Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Birjukovs: "Meistarību tirgū nenopirksi…"

Jānis Celmiņš

Birjukovs: "Meistarību tirgū nenopirksi…"
"Poliurs/Ozolnieku" komanda
Foto: zz.diena.lv

Jau rīt Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā tiks aizvadīta Latvijas volejbola čempionāta otrā finālsērijas spēle, kurā „Poliurs/Ozolnieki” atkārtoti sacentīsies ar „Biolars/Jelgava” volejbolistiem. Lai noskaidrotu, kā pirmās spēles zaudētāji gatavojas otrajam mačam, portāls Sportacentrs.com sazinājās ar ozīšu galveno treneri Vitāliju Birjukovu.

Pirmajā finālsērijas spēlē pirms vairāk kā nedēļas pārliecinošu uzvaru svinēja „Biolars/Jelgava”, Latvijas čempionu titula aizstāvēšanu sākot ļoti droši. Jau trešdien otrā sērijas spēle, kurā „ozīši” lūkos revanšēties. Laika, lai izdarītu pareizos secinājumus Ozolnieku komandai bijis pietiekami, un apņēmību dzird arī trenera balsī. „Gatavojamies ļoti nopietni,” saka „Poliurs/Ozolnieku” komandas galvenais treneris Vitālijs Birjukovs. „Izpētījām pirmās spēles video ierakstu, cenšos čaļiem sakārtot galvas, lai izveidotos nopietnāka cīņa, ne tāda kā pirmajā spēlē. Pirmajā mačā paši nespēlējām, tāpēc arī nekāda cīņa nesanāca,” skaidro treneris.

„Iespējams, arī fiziskā kondīcija nav tik laba kā varētu gribēties. Ja spēlētāji netiek uz fiziskajiem treniņiem darba dēļ, tad neko nevar gribēt. Skaidrs, ka ir grūti, taču tādi ir mūsu apstākļi, neesam profesionāļi. Meistarību tirgū nenopirksi… Cenšamies gatavoties, šo to pamainīsim arī taktiskajā zīmējumā, centīsimies cīnīties,” apņēmību pauž „ozīšu” treneris.

Birjukovs uzteic arī pretinieku treneri, kurš komandu pavasara cīņām sagatavojis ļoti labi, vienlaicīgi atzīstot, ka viņa vadītā komanda daudz emociju atstājusi pusfināla sērijā pret „Lāse-R/Rīga” volejbolistiem. „Daudz spēka un emociju palika pusfināla sērijā pret Rīgu, un šķiet, ka spēlētājiem kaklā ir sudraba medaļas. Pusfinālā komanda izskatījās pavisam citādāk - krietni labāk. Ir jāmaina domāšana. Arī savainojumi liek par sevi manīt, problēmas ar muguru ir Volodinam. Arī Garklāvam jāspēlē labāk, ar 25 procentiem uzbrukumā nevar uzvarēt, kur nu vēl finālsērijā,” uzsver Birjukovs, paužot apņēmību, ka sērija nekādā gadījumā nenoslēgsies trijās spēlēs.

Finālspēle rīt risināsies Zemgales OC, tās sākums pulksten 20.00, tiešraide LTV7 kanālā.

     [+] [-]

, 2013-04-09 21:04, pirms 11 gadiem
Biolars otreiz tā vairs nenospēlēs, un ja Garklāvs sāks spēlēt tad ir varianti