Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Azerbaidžāna sper soli otrās kārtas virzienā

Jānis Celmiņš

Azerbaidžānas izlase izcīnījusi uzvaru Eiropas 2011. gada volejbola čempionāta 1. kārtas kvalifikācijas spēlē pār Lielbritānijas izlasi (3:0), kas nozīmē, ka Azerbaidžānas izlase ir ļoti tuvu iekļūšanai otrajā kvalifikācijas turnīra kārtai, kur tai būs jāspēlē vienā grupā ar Latvijas, Somijas un Grieķijas izlases.

Pirmajā Eiropas 2011. gada volejbola čempionāta 1. kārtas kvalifikācijas spēlē visai pārliecinošu uzvaru pār Lielbritānijas izlasi izcīnīja Azerbaidžānas izlase – 3:0 (25:21, 25:18, 25:22), tādejādi sperot platu soli EČ kvalifikācijas turnīra otrās kārtas virzienā, kur tai būs jāspēlē vienā grupā (B) ar Latvijas, Somijas un Grieķijas valstsvienībām.

Viens no B grupas atlases turnīriem notiks pašu laukumā (Rīgā) no 21. līdz 23. maijam, bet otrs Grieķijā no 28. – 30. maijam. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs grupas uzvarētāji, taču arī otrās vietas ieguvēji saglabās cerības pacīnīties par ceļazīmi uz EČ papildu turnīrā.

Atbildes spēle starp Lielbritānijas un Azerbaidžānas izlasēm risināsies pēc nedēļas – 15. maijā. Uzvaru 1. kārtas pirmajā spēlē svinējuši arī Horvātijas volejbolisti, kuri pirmajā mača izbraukumā apspēlēja Dāniju – 3:0. Citos 1. kārtas pāros spēkiem mērosies Gruzija – Bosnija un Hercogovina, Moldāvija – Rumānija, Luksemburga – Ungārija.

Izmantotie resursi:
cev.lu