Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā Latvijas volejbolistus sagaida interesantas savstarpējās cīņas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas līgā Latvijas volejbolistus sagaida interesantas savstarpējās cīņas
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) nedēļas beigās savā starpā tiksies Daugavpils un Jēkabpils vienības, bet mājās ar Tallinas un Pērnavas klubiem cīnīsies jūrmalnieki. “Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) visas četras Latvijas komandas aizvadīs pa divām spēlēm savā starpā.

BVVL savstarpējā mačā Daugavpilī tiksies “Ezerzeme”/DU un SK “Jēkabpils Lūši”. Mačs gaidāms ar lielu interesi, jo šosezon tā būs pirmā abu komandu oficiālā spēle, daugavpilieši, kuri šosezon iztiek ar saviem spēkiem, ir pastiprinājuši sastāvu, bet “lūšu” par divām trešdaļām atjauninātais pamatsastāvs vēl tikai pieslīpējas viens otram.

Divus mačus, uzsākot mājas spēļu sēriju, aizvadīs “RTU Robežsardze/Jūrmala”, kas sestdien tiksies ar Eduarda Stieģeļa pārstāvēto Tallinas ”Selver/TalTech”, bet svētdien – ar “Parnu VK”. Pirmajā riņķī Tallinā jūrmalnieki zaudēja trijos setos, bet Pērnavā trijos setos svinēja uzvaru.

Septiņu komandu turnīrā, desmit spēlēs 24 punktus ir nopelnījusi Eduarda Stieģeļa pārstāvētā “Selver/TalTech”, 20 punktus – “Bigbank”. Ar 12 punktiem astoņās spēlēs trešo vietu tabulā ieņem SK “Jēkabpils Lūši”. Jūrmalas vienība ar desmit punktiem astoņās spēlēs ir piektā, savukārt daugavpilieši ar septiņiem punktiem astoņās cīņās – sestie.

“Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) Latvijas komandas Rīgā aizvadīs četras spēles savā starpā. Rīgas komandas Rīgas Volejbola skola/LU un RSU/MSĢ savā laukumā uzņems “SuFA klubs”/DU un VK “Jelgava”. Sestdien RSU/MSĢ tiksies ar “SuFA klubs/DU”, bet svētdien ar VK “Jelgava”. RVS/LU ar jelgavniecēm un daugavpilietēm tiksies apgrieztā secībā.

Tās būs komandu pirmās tikšanās šajā sezonā, ja neskaita “Optibet” Superkausa izcīņu, kurā jelgavnieces kļuva par kausa glabātājām, Jūrmalā četros setos pieveicot RVS/LU. Spēles Latvijas komandu starpā vienmēr ir neprognozējamas, par ko liecina vienīgais šīs sezonas rezultāts Baltijas līgā - VK “Jelgava” pēc triumfa Superkausā savā laukumā piecos setos piekāpjoties daugavpilietēm.

Desmit komandu konkurencē 11 punkti sešās cīņās un ceturtā vieta ir RVS/LU, desmit punkti un piektā vieta – RSU/MSĢ vienībai, divi punkti četrās cīņās un astotā vieta – “SuFA klubs”/DU, bet viens punkts pēc četrām spēlēm un devītā vieta – VK “Jelgava”.

Kalendārs

BVVL
12.11. 18.00 “Ezerzeme”/DU – SK “Jēkabpils Lūši”
12.11. 20.30 “RTU Robežsardze/Jūrmala” – Tallinas “Selver/TalTech”

13.11. 18.00 “RTU Robežsardze/Jūrmala” – “Parnu VK”

BSVL
12.11. 18.00 RVS/LU – VK “Jelgava”
12.11. 18.00 RSU/MSĢ – “SuFA klubs”/DU

13.11. 15.00 RSU/MSĢ – VK “Jelgava”
13.11. 16.00 RVS/LU – “SuFA klubs”/DU

Izmantotie resursi:
ww.volejbols.lv