Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Es neglaimoju, kad saku, ka Daugavpilij šogad ir laba komanda"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Es neglaimoju, kad saku, ka Daugavpilij šogad ir laba komanda"
Raimonds Vilde. Foto: "RTU Robežsardze/Jūrmala"

“Optibet” Latvijas čempionāta vīriešiem otrajā finālcīņā šovakar Jūrmalā uzvaru svinēja “RTU/Robežsardze/Jūrmala”, sērijā ar “Ezerzeme”/DU panākot neizšķirtu 1-1, bet sērijā par bronzas medaļām pirmajā spēlē uzvaru izbraukumā svinēja SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti, kuri trijos setos pieveica “Vecumnieki” vienību. Pēc spēlēm komentāros dalījās abu uzvarētāj komandu galvenie treneri Raimonds Vilde un Mārcis Obrumans, kā arī Jūrmalas komandas līderis Matīss Gabdulļins.

“Trešajā setā serve nepadevās, bija kļūdas, pajuka spēle, un pašiem bija grūtāk pie tīkla, jo pretinieku cēlājs labi izmētāja bumbas,” par vienīgo zaudēto setu svētdien pēc spēles LTV7 tiešraidē teica jūrmalnieku uzbrukuma līderis Matīss Gabdulļins. “Tas bija komandas darbs, katrs dara savu. Es gūstu punktus, pārējie vairāk dara melno darbu. Bijām nedaudz labāki komandas kopējā spēlē, kas nodrošināja uzvaru. Tieši komanda kopējā spēle – bloks un aizsardzība – un serve lielā mērā noteiks uzvarētāju arī nākamajās cīņās.

“Tagad kārtīgi jāatjaunojas. Līdz nākamajai spēlei pa trim treniņiem daudz neko mainīt nevarēs. Daugavpilī līdzjutēji būs mājinieku septītais spēlētājs, bet mums jārāda sava spēle,” par nākamo nedēļas nogali saka diagonālais spēlētājs.

“Šodien mums padevās agresīvāka serve nekā vakar, un nebija tik liels kļūdu procents, disciplinētāk nospēlējām blokā, bet vēl ir daudz robiņu mūsu mehānismā, bez kā varētu iztikt. Pirmajā spēlē servē kļūdījāmies 24 reizes, setu zaudējot jau no serves līnijas, bet netveramas mums sanāca tikai trīs serves (pretiniekiem šī attiecība bija 8/5. – LVF preses dienests),” atšķirības no pirmās spēles skaidroja “RTU/Robežsardze/Jūrmala” treneris Raimonds Vilde. Šodien jūrmalniekiem šī attiecība bija 10/8, bet viesiem – 7/4.

“Viņiem Daugavpilī bija labāka servju uzņemšana, bet šeit mēs ar servēm to apgrūtinājām. Šodien tā saucamās punktu bumbas pēc darbības aizsardzībā nekādi nevarējām dabūt līdz grīdai. Procents bija ļoti zems. Pie tā jāpiedomā turpmāk,” saka olimpiskais vicečempions.

“Protams, joprojām izredzes finālā ir 50/50, jo tas ir tas pats fināls un tās pašas komandas. Ir savi plusi viņiem un savi – mums. Es neglaimoju, kad saku, ka Daugavpilij šogad ir laba komanda. Tā patiešām ir, un ir jāspēlē labi, lai viņus uzvarētu,” par izredzēm finālsērijā saka Vilde.

“Pirmais sets pagāja ieskrienoties. Turpmākajā cīņā neko nemainījām un spēlējām, kā ieplānots. Otrajā un trešajā setā labāk uzservējām, Landzānam padodoties vairākām labām servju sērijām. Tāpēc arī pirmajā setā spēle bija līdzīga, ka neizdevās pretiniekus atspiest no tīkla,” pēc mača teica uzvarētāju treneris Mārcis Obrumans. “Arī otrajā mačā visticamāk spēles likteni izšķirs mūsu pašu spēle. Mēs tomēr esam profesionāla Baltijas līgas komanda. Gribam sēriju pabeigt jau sestdien. Galvenais bija uzvarēt šodien izbraukumā, kur ir maza zālīte un nav plašuma.”

Turpinājums abās sērijās Daugavpilī un Jēkabpilī būs sestdien.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

  +2 [+] [-]

, 2023-04-09 22:42, pirms gada
Lai Daugavpilij veicas turpmākajās spēlēs! Uzvaru!

     [+] [-]

, 2023-04-10 14:15, pirms gada
hmm.. viesu treneris Obrumans??Visi laikam pieraduši, ka savā starpā finālā ir RTU un Lūsēni.