Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlase labā noskaņojumā izlido uz pārbaudēm Čehijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas volejbola izlase labā noskaņojumā izlido uz pārbaudēm Čehijā
Latvijas volejbola izlases spēlētāji. Foto: volejbols.lv

Latvijas volejbola izlase 16 spēlētāju sastāvā šodien izlido uz divām pārbaudes spēlēm, kas 13. un 14. augustā norisināsies Čehijas pilsētā pilsētā Brno, informē volejbola federācija.

Pirms dažām dienām pārbaudes spēlēs Rīgā mūsu izlase divas reizes pieveica Eiropas vīriešu izlašu rangā 13. vietā atrodošos Somiju: 3-0 (25:22, 25:17, 25:19) un 3-1 (25:22, 27:25, 18:25, 25:22). "Somi [augsto vietu rangā] nopelnīja pirms diviem trijiem gadiem. Tagad viņiem ir paaudžu maiņa, tā vairs nav tā pati komanda, kas bija pirms četriem gadiem," skaidro Latvijas izlases galvenā trenera asistents Guntis Atars. "Rīgā viņi spēlēja bez pamatcēlāja Ēmi Tervaporti, kurš tagad jau ir pievienojies. Somija šogad nebija piedalījusies ne Zelta, ne Sudraba līgā, bet uz Eiropas čempionāta finālturnīru tika kā organizētājvalsts."

Mūsu gatavošanās turpinājumā ieplānoti četri pārbaudes mači izbraukumā - 13. un 14. augustā pret čehiem, kā arī 22. un 23. augustā pret grieķiem. Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vīriešu izlašu rangā Čehija un Grieķija atrodas 12. un 18. vietā, bet Latvija ieņem 23. pozīciju. Arī čehi un grieķi tagad gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram.

12. augustā Latvijas izlase 16 spēlētāju sastāvā izlido uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu, mājās paliek cēlājs Jānis Jansons. Kad valstsvienība ielidos Prāgā, sekos vismaz divu stundu brauciens ar autobusu uz Brno. Piektdien un sestdien izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles. Sākotnēji bija doma spēlēt arī svētdien, taču galu galā tika izlemts iztikt ar diviem mačiem.

Čehijā gaidāmajos pārbaudes mačos pretī stāsies izlase, kas pagājušajā nedēļā pārliecinoši uzvarēja Slovākiju - mūsu konkurentus Eiropas čempionāta finālturnīrā. Domājams, ka Latvijas valstsvienība daudz spēlēs ar labākajiem spēkiem. "Visdrīzāk turpināsim pieslīpēt savu sešinieku. Avo Kēls ir sadevis uzdevumus, tos tad arī pildīsim. Protams, būs rotācija ar tuvākajiem rezervistiem, bet pašlaik nevar pateikt, vai visi dabūs spēlēt," saka galvenā trenera palīgs.

Izlases galvenajam trenerim Kēlam ir divi asistenti - Guntis Atars un Austris Štāls. "Avo daudz prasa mūsu viedokli un tad izlemj, konsultācijas notiek visu laiku, kopā analizējam spēles. Avo mēdz iedot man vai Austrim novadīt kādu treniņu, lai spēlētājiem būtu daudzveidība. Tā kā viss ir ļoti pozitīvi," atklāj treneris Atars.

Ilgi gaidītais Eiropas čempionāta finālturnīrs sāksies 1. septembrī Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm. Latvija nokļuvusi D grupā - Tallinā sacentīsies arī Igaunija, Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija.

Pieejamas izdevīgas fanu pakas uz Latvijas volejbola izlases mačiem EČ finālturnīrā Tallinā. Biļešu skaits ir ierobežots, tāpēc līdzjutēji tiek aicināti pasteigties! Plašāka informācija - http://volejbols.lv/klasiskais-volejbols/zinas/lasit/4514

Izmantotie resursi:
volejbols.lv