJSS sporta zāle
16.04.19:00RTU/Robežsardze/Jūrmala - Ezerzeme/DUJūrmalas valsts ģimnāzija

Latvijas čempioni volejbolā

GadsČempionefināliste
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2017.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2018.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2019.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2020.--
2021.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala
2022.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala