Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Tartu un Vanags pieveic ozīšus, pusfināls bez Latvijas klubiem

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Tartu un Vanags pieveic ozīšus, pusfināls bez Latvijas klubiem
Foto: "Poliurs/Ozolnieki"

No cīņas par Baltijas līgas čempionu titulu svētdien izstājās "Poliurs/Ozolnieki" vienība, kas ceturtdaļfināla sērijas trešajā izšķirošajā spēlē viesos ar 0-3 piekāpās regulārā čempionāta uzvarētājai "Bigbank Tartu"” komandai. Sērijā ozīši, kuri sensacionāli uzvarēja Tartu komandu dienu iepriekš, zaudēja ar 1-2. Tartu komandas labā 16 punktus guva latvietis Toms Vanags. Dienu iepriekš no turpmākās cīņas par titulu izstājās arī RTU/"Robežsardze" un Jēkabpils "Lūši". Līdz ar to, nākamnedēļ par Baltijas līgas medaļām sacentīsies četri Igaunijas klubi – "Bigbank Tartu", Tallinas "Selver", "Parnu" un "Rakvere".

„Poliurs/Ozolnieki” volejbolisti, kuri regulārā čempionāta kopvērtējumā ieņēma astoto pozīciju, ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā pret pirmās vietas īpašniekiem „Bigbank Tartu” nopietnus pretargumentus neatrada, zaudējot trijos setos. Pēc pavisam cita scenārija ritēja sērijas otrā spēle Tartu, kur ozīšiem izdevās dabūt pretiniekus nost no tīkla, noturēt pretinieku servi, kā arī labi nospēlēt blokā un aizsardzībā, rezultātā uzvarot ar 3-0. Sērijā tika panākts izlīdzinājums 1-1 un tas nozīmēja, ka viss izšķirsies trešajā spēlē Tartu.

Šoreiz spēle ritēja pēc sērijas pirmajā mačā aktuālā scenārija, jo „Bigbank Tartu” volejbolisti nebija noskaņoti atkārtot iepriekšējās kļūdas un atkal bija pārāki visos spēles komponentos. Tartu volejbolisti jau pirmajā setā ņema vadības grožus savās rokās, panākot vadību. Kad rezultāts bija 16:10 laukuma saimnieku labā, kļuvis skaidrs, ka pirmajā setā ožiem izredžu nav. Pirmais cēliens noslēdzās ar graujošu 25:16 Tartu vienības labā. Latvietis Toms Vanags pirmajā setā ar četriem punktiem bija rezultatīvākais „Bigbank Tartu” rindās.

Otrajā setā „Poliurs/Ozolnieki” vienībai arī neizdevās turēt līdzi sāncenšiem, kuri otrajā tehniskajā pārtraukumā devās ar septiņu punktu pārsvaru (16:9). Taču tad krietni veiksmīgāk sāka spēlē ozīši, samazinot deficītu līdz minimumam (17:15, 19:18). Liekot Tartu volejbolistiem panervozēt seta galotnē, patraucēt viņiem gūt uzvaru arī otrajā partijā „Poliurs/Ozolnieki” volejbolisti nespēja, piekāpjoties ar 22:25.

Trešajā setā Latvijas vienībai ilgi izdevās turēt līdzi pretiniekiem, taču seta otrajā pusē izpaudās igauņu pārākums, kas ļāva viņiem izvirzīties vadībā ar trīs punktu pārsvaru. Ozīši nepadevās un seta galotnē vispirms samazināja deficītu, bet tad panāca izlīdzinājumu (23:23, 24:24). Taču seta galotni veiksmīgāk aizvadīja „Bigbank Tartu”, uzvarot ar 26:24, mačā ar 3-0 un sērijā ar 2-1, iekļūstot Baltijas līgas pusfinālā.

„Poliurs/Biolar” rindās rezultatīvākie spēlētāji bija Haralds Regža un Aivis Āboliņš ar astoņiem punktiem, septiņus punktus izcīnīja Andis Cimoška. Uzvarētāju panākumā lielākā artava Tomam Vanagam – 16 punkti.

Baltijas līga. Ceturtdaļfināls

DuelisRezultātsSērijā
Bigbank Tartu - Poliurs/Ozolnieki3-0 (25:16; 25:22; 26:24)2-1

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
Eesti Võrkpalli Liit

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 19:56, pirms 7 gadiem
Paldies par cīņassparu un vēlmi uzvarēt! Gan pienāks laiks, kad tas tiks īstenots, un par medaļām cīnīsies arī mūsu komandas!

  -2 [+] [-]

, 2017-03-12 20:21, pirms 7 gadiem
KAUNS un katru gadu viens un tas pats. Ieteiktu letiņiem uztaisīt līgu ar leišu klubiem un uzmesties no tiem igauņiem(lai šie kuļas savā starpā)

DOmāju ieguvēji būtu visi.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 22:35, pirms 7 gadiem
Ožiem pietrūka reāls komandas līderis, kas pavelk uz priekšu visās situācijās. Un no Pļaviņa ar Regžu gan gaidīju ko daudz vairāk..

     [+] [-]

, 2017-03-13 11:58, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: KAUNS un katru gadu viens un tas pats. Ieteiktu letiņiem uztaisīt līgu ar leišu klubiem un uzmesties no tiem igauņiem(lai šie kuļas savā starpā)

DOmāju ieguvēji būtu visi.
Drīzāk šķiet, ka igauņi (vismaz top 3) būs tie, kas pārmetīsies pie somiem, jo vienkārši apniks dauzīt latviešu un leišu klubus ar 3-0 bez izredzēm.