Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši" svin vēl vienu uzvaru, "RTU/Robežsardze" joprojām bez panākumiem

Jānis Celmiņš

"Jēkabpils Lūši" svin vēl vienu uzvaru, "RTU/Robežsardze" joprojām bez panākumiem
Foto: Sporta klubs Jēkabpils Lūši

Pie ceturtā panākuma Baltijas volejbola līgā šodien tikusi “Jēkabpils Lūši” komanda, kas šodien savā laukumā pieveica neveiksmīgi spēlējošo “Biolars/Jelgava” vienību – 3:0. Tikmēr bez panākumiem sezonu turpina “RTU/Robežsardze”, kas šodien savā laukumā ar 0:3 piekāpās “Jarvamaa” volejbolistiem.

Jēkabpils Sporta centrā šodien tikās divas komandas, kuras vakar bija cīnījušās mainīgām sekmēm. Jau vēstīts, ka “Biolars/Jelgava” vakar piecos setos atzina “Ezerzeme DU” pārākumu, bet jēkabpilieši savā laukumā pieveica “ASK Kuldīgas” komandu – 3:0. Lai gan pirms spēles šķita, ka cīņai šodien vajadzētu būt spraigai un aizraujošai, dzīvē viss izrādījās pavisam citādāk. Mājiniekiem bija nepieciešami vien trīs seti, lai jelgavniekus mājup sūtītu ne labākajā garastāvoklī, uzvara trijos setos – 3:0 (25:23, 25:20, 25:22). Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija baltkrievu leģionāri Stasis Ļaščinskas un Baris Čebataru, kuru rēķinā attiecīgi 11 un 10 punkti. Viesu labā tikmēr ražīgākais punktu guvējs bija Viktors Koržeņevičs, kura rēķinā 19 punkti. Jelgavas komandai šodien bija jāiztiek bez Kārļa Paula Levinska, kurš vakardienas cīņā guva potītes savainojumu. Pagaidām grūti izdarīt tālākejošus secinājumus par savainojuma nopietnību, taču izskatās, ka komandai bez viņa būs jāiztiek ilgāku laiku.

Jēkabpilieši tādejādi šodien tika jau pie ceturtās uzvaras (4-2), bet jelgavniekiem šī bija jau piektā neveiksme (1-5).

Jau piekto zaudējumu piecās sezonas spēlēs (0-5) šodien cieta “RTU/Robežsardze”, kas savu skatītāju priekšā atzina “Jarvamaa” pārākumu - 0:3 (20:25, 13:25, 24:26). Rīdzinieku rindās 11 un 10 punktus katrs guva attiecīgi Gatis Garklāvs un Rolands Ozoliņš.

Visai saturīgu sniegumu pret spēcīgo “Parnu” šodien savā laukumā parādīja “Poliurs / Ozolnieku” komanda. Lai gan mājiniekiem bija visas iespējas izcīnīt arī vismaz vienu punktu, tas šoreiz palika neizdarīts – 1:3 (19:25, 25:21, 23:25, 21:25). Laukuma saimnieku rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Armands Āboliņš, kamēr “Parnu” labā 22 guva Hindreks Pulks. Latvijas volejbolisti Aleksandrs Kudrjašovs, Toms Švāns un Edvarts Buivids šodien Ozolniekos spēlēja epizodiski vai nespēlēja nemaz. Visvairāk spēlēja un veiksmīgākais no viņiem bija Aleksandrs Kudrjašovs, kura kontā pieci punkti.

Ozolnieku sastāvā šodien pirmos punktus Baltijas līgā guva 1995. gadā dzimušais ukraiņu volejbolists Oleksandrs Buzduhans, kurš darbojās diagonāles spēlētāja pozīcijā. Komandā viņš debitēja jau vakar, bet pirmos punktus guva šodien – kopskaitā astoņus.

“Parnu” šī bija jau ceturtā uzvara sezonā (4-1), kamēr “ozīšiem” trešā neveiksme piecās spēlēs (2-3).

Daugavpilī tikmēr šodien viesojās “ASK Kuldīga”, kas saviem pretiniekiem ļāva svinēt otro panākumu divās dienās (2-4 sezonā). “Ezerzeme DU” volejbolisti vakar apspēlēja zemgaliešus (Biolars / Jelgavu), bet šodien bija pārāka arī par kurzemniekiem, sarūpējot viņiem jau piekto zaudējumu (1-5). Uzvarējuši pirmos divus setus (25:18 un 25:19), daugavpilieši nedaudz atslābinājās, bet sniegumu uzlabot prata viņu pretinieki, svinot uzvaru trešajā – 25:21. Kā vēlāk izrādījās, tad ceturtais sets bija noslēdzošais šajā cīņā. “Ezerzeme DU” bija pārāka ar 25:15, svinot uzvaru visā mačā ar 3:1.

12 un 11 punktus katrs uzvarētāju rindās guva Ēriks Voroņko un Aleksandrs Samuilovs, bet pa 10 katrs pievienoja Sergejs Nikolajevs un Aleksandrs Nasonovs. Kuldīgas komandā tikmēr ar 15 izcēlās Kristaps Vāvers, bet Atvars Vilde atzīmējās ar 12.

Vēl vienā cīņā, kurā tikās divas Igaunijas komandas ar Latvijas spēlētājiem sastāvā, pārāka izrādījās Toma Vanaga "Tartu Bigbank", kas savās mājās ar 3:1 (25:23, 20:25, 25:19, 25:23) pieveica Arti Caicu un "Rakveri". Vanaga kontā 14 punkti, Caica - divi.

  +4 [+] [-]

, 2016-11-13 19:21, pirms 8 gadiem
Kur var pieteikties uz Robežsardzes siltajam vietām? 340€ nav nekas liels, bet klubs, kas tiešam strādā volejbola atīstībai būtu tās pelnijis. Un šajā gadījumā tas ir klubs, kas mācējis atīstīt savu klubu un progresēt tik īsā laikā- Jēkabpils Lūši.
Pietiks barot klubu no valsts kases bez sistēmas un nākotnes.

  +4 [+] [-]

, 2016-11-13 19:47, pirms 8 gadiem
Robežsardze šogad bez zobiem. Galīgi auzās. Vienīgi jēkabpilieši tur Latvijas volejbola kantis.