Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu vadītājs: "Krastiņa audzēkņiem jākoncentrējas uz savu spēli, nevis jādomā par Krievijas izlasi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ukraiņu vadītājs: "Krastiņa audzēkņiem jākoncentrējas uz savu spēli, nevis jādomā par Krievijas izlasi"
Uģis Krastiņš. Foto: CEV

Eiropas čempionāta astotdaļfinālā latviešu speciālista Uģa Krastiņa trenētā Ukrainas volejbola izlase spēkosies ar olimpiskajiem vicečempioniem krieviem. Ukraiņu volejbola vadītājs Mihailo Meļņiks ir apmierināts ar komandas sasniegtajiem rezultātiem un nežēlojas par nākamajiem pretiniekiem.

Ukraiņi grupā izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties tikai poļiem un serbiem. "Man ir pozitīvs iespaids par mūsu komandas darbībām. Katrā mačā spēlēja, nevis mocījās, un demonstrēja augstu līmeni! Kādos brīžos sanāca labāk, citos - sliktāk, bet jebkurā gadījumā mūsu spēlētāji laukumā devās ar vajadzīgo noskaņojumu, vēlmi un spēles disciplīnu. Tādējādi arī izpildījām izvirzīto uzdevumu - grupā ieņemt vismaz trešo vietu," atzīst Mihailo Meļņiks.

Grieķus un portugāļus izdevās uzvarēt tikai piecu setu mačos. "Eiropas čempionātā nav vāju komandu. Tagadējā turnīrā tas ir pārliecinoši redzams."

"Astotdaļfinālā trāpījās Krievija. Šī izlase nav īpaši jāstāda priekšā, Tokijas olimpiskais sudrabs liecina par tās spēku. Pret krieviem nekad neesam spēlējuši, tāpēc šajā mačā, manuprāt, liela loma būs spēlētāju raksturam, pārliecībai par saviem spēkiem, radošajam vilnim un taktiskajai disciplīnai," norāda Ukrainas Volejbola federācijas vadītājs, neskarot gaidāmās cīņas politisko aspektu.

"Tātad viss būs atkarīgs vispirms no mūsu volejbolistiem. Viņiem vienkārši nevajag pievērst uzmanību tam, kas atrodas tīkla otrā pusē. Ja ir Krievija, tātad Krievija. Un viss! Atkārtoju: šeit nav vāju komandu. It īpaši izslēgšanas spēlēs. Uģa Krastiņa audzēkņiem tātad vispirms jākoncentrējas uz savām darbībām," saka prezidents.

Nedēļas nogalē risināsies Eiropas čempionāta astotdaļfināli. 11. septembrī plkst. 21.30 Polijas pilsētā Gdaņskā ukraiņi cīnīsies pret krieviem, savukārt 12. septembrī plkst. 17.00 Čehijas pilsētā Ostravā mūsu volejbolisti sacentīsies ar itāļiem.

Izmantotie resursi:
fvu.in.ua
cev.eu