Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LČ finālsērija: vai “RTU/Robežsardze/Jūrmala” izmantos sava laukuma priekšrocības?

Jānis Celmiņš

LČ finālsērija: vai “RTU/Robežsardze/Jūrmala” izmantos sava laukuma priekšrocības?
"Ezerzeme"/DU volejbolisti sēriju iesāka ļoti apņēmīgi. Kāds būs turpinājums? Foto: LVF

Šodien Jūrmalā turpināsies Latvijas volejbola čempionāta vīriešiem finālsērija. Vakar Daugavpilī tā iesākās ar vietējās “Ezerzeme”/DU vienības panākumu piecos setos (3:2), bet šodien Jūrmalā laukuma saimnieku priekšrocības centīsies apliecināt “RTU/Robežsardze/Jūrmala”. Cīņas sākums Jūrmalas Valsts ģimnāzijā plkst. 18.00, tiešraide LTV7 kanālā.

Pirmā finālsērijas spēle specifiskajā Daugavpils BJSS sporta zālē vakar aizritēja spraigi. Cīņu likumsakarīgi iesāka par nominālajiem sērijas favorītiem uzskatītie viesi, taču cīņas turpinājumā daugavpilieši nedomāja padoties. Izvirzījušies vadībā ar 2:1, viņi tomēr neprata cīņu noslēgt četros setos, vēlāk izdarot to ar rezultātu 3:2.

“Nostrādāja viss, kam vajadzēja nostrādāt, kas ir liels retums. Uzteikšu bloku un aizsardzību, kas pildīja savas funkcijas, kā arī stabilu servi. Turklāt arī aizsardzības bumbas izdevās pārvērst punktos,” pēc pirmās finālspēles teica “Ezerzeme”/DU treneris Rihards Puķītis. “Sākumā nedaudz baidījos, kā mēs ieskriesimies, jo, ja pretinieki sāks emocionāli spiest, tad spiedīs līdz galam. Tomēr šoreiz neļāvām viņiem iegūt emocionālo pacēlumu.”

“Uzteikšu cīņassparu, ko no puišiem gribu redzēt arī rīt un turpmākajās sērijas spēlēs. Ceru, ka spēlētāji paspēs atjaunoties līdz rītdienai,” pavisam īsi pēc vakardienas spēles teica treneris, liekot saprast, ka jau domā par sērijas turpinājumu. Vakar spēle noslēdzās vien pāris minūtes pirms plkst. 22.00, bet jau šodien plkst. 18.00 atskanēs tiesneša svilpe, kas vēstīs par abu komandu došanos laukumā otrajā cīņā. Pa starpu tam abas komandas vēl būs mērojušas ceļu Daugavpils – Jūrmala…

Kas šodien var izšķirt spēles gaitu:

- Vai šovakar spēlēt varēs Jūrmalas komandas pārstāvis Patriks Pinka (vakar spēli viņš nepabeidza savainojuma dēļ)?
- Daugavpils komandas spēles blokā un aizsardzībā. Vakar šie spēles elementi bija neticamā līmenī;
- Komandu fiziskā sagatavotība;
- Līderu sniegums. Jūrmalniekiem tāds ir viens izteikts - Matīss Gabdulļins, daugavpiliešiem – vairāki.

Finālsērija:

DatumsLaiksKomandasVietaRezultāts
08.04.19.40“Ezerzeme”/DU – “RTU/Robežsardze/Jūrmala”BJSS sporta zāle3-2
09.04.18.00“RTU/Robežsardze/Jūrmala” – “Ezerzeme”/DUJūrmalas valsts ģimnāzija
15.04.16:00“Ezerzeme”/DU - “RTU/Robežsardze/Jūrmala”BJSS sporta zāle

Sērija ritēs līdz kādas komandas trim uzvarām. Pateicoties augstākai vietai regulārajā čempionātā sava laukuma priekšrocības sērijā ir daugavpiliešiem.

Starts sērijai par 3. vietu

Šodien Vecumniekos startēs arī sērijas par bronzas godalgām. Šobrīd jau eksčempioni SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti cīņā par vietu uz goda pjedestāla tiksies ar Nacionālās līgas komandu “Vecumnieki”. Šosezon abas komandas jau tikās “Cewood” Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, aizraujošā cīņā piecos setos uzvaru svinot jēkabpiliešiem. Cīņa pa bronzu noritēs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Latvijas čempioni volejbolā

GadsČempionefināliste
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2017.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2018.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2019.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2020.--
2021.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala
2022.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala

Kura komanda šovakar uzvarēs?

  • 22

  • 24

  • 3